قیمت جدید روغن مایع و جامد اعلام شد
به گزارش بورس امروز، در حالی که بر اساس دادههای مرکز آمار ایران روغن طی یک سال گذشته بیشترین افزایش قیمت را بین کالاهای خوراکی تجربه کرده است، حال به نظر میرسد افزایش نرخ دیگری برای محصولات روغنی از راه رسیده است. براساس اعلام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان قیمت مصوب فروش […]
به گزارش بورس امروز، در حالی که بر اساس دادههای مرکز آمار ایران روغن طی یک سال گذشته بیشترین افزایش قیمت را بین کالاهای خوراکی تجربه کرده است، حال به نظر میرسد افزایش نرخ دیگری برای محصولات روغنی از راه رسیده است.
براساس اعلام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان قیمت مصوب فروش انواع روغن ساخته شده از امروز مورخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ افزایش مییابد. براین اساس روغن مایع ۳۵ درصد و انواع روغن جامد ۳۰ درصد گران میشود.
در این ارتباط شرکت صنعتی بهشهر طی نامهای به اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که قیمتهای فوق براساس واردات با ارز یارانهای هر دلار ۴۲۲۰۰ ریال است و در صورت هرگونه تغییر در نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی قیمت فروش محصولات نیز به تبع آن تغییر خواهد کرد.
بهشهر بزرگترین تولیدکننده روغن خوراکی کشورر است. درصورتی که این افزایش نرخ را نسبت به قیمت روغن در فروردین ۱۴۰۰ درنظر بگیریم به این معناست که قیمت روغن مایع به بیش از ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان و قیمت روغن جامد به بیش از ۳۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
روغن؛ گرانترین کالا
قیمت روغن در حالی افزایش یافته است که پیش از آغاز سال جدید کمبود روغن در کشور به بحرانی فراگیر تبدیل شده بود و مردم برای تهیه روغن ناچار بودند در صفهای طولانی بمانند. بر اساس آمار مرکز آمار ایران قیمت روغن مایع خوراکی طی یک سال حدود ۹۰ درصد و قیمت روغن خوراکی جامد طی یک سال بیش از ۱۵۲ درصد افزایش یافته است. این یعنی قیمت روغن جامد حدود ۲.۵ برابر شده است.
آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد که بین انواع محصولات خوراکی، روغن جامد بیشترین افزایش قیمت را طی یک سال اخیر تجربه کرده است. بعد از این کالا برنج خارجی با تورم ۱۳۷ درصدی، گوشت مرغ با افزایش نرخ ۱۳۶ درصد و تخم مرغ و خامه با بیش از ۱۱۰ درصد افزایش در مرحلههای بعدی قرار داشتهاند.
جهش قیمتی دیگری در راه است؟
افزایش قیمت روغن به دنبال کاهش تخصیص ارز ترجیحی(۴۲۰۰ تومانی) و مشکل در واردات دانههای روغنی به خصوص در نیمه دوم سال ۹۹ رخ داد. آنطور که در نامه گزوه صنعتی بهشر آمده است، افزایش نرخهای کنونی با در نظر گرفتن تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی است و به محض کاهش و قطع تخصیص این ارز، قیمت روغن مجددا افزایش خواهد یافت.
در بودجه سال ۱۴۰۰، دولت ۷ هزار میلیارد تومان برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفته است. مجلس دولت را مکلف به قطع تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی کرده است. از این رو احتمالا تنها در نیمه اول سال ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی تخصیص مییابد. از این رو ممکن است جهش قیمتی دیگری در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ برای کالاهای روغنی در راه باشد.