ارزیابی دو کفه ترازوی عرضه و تقاضای نفت
رضا اسماعیل زاده تحلیلگر بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: قیمت نفت با وجود آن که درهفته گذشته در بالاترین قیمت های امسال خود معامله شد، عواملی از قبیل تولید کمتر از انتظار ایالات متحده، پایبندی کشورهای عضو اوپک به همراه روسیه به کاهش ۲/۱ میلیون بشکه ای عرضه از ابتدای سال […]
رضا اسماعیل زاده تحلیلگر بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: قیمت نفت با وجود آن که درهفته گذشته در بالاترین قیمت های امسال خود معامله شد، عواملی از قبیل تولید کمتر از انتظار ایالات متحده، پایبندی کشورهای عضو اوپک به همراه روسیه به کاهش ۲/۱ میلیون بشکه ای عرضه از ابتدای سال میلادی، کاهش تولید برنامه ریزی شده عربستان و همچنین تحریم های مربوط به ایران و ونزوئلا، از جمله محرک هایی هستند که امیدواری به ادامه این روند مثبت را در بین معامله گران افزایش داده است.
وی افزود: همه این عوامل در حالی مطرح می شوند که تمدید معافیت از تحریم خرید نفت ایران توسط آمریکا و همچنین عدم پیشرفت قابل ملاحظه در روابط تجاری دو ابرقدرت اقتصادی دنیا یعنی آمریکا و چین همچنان آینده ادامه این روند مثبت را در هاله ای از ابهام قرار داده اند.
چشم اندازه هفته آتی
به نظر می رسد نشست کمیته ویژه نظارت اعضای اوپک به همراه چند کشور غیر عضو از جمله روسیه موسوم به اوپک پلاس در باکو، مهم ترین اتفاق پیش روی بازار نفت در هفته آتی باشد. این نشست از آن جهت دارای اهمیت است که اولین جلسه بعد از اجرای توافق بوده و نتایج حاصل از آن می تواند جهت بازار نفت در هفته آتی را مشخص کند. نشست بعدی وزرای اوپک پلاس برای تصمیم گیری در مورد سیاست تولید روزهای ۱۸-۱۷ آوریل برگزار خواهد شد. علاوه برآن، اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) فردا ۱۸ مارس پیش بینی خود در زمینه میزان تولید ماه آوریل نفت شیل را منتشر خواهد کرد که می تواند حاوی اطلاعات مهمی باشد.
اسماعیلی زاده در انتها اضافه کرد: در حالت کلی می توان گفت بازار در حال ارزیابی دو کفه ترازوی عرضه و تقاضا می باشد که در آن نگرانی ها در مورد اقتصاد جهانی و تولید بالای نفت ایالات متحده در یک سو و در سمت مقابل اتحاد قابل توجه اعضای اوپک پلاس قرار دارد.