هفته آینده حمایت صندوق توسعه بازار از ۱۰۰ شرکت برتر آغاز می شود
خبری زاد در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، اضافه کرد: تقریبا اکثریت اوراق منتشر شده ۱۸ نماد به فروش رسیده است. صندوق های سرمایه گذاری به دلیل اینکه نرخ سالانه این اوراق ۲۱ درصد است و خرید این اوراق در سهمیه آنها برای خرید سهام، محسوب می شود، استقبال خوبی داشتند. منابع حاصل […]
خبری زاد در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، اضافه کرد: تقریبا اکثریت اوراق منتشر شده ۱۸ نماد به فروش رسیده است. صندوق های سرمایه گذاری به دلیل اینکه نرخ سالانه این اوراق ۲۱ درصد است و خرید این اوراق در سهمیه آنها برای خرید سهام، محسوب می شود، استقبال خوبی داشتند.
منابع حاصل از فروش اوراق اختیار تبعی به صورت مستقیم وارد بازار سرمایه نمی شود
عضو هیئت مدیره کارگزاری بانک کارآفرین درباره تاثیرات فروش اوراق اختیار تبعی در بازار سرمایه توضیح داد: پول حاصل از فروش اوراق تبعی که به صندوق توسعه بازار واریز می شود، با برنامه ریزی های اعلام شده، قرار است از سهام بازار سرمایه حمایت کند؛ بنابراین این منابع به صورت مستقیم وارد بازار سرمایه نمی شود و نمی توان انتظار داشت که تاثیرات آن را به صورت آنی در بازار مشاهده کنیم.
به گفته خبری زاد؛ از هفته آینده می توان شاهد خریدهای صندوق توسعه بازار سرمایه بود زیرا از زمان فروش اوراق، دو روز معاملاتی طول می کشد تا پول به حساب صندوق توسعه بازار سرمایه واریز شود. احتمال می رود صندوق توسعه بازار سرمایه از روزهای آخر هفته جاری اقدام به خرید سهام کند. همچنین سابقه خریدهای صندوق توسعه بازار نیز نشان می دهد که این صندوق به سراغ همه سهم های بازار سرمایه نمی رود. پیش بینی می شود که این صندوق از ۱۰۰ سهام بزرگ بازار حمایت کند.
وی تاکید کرد: تاثیرات انتشار اوراق اختیار تبعی را باید در خریدهای صندوق توسعه مشاهده کرد. به عقیده بنده باید تا پایان هفته صبر کرد تا تاثیرات آن را بر بازار سرمایه ببینیم.
تامین حدود ۶ هزار میلیارد تومان برای بازار از محل فروش اوراق اختیار تبعی
عضو هیئت مدیره کارگزاری بانک کارآفرین درباره میزان نقدینگی حاصل از فروش این اوراق گفت: بر اساس نرخ فروش این اوراق، حدود ۵ الی ۶ هزار میلیارد تومان از محل فروش آنها به دست می آید. اوراق اختیار تبعی شرکت فولاد مبارکه حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز به دو شرکت خودروساز یعنی ایران خودرو و سایپا تعلق دارد.
خبری زاد درباره تاثیر ورود نقدینگی از محل انتشار اوراق اختیار تبعی گفت: بر اساس مصوبات اخیر مقرر شد که نقدینگی مورد نیاز از ۳ محل تامین شود که یکی از آنها صندوق توسعه بازار از محل انتشار اوراق اختیار تبعی بود که کمترین میزان از نظر مبلغ است. راه حل دیگر، تامین نقدینگی از محل انتشار اوراق بدهی هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری است که حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان از این محل تامین می شود. سومین محل صندوق توسعه ملی است که حدود ۲۰۰ میلیون دلار به بازار سرمایه تزریق می کند.
وی در خصوص انتشار اوراق اجاره از سوی هلدینگ های سرمایه گذاری گفت: قرار بود هلدینگ های سرمایه گذاری اقدام به انتشار اوراق اجاره کنند اما این امر نیاز به زمان دارد.
بازگشت بازار به شرط ورود نقدینگی و اصلاح قوانین بازار سرمایه
عضو هیئت مدیره شرکت کارگزاری بانک کارآفرین با تاکید بر اینکه روند بازار باید برگردد، بیان کرد: درصورتی که همه این نقدینگی از ۳ محل مذکور به صورت منسجم وارد بازار سرمایه شود، با اصلاح مقررات بازار سرمایه می توان امید داشت که روند بازار بازگردد. در صورتی که به صورت تدریجی وارد بازار شود، تاثیر چندانی در روند بازار نخواهدداشت.
خبری زاد با بیان اینکه باید برای خروج بازار سرمایه از بحران، برنامه ریزی کرد، یادآوری کرد: در حال حاضر ۴۰۰ نماد کوچک و متوسط در صف فروش قفل شده اند و نیاز است که قیمت سهام آنها اصلاح شود. با این حال می بینیم که به دلیل مقررات گره معاملاتی این امر محقق نمی شود؛ بنابراین باید فکری به حال نمادهای کوچک و متوسط بازار سرمایه کرد.
وی تاکید کرد: تزریق نقدینگی بخشی از این برنامه ریزی باید باشد و بخش دیگر آن اصلاح مقررات بازار سرمایه است. لازم است که در این راستا دامنه نوسان نامتقارن، متقارن شود و قوانین گره معاملاتی نیز اصلاح شود تا نمادهایی که طی ۲ الی ۳ ماه آینده اصلاح قیمت نداشتند، اصلاح شوند تا ارزنده شده و آماده خرید شوند.
خبری زاد در پایان تصریح کرد: در صورتی که نقدینگی های برنامه ریزی شده به صورت منسجم وارد بازار شود و مقررات بازار نیز اصلاح شود، می توان انتظار داشت که بی اعتمادی سهامداران به بازار کاهش یابد و روند نزولی رو به بهبود حرکت کند.