تکنیکالیست ها و سه سناریو برای بازار
مهدی ساسانی تحلیل گر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شاخص کل بعد از قله ای که در اویل مهر ماه به ثبت رساند وارد موج اصلاحی خود شد که با تمام فرازو نشیب هایش این اصلاح زمانی، در حدود ۵ ماه به طول انجامید. از نظر عددی نیز شاخص کل […]
مهدی ساسانی تحلیل گر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شاخص کل بعد از قله ای که در اویل مهر ماه به ثبت رساند وارد موج اصلاحی خود شد که با تمام فرازو نشیب هایش این اصلاح زمانی، در حدود ۵ ماه به طول انجامید. از نظر عددی نیز شاخص کل با افت تا محدوده ۱۵۴ هزار بار دیگر با تقاضا همراه شد. تا این لحظه نوسانات شاخص کل میل به صعود داشته است. البته به موجب طبیعت بازارهای مالی در روند های اصلاحی و یا در میان روندهای صعودی ریز موجهایی از جنس مخالف روند اصلی رخ می دهد.
وی افزود: در اصلاح اخیر شاخص نیز چنین موضوعی را شاهد بودیم که باعث شده است نوسانات مثبت و منفی شاخص کل به شکل گیری یک کانال نزولی ختم شود. البته هر بار که به سقف این کانال برخورد می کرد ما شاهد افزایش عرضه ها در نمادهای تاثیرگذار بر روند شاخص کل بودیم. همین امر باعث منفی شدن شاخص می شد و در طرف مقابل در زمانی که شاخص کل به کف این کانال نزدیک می شد باردیگر خریداران باعث تغییر روند از کف کانال به سمت سقف کانال می شدند. اما بعد از یک دوره نوسانی که شاخص کل درون این کانال نزولی سپری کرده بود در نهایت توانست این کانال را به سمت بالا بشکند و به نوعی وارد فصل جدیدی از حرکت در شاخص کل شود. البته برای پیش بینی روند آتی می توان پیش فرض های متعددی را مد نظر گرفت. در بین تحلیل گران تکنیکال با سبک های مختلف بر سر تحقق کدام سناریو فعلا اختلافاتی وجود دارد.
تحلیل گر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: عده ای بر این باورند شاخص کل با شکست محدوده ۱۶۷ هزار واحد (به عنوان آخرین قله عددی که به ثبت رسیده است) می تواند تا حوالی ۱۹۰ الی ۱۹۵ هزار واحد نیز رشد کند. پس از آن برای ادامه رشد یا اصلاح باید به موجب بررسی های جدید نظر داد.
وی در ادامه افزود: گروه دیگر بر این باورند شاخص کل فعلا توان شکست محدوده ۱۶۷ هزار واحدی را ندارد و از همین محدوده بار دیگر منفی می شود تا بتواند با کسب توان بیشتر در آینده، بار دیگر شانس خود را برای شکست محدوده یاد شده امتحان کند. این تحلیل گران این موضوع را با فشار فروش های سنتی اسفند ماه ها نیز مرتبط می دانند.
ساسانی اظهار داشت: دسته سوم تحلیلگران نیز کماکان معتقدند شاخص کل اعدادی پایینتر از ۱۵۴ هزار( که به عنوان پایینترین عددی که در این اصلاحات به ثبت رسیده است) را نیز خواهد دید. آنها به اعدادی همچون ۱۴۴ هزار و ۱۳۶ هزار اشاره می کنند و دلیل آن را نیز به ابهامات موجود در بخش سیاسی و اقتصادی پیش روی کشور گره می زنند.
وی در انتها اضافه کرد: در کل با توجه به ارزش ریالی پایینی که بازار سرمایه ایران دارد و تاثیر پذیری بالایی که شاخص کل از برخی شرکتهای موجود در بازار سرمایه می پذیرد (اینکه با خرید و فروشهای هدفمند در این شرکتهای تاثیر گذار بتوان شاخص کل را به راحتی جهت دهی کرد) نمی توان هیچ قطعیتی را برای شاخص کل بازار سرمایه ایران در نظر داشت و صرفا با بررسی احتمالات باید پیش رفت.