نگران شکر نباشید؛ تولیدات خوبی را پیش رو داریم
همایون دارابی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت قیمت شکر در بازار توضیح داد: شکر همانند سایر مواد غذایی، دچار تورم است. در سال گذشته مواد غذایی، آشامیدنی و نوشیدنی ها با بالاترین نرخ تورم همراه بودند و این تورم در فروردین ماه نیز ادامه داشت. وی افزود: مشکل اصلی قیمت […]
همایون دارابی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت قیمت شکر در بازار توضیح داد: شکر همانند سایر مواد غذایی، دچار تورم است. در سال گذشته مواد غذایی، آشامیدنی و نوشیدنی ها با بالاترین نرخ تورم همراه بودند و این تورم در فروردین ماه نیز ادامه داشت.
وی افزود: مشکل اصلی قیمت شکر، وجود نظام دلالی در توزیع آن است.
دارابی درباره وضعیت واردات این صنعت گفت: در حال حاضر با توجه به نوسانات نرخ دلار، کمتر کسی اقدام به واردات می کند. در ماه گذشته حدود ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما برای واردات تخصیص داده شد که از این رقم حدود یک میلیون و ۹۰۰ میلیون دلار آن مورد معامله قرار گرفت.
وی ادامه داد: به طور کلی تجار موضع احتیاط را در پیش گرفته اند زیرا اگر با ارز ۲۳ هزار تومانی اقدام به واردات کنند، ممکن است در ماه آینده نرخ دلار به ۲۰ هزار تومان برسد و زیان زیادی را متحمل شوند.
این کارشناس صنعت قندو شکر با بیان اینکه مشکلی در راه تولید شکر نیست، تصریح کرد: در حال حاضر کارخانه های تولیدی، خط تولید محصولات خود را در فصل بهار آغاز کرده اند و چغندر قند خوزستان در حال انتقال به کارخانه هاست.
دارابی با اشاره به نظام دلالی در توزیع شکر، بیان کرد: سال گذشته پیشنهادی در دولت مطرح شد که برای قیمت گذاری شکر، انجمن صنفی قند و شکر متولی شود تا قیمت فروش کارخانه ها نزدیک به حاشیه قیمتی بازار شود. متاسفانه این امر هنوز محقق نشده است؛ دلال ها به هر نحوی با استفاده از سیستم حواله ای، شکر را احتکار کرده و منجر به گرانی می شوند.
وی تاکید کرد: اقدامات دلالان منجر به کمبود مصنوعی شکر در بازار شده است. در صورتی که قیمت توسط انجمن تعیین شود، نه تنها قیمت افزایش نمی یابد؛ بلکه ممکن است شاهد کاهش قیمت شکر باشیم.
این کارشناس درباره وضعیت تولید شکر در فصل گرما پیش بینی کرد: با توجه به بارش های اخیر پیش بینی می شود که در فصل گرما مشکلی برای تولید شکر ایجاد نشود. همچنین آمارهای چغندر خوزستان نشان می دهد که تولیدات خوبی در فصل آینده شاهد باشیم.
دارابی با بیان الزامات اصلاح نظام قیمت گذاری صنعت شکر، توضیح داد: اگر نظام قیمت گذاری اصلاح شود، انتظار می رود که افزایش قیمتی رخ ندهد اما اگر روند کنونی ادامه داشته باشد، احتمال افزایش قیمت وجود دارد.
وی قیمت جهانی، نظام دلالی و قیمت گذاری دولتی را سه عامل موثر در گرانی شکر دانست و گفت: در حال حاضر قیمت جهانی شکر افزایش یافته است. از سوی دیگر نظام توزیع دلالی منجر به افزایش قیمت می شود. همچنین فروش شکر بر اساس قیمت های دولتی به شرکت های شکلات و شیرینی منجر شده است که صادرات محصولاتشان جذابیت پیدا کند؛ در نتیجه این امر نیز منجر به گرانی شکر در بازار می شود.
دارابی در پایان با بیان اینکه نظام قیمت گذاری در راستای حمایت از تولید نیست، پیش بینی کرد: طی چشم انداز ۲ الی ۳ ساله درصورتی که موارد مذکور اصلاح شود، جهش تولید خوبی در صنعت شکر رخ می دهند و نه تنها نیاز تولید داخل، بلکه نیاز بازارهای منطقه نیز پوشش داده می شود.