بازدید فعالان بازار از شرکت گلتاش
به گزارش بورس امروز ، به دعوت گروه دانش شاخص بازار سرمایه تعدادی از فعالان ، تحلیل گران بازار سرمایه و خبرنگاران انجمن صنفی از شرکت گلتاش بازدید کردند . در این بازدید آقای سروش نامدارپور معاونت مالی و اقتصادی شرکت با توضیحاتی از مجموعه شرکت به سوالات فعالان و خبرنگاران پاسخ دادند . وی […]
به گزارش بورس امروز ، به دعوت گروه دانش شاخص بازار سرمایه تعدادی از فعالان ، تحلیل گران بازار سرمایه و خبرنگاران انجمن صنفی از شرکت گلتاش بازدید کردند . در این بازدید آقای سروش نامدارپور معاونت مالی و اقتصادی شرکت با توضیحاتی از مجموعه شرکت به سوالات فعالان و خبرنگاران پاسخ دادند .
وی با اشاره به تاریخچه فعالیت شرکت در ادامه تصریح کرد : شرکت درتاریخ ۱۰ مردادماه ۱۳۶۱ بنام شرکت آرایشی و بهداشتی گلتاش به صورت شرکت با مسئولیت محدود تاسیس دراداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی استان اصفهان به ثبت رسیده است . شرکت براساس مصوبه مجامع عمومی فوق العاده ۱۳۷۸ به سهامی عام تبدیل گردید . شرکت در ۱۳۸۰ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته و نام آن در تابلوی بورس درج شده است.
وی در مورد صورتهای مالی شرکت توضیح داد : شرکت در ۹ ماهه ۷۷ میلیارد تومان سود کسب کرد که ۹۱ درصد به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد .همچنین ۲۵۸ میلیارد تومان درآمد کسب کرد که نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش نشان می دهد .
وی در مورد ظرفیت تولیدی شرکت بیان کرد : در حال حاضر شرکت گلتاش (سهامی عام) با تولید حدود ۸۰ هزار تن محصولات بهداشتی جزء بزرگترین تولیدکنندگان محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی کشور محسوب میشود. ظرفیت تولیدی شرکت ۵۳ هزار تن است که شامپو با ۳۰ هزار تن ، صابون با ۱۲ هزار ۶۰۰ تن ، مایع دستشویی با ۶ هزار و ۲۵۰ تن و خمیردندان با ۴ هزار ۷۰۰ تن ظرفیت در بین چند تولید کننده اول شرکت قرار دارند .
مهندس بهرام خسروی معاون فنی و تولید شرکت با ذکر اینکه گلتاش رتبه اول تولید خمیر دندان را در کشور داراست افزود :سهم شرکت از بازار داخلی حدود ۲۵۰۰ تن است با توجه به مصرف ۱۳۷۰۰ تن در ایران سهم ۱۸ درصدی از بازار داخل را داراست ولی به لحاظ تولید داخلی سهم بازار حدود ۴۰ درصد است . همچنین ۸۰ درصد مواد اولیه خمیردندان تولیدی وارداتی است .
نامدارپور در مورد طرح توسعه افزود : با توجه به برنامه ایجاد ظرفیت تولیدی ظروف بسته بندی در جهت کاهش قیمت تمام شده تولیدات وافزایش کیفیت، در قالب طرح توسعه اقدام به خرید و نصب ماشین تولید تیوب با ظرفیت تولید سالیانه (در دو شیفت کاری) ۱۸ میلیون تیوب گردیده که تا پایان سال مالی ۹۶ تولید آزمایشی انجام و در مرحله تولید انبوه قرار گرفته است . در بخش توسعه محصول علاوه بر توسعه در سطح محصولات موجود، تولید کرم نیز آغاز و از آذر ماه ۱۳۹۶ وارد بازار شده که به مرور و متناسب با تقویت پخش توسعه خواهد یافت.
وی در مورد ریسک ارز بیان کرد : بیش از ۵۰ % مواد اولیه و ادوات بسته بندی مورد نیاز این شرکت از طریق واردات از کشورهای مختلف تامین می گردند وبرخی از مواد اولیه و ادوات بسته بندی که از داخل تامین می گردند نیز دارای منبع خارجی بوده و هر گونه نوسان در نرخ ارز و تغییرات در شرایط خرید های خارجی می تواند بر قیمت تمام شده تولید و حاشیه سود شرکت تاثیرگذار باشد، لذا با توجه به قانون نرخ گذاری محصولات نهایی و وجود راهکارهای قانونی تغییرات نرخ فروش محصولات و از طرفی وجود سیستم کنترل دائمی حاشیه سود محصولات بر اساس نرخ های استاندارد و موجودی سازی بهینه ملزومات تولید، هر گونه تغییری در این خصوص قبل از آنکه بتواند به صورت عملیاتی وارد چرخه سود و زیانی شرکت شود و حاشیه سود شرکت را تغییر دهد، با استفاده از موارد عنوان شده، تغییرات لازم در نرخ و شرایط فروش اعمال می گردد. هر چند که تغییرات قدرت خرید مصرف کنندگان نیز می تواند موثر واقع گردد.
عضو هیات مدیره شرکت در مورد ریسک نقدینگی افزود : بهای تمام شده محصولات شوینده شامل بیش از ۹۰ % مواد اولیه و ادوات بسته بندی می باشد. با توجه به لزوم انبارش مناسب ملزومات تولید، ماهیت گردش خریدهای خارجی که مدت زمان متفاوتی از نظر تامین مالی نیاز دارد و شرایط بازار در وصول وجه نقد عملیاتی حاصل از فروش محصولات نهایی، باعث افزایش دوره گردش عملیات گردیده و وجود نقدینگی برای تامین سرمایه در گردش از اهمیت خاصی برخوردار می باشد، لذا برای مدیریت ریسک فوق شرکت طی ۵ سال گذشته در چهار مرحله افزایش سرمایه از محل های مختلف، ساختار سرمایه، ترازنامه و نسبت مالکانه خود را بهبود داده و از طرفی با توجه به وجود حدود اعتباری مصوب نزد بانکها ریسک فوق را مدیریت نموده است.
وی در مورد افزایش سرمایه اخیر اعلام کرد : مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت، روز پنج شنبه ۹ اسفند ماه ۹۷ درمحل سالن هگمتانه هتل المپیک ، برگزار گردید. در این مجمع سرمایه شرکت با ۱۰۰ درصد افزایش سرمایه از سود انباشته از مبلغ ۵۰ به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت .
معاونت مالی در مورد درآمدهای شرکت به فعالان و خبرنگاران توضیح داد : درآمد های عملیاتی منعکس شده در صورت سود و زیان شرکت، تحت عنوان فروش خالص، شامل فروش محصولات نهایی در چهار گروه اصلی شامپو، صابون، خمیردندان و مایع دستشویی می باشد. درآمدهای عملیاتی منعکس شده در سرفصل سایر درآمدهای عملیاتی عمدتاً شامل تخفیفات اخذ شده از تامین کنندگان خارجی مواد اولیه مربوط به خرید های سنوات قبل و همچنین فروش ضایعات اداوات بسته بندی می باشد.درآمدهای غیر عملیاتی عمدتاً شامل سود سرمایه گذاری از سپرده های بانکی دارای مجوز می باشد .
وی در مورد برندهای تولیدی گفت : لازم به ذکر است که این شرکت به جزء برندهای دنتامکس، آرومکس و گل بو که متعلق به شرکت گلتاش می باشد ، به خاطر استفاده از برندهای شرکت پاکسان (سهامی عام) (وابسته به شرکت توسعه صنایع بهشهر) درصدی از فروش را به عنوان حق لیسانس به پاکسان پرداخت می نماید.