با انتشار اوراق از سوی هلدینگ ها پول جدیدی وارد بازار سرمایه نمی شود
مدیرعامل شرکت تجلی معتقد است انتشار اوراق اجاره از سوی هلدینگ های بازار سرمایه، منجر به ورود پول جدید به بازار نمی شود. به عبارت دیگر افراد به جای خرید سهام، به سراغ خرید اوراق می روند و حتی ممکن است برای خرید اوراق که ریسک کمتری دارد، سهام خود را بفروشند؛ بنابراین عملا پولی وارد بازار سرمایه نمی شود
مرتضی علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره افزایش میزان دامنه نوسان منفی گفت: افزایش یک درصدی دامنه نوسان منفی تاثیر چندانی در روند بازار ندارد. به عقیده بنده بازار باید از نظر روانی به تعادل برسد و تا زمانی که یک عده می خواهد از بازار خارج شوند، نمی توان به این تعادل دست یافت.
وی افزود: در حال حاضر دامنه نوسان نامتقارن منجر به بروز مشکلات نقدشوندگی شده و نمی گذارد سهامداران از بازار خارج شوند.
دامنه نوسان سدی برای تخلیه جو روانی بازار
مدیرعامل شرکت تجلی با بیان اینکه دامنه نوسان در بازار باید آنقدر باز باشد تا جو روانی فروش به سرعت از آن خارج شود، تصریح کرد: با اجرای دامنه نوسان نامتقارن، هرچه دامنه نوسان منفی افزایش یابد، بازار بیشتر منفی می شود زیرا عده ای از سهامداران می خواهند از بازار خارج شوند. در این حالت بازار به صورت موقت منفی می ماند.
وی ادامه داد: وقتی تعداد فروشنده در بازار زیاد شود، صف های فروش تشکیل می شوند. در روزهای آتی امکان دارد صف های فروشی که در دامنه نوسان ۲- شاهد بودیم، برای دامنه نوسان ۳- نیز رخ دهد مگر اینکه سازمان بورس تصمیم گیرد به یکباره دامنه نوسان را باز کند تا بازار از هیجان های فروش خالی شده و به کف برسد.
به گفته وی، احتمال ریزش بازار بیش از مقدار کنونی کم است.
مدیرعامل شرکت تجلی ادامه داد: در حال حاضر بازار باید کف خود را تجربه کند تا بتواند تعادل خود را به دست آورده و رشد کند. در حالی که اکنون سدی مقابل بازار گذاشته ایم تا این اتفاق رخ ندهد. سازمان بورس باید این سدها را رها کند تا بازار بتواند تخلیه شده و سیر صعودی خود را به دست بیاورد.
انتشار اوراق بدهی از سوی هلدینگ ها نمی تواند روند بازار را برگرداند
مدیرعامل شرکت تجلی درباره انتشار اوراق اجاره از سوی هلدینگ های سرمایه گذاری گفت: انتشار اوراق اجاره از سوی هلدینگ های بازار سرمایه، منجر به ورود پول جدید به بازار نمی شود. به عبارت دیگر افراد به جای خرید سهام، به سراغ خرید اوراق می روند و حتی ممکن است برای خرید اوراق که ریسک کمتری دارد، سهام خود را بفروشند؛ بنابراین عملا پولی وارد بازار سرمایه نمی شود اما اگر این امر منجر شود تا سهامدارانی که از بازار بیرون رفته اند، واردبازار شوند و این اوراق را خریداری کنند، می توان گفت این امر تاثیرگذار خواهد بود.
علی اکبری با بیان اینکه انتشار اوراق بدهی از سوی هلدینگ های سرمایه گذاری نمی تواند منجر به بازگشت روند بازار باشد، تصریح کرد: افراد به دلیل اینکه این اوراق، ریسک پایین تری دارد، سهام خود را فروخته و وارد این اوراق می شود. دارندگان اوارق مانند یک واسط عمل کرده و این سرمایه را وارد بازار می کنند. این امر می تواند در روند بازار تاثیرگذار باشد اما با این حال اگر این طرح نتواند منجر به ورود پول جدید به بازار شود، نمی تواند رونق بازار را بازگرداند.
سرعت نقدشوندگی در بانک بیشتر است
مدیرعامل شرکت تجلی در مقایسه بازار سرمایه و سود بانکی گفت: میزان سرعت نقدشوندگی در بانک ها بیشتر از بازار سرمایه است اما در بازار سرمایه معمولا بر اساس شرایط عرضه و تقاضا، رقم های سود بالاتری نسبت به بانک ها پرداخت می شود. در حال حاضر اعلام کردند که سود سپرده های بانکی ۱۸ درصد است.
وی در پایان یادآوری کرد: وقتی فردی سرمایه خود را در سپرده بانکی می گذارد، هر زمان که بخواهد می تواند پول خود را پس بگیرد. در حالی که اگر این میزان پول در بازار سرمایه، ورود کند، حداقل ۴۸ ساعت طول می کشد تا بتوان آن را نقد کرد.