افزایش سرمایه هایی که سوخت می شوند
محمدرضا صادقی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات گفت: در شرایط فعلی بازار که مشخص نیست بازار رشد می کند یا ریزش ادامه دارد، انتظار نمی رود افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات برای شرکت ها با اقبال سهامداران همراه باشد. […]
محمدرضا صادقی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات گفت: در شرایط فعلی بازار که مشخص نیست بازار رشد می کند یا ریزش ادامه دارد، انتظار نمی رود افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات برای شرکت ها با اقبال سهامداران همراه باشد.
وی افزود: معمولا در شرایط منفی و رکود بازار، این روش افزایش سرمایه مطلوب نیست.
افزایش سرمایه از محل آورده نقدی چقدر زمان می برد؟
مدیرمالی شرکت تولیدی چدن سازان درباره افزایش سرمایه از محل آورده نقدی توضیح داد: در روش افزایش سرمایه از محل مطالبات، سهامداران باید از سود خود بگذرند تا این مبلغ تبدیل به افزایش سرمایه شرکت شود.
صادقی در این خصوص تصریح کرد: همچنین روند افزایش سرمایه در این روش طولانی است زیرا ابتدا باید مجمع در این خصوص تصمیم بگیرد، بازرس قانونی آن را تائید کند و سپس از سوی سازمان بورس مجوزهای لازم دریافت شود؛ در انتها مجدد مجمع فوق العاده برگزار می شود که بعد از آن شرکت ۶۰ روز مهلت دارد تا افزایش سرمایه را اجرا کند.
وی ادامه داد: در این حالت شرکت، مهلت استفاده از حق تقدم ها را ارائه می کند که احتمال می رود در صورت نبود استقبال، مهلت تمدید شود. بعد از این دوره شرکت، حق تقدم های استفاده نشده را در بازار به فروش می رساند. بعد از آن روند ثبت افزایش سرمایه در سامان ثبت شرکت ها و ثبت سهام در پرتفوی سهامداران است.
در روند نزولی بازار افزایش سرمایه از محل مطالبات اقبال ندارد
مدیرمالی شرکت تولیدی چدن سازان با یادآوری روند طولانی افزایش سرمایه در این روش، گفت: با توجه به شرایط بازار کنونی که ابهام زیادی دارد، طبیعی است که سهامداران از این روش افزایش سرمایه استقبال نکنند زیرا چشم انداز مثبتی نمی بینند؛ البته معمولا دید سهامداران و مردم بلندمدت نیست و بیشتر تحت تاثیر جو روانی بازار است. چه بسا در زمانی که روند بازار خوب است و جو مثبتی بر بازار حاکم است، این روش افزایش سرمایه مورد استقبال سهامداران قرار می گیرد.
صادقی در این خصوص بیان کرد: البته همه این موارد بستگی به رفتارهای شرکت دارد. به عنوان مثال اینکه چه شرکتی تصمیم به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات می گیرد؟ آیا این شرکت بنیادی است؟ سوابق افزایش سرمایه این شرکت چگونه است؟ آیا شرکت توانسته است در سوابق خود، در مدت زمان کم، افزایش سرمایه را اجرا کرده و به ثبت برساند؟ بعد از افزایش سرمایه، سوددهی شرکت چگونه بود؟
وی در پایان با بیان اینکه سود و زیان سهامداران تنها به شرایط بازار بستگی ندارد، اضافه کرد: بخش عمده ای از سوددهی سهام به گزارش توجیحی شرکت ها در هنگام افزایش سرمایه بستگی دارد. باید دید شرکت ها چه میزان از سقف تصویب شده برای افزایش سرمایه در این گزارش را توانسته اند محقق کنند و این میزان افزایش سرمایه تا چه میزان بر سوددهی شرکت موثر بوده است.