قائم مقام مدیرعامل شرکت سبدگردان الگوریتم: دلایل ابطال معاملات در بازار اعلام کنید
امیر وفایی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره خروج نقدینگی از بازار سرمایه گفت: واقعیت این است که خروج سهامداران حقیقی جدید و سهامداران سابق از بازار سرمایه در سهام، سبدگردانها و صندوقهای سرمایهگذاری اتفاق افتاد. طی مدت اخیر بازار سرمایه در گیر و دار خروج سهامداران حقیقی و حقوقی بوده است […]
امیر وفایی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره خروج نقدینگی از بازار سرمایه گفت: واقعیت این است که خروج سهامداران حقیقی جدید و سهامداران سابق از بازار سرمایه در سهام، سبدگردانها و صندوقهای سرمایهگذاری اتفاق افتاد. طی مدت اخیر بازار سرمایه در گیر و دار خروج سهامداران حقیقی و حقوقی بوده است و با توجه به شرایط کنونی پول جدیدی نیز وارد بازار نشده است.
وی افزود: سهامدارانی که اکنون در بازار سرمایه باقی ماندهاند، سهامداران قدیمی هستند.
مشکلات نقدشوندگی بازار تاثیر منفی بر عملکرد صندوق ها دارد
قائم مقام مدیرعامل شرکت سبدگردان الگوریتم درباره تاثیر نقدشوندگی بازار بر صندوقهای سرمایه گذاری و سبدگردانها گفت: در برخی موارد نقدشوندگی بازار می تواند برای صندوق ها آسیب زا باشد زیرا برخی سهامداران می خواهند که از بازار خارج شوند اما سهام آنها در بازار قابل فروش نیست؛ بنابراین صندوق ها مجبور می شوند سهامی را بفروشند که توان نقدشوندگی دارند و همین امر بر عملکرد آنها تاثیر منفی می گذارد.
وفایی درباره میزان حجم معاملات در روند بازار مثبت و منفی گفت: اگر بخواهیم به ارقام نگاه کنیم، زمانی که بازار رو به رشد شد، حجم معاملات خرد بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان در روز بود. البته اکنون نمی توان چنین انتظاری از بازار داشت اما برای اینکه بازار رو به مثبتی داشته باشیم، نیاز است که حداقل حجم معاملات خرد بازار میان ۱۰ الی ۲۰ هزار میلیارد تومان باشد.
وی یادآوری کرد: البته تحقق این امر، زمان بر است زیرا مستلزم این است که اعتماد سهامداران و مردم به بازار سرمایه بازگردد. در حال حاضر متغیرهای اقتصادی نشان می دهد که بازار سرمایه کشور، بازار گرانی نیست و بسیاری از سهم های ارزنده، ارزان هستند اما همچنان اعتماد به بازار بازنگشته است.
نهاد ناظر با رویه ثابت معاملات را ابطال کند
قائم مقام مدیرعامل شرکت سبدگردان الگوریتم درباره ابطال برخی معاملات در بازار سرمایه گفت: نهادهای نظارتی بازار باید به وظایف خود عمل کنند و در این خصوص ثبات رویه داشته باشند. اگر نمادی به دلیلی ابطال شده است، نباید شاهد باشیم که نماد دیگر، با وجود داشتن همان مورد، معامله خود را انجام داده و ابطالی از سوی نهاد ناظر انجام نشده است.
وفایی با تاکید بر ثبات رویه در عملکرد عمل نهاد ناظر گفت: یکی از اقداماتی که می تواند به شفافیت عملکرد نهاد ناظر کمک کند، اعلام دلایل ابطال معاملات است زیرا معاملات تنها در صورتی ابطال می شود که یکی از طرفین تخلفی انجام داده باشد. این اتفاق می تواند تاثیر مثبتی بر بازار داشته باشد و کمک به شفاف سازی و اعتمادسازی می کند. نهاد ناظر باید این حس را ایجاد کند که با رویه ثابت امور نظارتی خود را انجام می دهد.
تغییر حجم مبنا به دنبال متقارن شدن دامنه نوسان
قائم مقام مدیرعامل شرکت سبدگردان الگوریتم درباره دامنه نوسان نامتقارن گفت: در حال حاضر با اجرای دامنه نوسان نامتقارن، میزان نقدشوندگی بازار کم شده است؛ بنابراین باید دید که بعداز توقف دامنه نوسان نامتقارن، وضعیت نقدشوندگی صندوقها چگونه می شود و بازار به چه سمتی می رود.
وفایی تاکید کرد: در حال حاضر بازار سرمایه با ابهامات و مشکل نقدشوندگی روبرو است و مردم نیز تمایلی به ورود به بازار ندارند زیرا بسیاری از سهامداران جدید، از بازار متضرر شدند و ورود مجدد آنها به بازار کار دشواری است.
وی درباره بازگشت بازار به دامنه نوسان متقارن و تغییر حجم مبنا، گفت: در صورتی که بازار بخواهد به سمت دامنه نوسان متقارن برود یا حتی دامنه نوسان را حذف کند، متغیرهای دیگری همچون حجم مبنا نیز بر اساس همان تصمیم، تغییر می کنند؛ بنابراین سیاستگذار بازار باید بر اساس تصمیم خود در خصوص دامنه نوسان، متغیرهاییهمچون حجم مبنا را به تناسب تغییر بدهد تا با دامنه نوسان همسویی داشته باشند.
وفایی در پایان با بیان اینکه روزهای سختی پیش روی فعالان بازار سرمایه است، تصریح کرد: متاسفانه اقبال حقیقی ها و متغیرهای که می تواند روی بازار اثر بگذارد به سمت مثبت بازار نیست. امیدواریم شرایط منطقی تر شده و بازار نگاه درست تری پیدا کند.