سهم کوچکی از پرتفوی خود را به این صندوق ها اختصاص دهید
امیرسینا جیرفتی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت نقد بودن سرمایه صندوق جسورانه فناوری توضیح داد: قبل از شیوع ویروس کرونا، صندوق جسورانه فناوری با چند شرکت استارت آپ به توافقات اولیه رسید اما با بروز بحران کرونا، وضعیت شرکت های استارت آپی تغییر کرد و توافقات نهایی به نتیجه نرسید. […]
امیرسینا جیرفتی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت نقد بودن سرمایه صندوق جسورانه فناوری توضیح داد: قبل از شیوع ویروس کرونا، صندوق جسورانه فناوری با چند شرکت استارت آپ به توافقات اولیه رسید اما با بروز بحران کرونا، وضعیت شرکت های استارت آپی تغییر کرد و توافقات نهایی به نتیجه نرسید. در حال حاضر نیز با چند شرکت استارت آپی در حال مذاکره هستیم و به توافقات اولیه نیز رسیده ایم.
وی افزود: خوشبختانه دوره سرمایه گذاری صندوق ۳ الی ۴ ساله است و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال پروسه سرمایه گذاری صندوق را به صورت کامل ببندیم.
مدیر سرمایه گذاری صندوق جسورانه فناوری با بیان اینکه به دلیل شرایط ذکر شده، سرمایه این صندوق نقد مانده است، تصریح کرد: طبق اساسنامه ۳۰ درصد از دارایی های صندوق باید به صورت نقد در صندوق باقی بماند؛ درنهایت ما با ۷۰ درصد دارایی ها می توانیم سرمایه گذاری ها را انجام دهیم.
جیرفتی با اشاره به اینکه صندوق جسورانه فناوری مختلط نیست، گفت: صندوق جسورانه فناوری اجازه سرمایه گذاری در سهام را ندارد زیرا در اساسنامه این صندوق صراحتا آمده است که باید در کسب و کارها سرمایه گذاری کند. در صورت مانده، وجوه صندوق را قبل از توافق با کسب و کارها می تواند در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کند اما نمی تواند وارد بازار سهام شود. در حال حاضر نیز این صندوق برای تامین هزینه های جاری خود، بحشی از دارایی خود را در اوراق اقساط سرمایه گذاری کرده است.
به گفته وی؛ بخش دیگری از سرمایه صندوق جسورانه فناوری در فرصت مناسب در بخش های دیگری سرمایه گذاری می شود.
مدیر سرمایه گذاری صندوق جسورانه فناوری نقش صندوق های جسورانه در بازار سرمایه گفت: در چند سال اخیر تعداد زیادی شرکت استارت آپی مانند دیجی کالا و تپسی در کشور تاسیس شده اند و رشد چشمگیر آنها بیش از انتظار مردم بوده است. حال این روزها که بازار داغ ورود آنها به بازار سرمایه افزایش یافته است، صندوق های جسورانه می توانند با توجه به شناخت خوبی که از اکوسیستم این شرکت ها دارند، ابزار مناسبی برای ورود مردم به آنها باشند.
جیرفتی افزود: در حال حاضر بازار سرمایه، وارد دوره رکود خود شده است و همین مسئله منجر شده تا سرمایه گذاری در صندوق های جسورانه جذابیت بیشتری داشته باشد زیرا این صندوق ها روی شرکت های استارت آپ سرمایه گذاری می کنند که بسیاری شاهد رشد آنها بودند.
وی با اشاره به چند نکته در خصوص این صندوق ها توضیح داد: اولا فرهنگ سرمایه گذاری بلندمدت در کشور وجود ندارد و تنها طی سال های اخیر شاهد برخی فرهنگ سازی ها برای سرمایه گذاری بلندمدت بوده ایم. از سوی دیگر نتایج بازار سرمایه در کوتاه مدت چیزی جز ریزش قیمت ها نبوده است و بسیاری از مسئولین تاکید بر سرمایه گذاری بلندمدت دارند؛ بنابراین به نظر می رسد که این فرهنگ در سال های آینده در کشور شکل گیرد.
مدیر سرمایه گذاری صندوق جسورانه فناوری با بیان اینکه تعداد صندوق های جسورانه در بازار سرمایه در حال افزایش است، گفت: سهامداران برای ورود به این صندوق ها باید دو نکته را در نظر گیرند؛ اولا سرمایه گذاری در این صندوق ها بلندمدت است و دوما ریسک سرمایه گذاری در این صندوق ها بالاست زیرا این صندوق ها در مراحل مختلف کسب و کارها سرمایه گذاری می کنند و همان میزان که احتمال موفقیت این کسب و کارها وجود دارد، ریسک شکست نیز وجود دارد. به عبارت دیگر میزان ریسک شکست با میزان بازدهی برابر است.
جیرفتی در پایان به سهامداران توصیه کرد: با توجه به اینکه در صورت شکست کسب و کارها، کل سرمایه از بین می رود، به سهامداران توصیه می کنیم که سهم کوچکی از پرتفوی خود را به این صندوق ها اختصاص دهند.