اعلام آمادگی دولت آمریکا برای برداشتن تحریمهای ناسازگار با برجام
به گزارش بورس امروز، رابرت مالی شامگاه جمعه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی پی بی اس، در پاسخ به این سوال که چگونه میخواهید انجام تعهدات ایران را راستیآزمایی کنید، اظهار کرد: ما یک بار از سال ۲۰۱۶ این کار را انجام دادهایم. وی افزود: سازمان بینالمللی انرژی اتمی می تواند آن راستی آزمایی را […]
به گزارش بورس امروز، رابرت مالی شامگاه جمعه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی پی بی اس، در پاسخ به این سوال که چگونه میخواهید انجام تعهدات ایران را راستیآزمایی کنید، اظهار کرد: ما یک بار از سال ۲۰۱۶ این کار را انجام دادهایم.
وی افزود: سازمان بینالمللی انرژی اتمی می تواند آن راستی آزمایی را انجام دهد، کاری که میخواهیم انجام دهیم این است که ایران به پایبندی کامل به توافق بازگردد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یادآور شد: آنها (ایران) امروز ۱۰ برابر بیشتر از زمان مشابه در سال ۲۰۱۷ اورانیوم را غنیسازی میکنند، بنابراین با آزمایشهای ساده در مییابیم که امروز وضعیت ما بهتر از آنچه که بودهایم نیست و شرایط ما بدتر است.
مالی ادامه داد: ما میخواهیم ایران به انطباق با توافق بازگردد و همچنین ایالات متحده هم میداند که باید به پایبندی بازگردد که آن برداشتن تحریمهایی است که با توافقنامه هستهای که ایران و سایر کشورها داشتهاند، ناسازگار است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن آماده برداشتن ۱۵۰۰ تحریمی است که دولت ترامپ وضع کرد، گفت: آنچه که رئیس جمهوری بایدن گفت این است که آماده است به انطباق به توافق بازگردد در صورتی که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق باشد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران افزود: بنابراین ما مجبوریم که کار سخت کوشانهای را دنبال کنیم، این تحریمها را ببینیم و اینکه چه کاری باید انجام دهیم تا ایران از مزایایی که قرار بود تحت این توافق داشته باشد، برخوردار شود.مالی تصریح کرد: بنابراین ما مجبوریم تحریمهایی که با توافق مغایرت داشته باشد را برداریم اگر ایران آماده باشد که اقدامات هستهای که در مغایرت با تعهدات برجامیاش انجام داده است را معکوس سازد و به ریل سابق بازگرداند.
کمیسیون مشترک برجام روز جمعه به صورت مجازی با حضور ایران، اتحادیه اروپا، چین، روسیه و سه کشور اروپایی برگزار شد و قرار است روز سهشنبه به صورت حضوری در وین ادامه یابد.
آمریکا هم گفته است به وین خواهد رفت تا با طرفهای برجام بدون ایران، هماهنگی لازم را برای بازگشت به توافق به عمل آورد.
محمد جواد ظریف هرگونه مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرد و آن را غیرضروری دانست.