الزامات تهویه مناسب در صنایع فولاد
مهدی بستانچی قائم مقام مدیر عامل شرکت دمنده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: موضوع تهویه در صنایع فولادی از اهمیت هوای مناسب و عاری از آلاینده ها در محیط های صنعتی آغاز می گردد از همین رو صنایع پیشرفته فولادی با انواع روش های پیچیده در فرآیند بهره برداری خود و نیز […]
مهدی بستانچی قائم مقام مدیر عامل شرکت دمنده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: موضوع تهویه در صنایع فولادی از اهمیت هوای مناسب و عاری از آلاینده ها در محیط های صنعتی آغاز می گردد از همین رو صنایع پیشرفته فولادی با انواع روش های پیچیده در فرآیند بهره برداری خود و نیز استفاده از عناصر و ترکیبات شیمیایی گوناگون که عمدتا بسیار هم سمی هستند، دست به گریبان میباشند لذا استفاده از چنین موادی ممکن است موجب تولید ذرات، گازها، بخارات و غبار در محیط کار با غلظت هایی بالاتر از سطوح ایمن و استاندارد گردند.
وی افزود: در صنایع فولاد تنش های حرارتی می تواند محیط هایی ناامن و نامناسب را ایجاد کنند. تهویه مناسب با طراحی موثر راه حل این مشکلات است. تهویه صنایع فولادی می تواند بو، رطوبت و سایر آلاینده ها در محیط های نامطلوب را نیز کنترل کند.
قائم مقام مدیر عامل شرکت دمنده خاطرنشان کرد: تهویه صنایع فولادی در واقع یک سیستم یکپارچه مهندسی است که برای کاهش میزان انتشار آلاینده های هوایی مانند ذرات گرد و غبار، میست، فیوم، بخار و گاز در محیط کارخانه بوسیله ی بدام انداختن آلاینده در منبع ایجاد و انتقال آن به انواع تصفیه کننده ها طراحی شده است. از همین رو لازم است که بهرهبرداران با طراحان سیستم تهویه صنایع فولادی، تامین کنندگان، نصب کنندگان همکاری لازم را داشته باشند تا سیستم های تهویه این صنایع به خوبی طراحی و پیاده سازی گردند.
وی یادآور شد: امروزه با گسترش روز افزون صنعت فولاد آلودگی های ناشی از کارکرد این صنعت نیز روز به روز در حال افزایش است و این آلودگی های محیط کار، بطور مستقیم بر روی سلامتی، ایمنی و کیفیت زندگی هزاران نفر از کارمندان این صنعت در کشور تاثیر گذار است. یکی از روش های معمول تهویه حذف و کنترل آلودگی های محیط کار، در کنار ایجاد سیستم های تهویه استاندارد و ویژه می باشد.
بستانچی اشاره کرد: وجود آلودگی های صنعتی در کارخانجات فولاد نه تنها بر روی سلامت افراد و کارکنان این سازمان ها تاثیر می گذارد بلکه تأثیری مستقیم بر روی کیفیت محصولات فولادی خواهد گذاشت. همچنین از آنجایی که اکثر آلودگی ها در این صنعت قابلیت ورود به دستگاه تنفسی انسان را دارد و این رسوخ باعث بروز انواع بیماری های تنفسی می شود. لذا موثر ترین روش حذف آلاینده ها، جمع آوری آن ها در محل تولید و انتشار آن می باشد.
وی در ادامه اضافه کرد: سیستم های تهویه صنایع فولاد شامل قطعات و لوازم بسیار متنوعی هستند که به تخصص و تجربه ی زیادی برای طراحی و ساخت نیاز دارند این قطعات شامل هودها، داکت ها، فن ها، تصفیه کننده ها و داکت های خروجی می باشند که هر کدام تاثیر مستقیمی بر اثربخشی و خروجی سیستم تهویه دارند که بر اساس نیاز بهرهبردار و استاندارد های موجود در این صنعت باید انتخاب و طراحی شوند. همچنین انتخاب آلیاژ های مناسب برای ساخت این وسایل تاثیر بسزایی در افزایش طول عمر و عملکرد مناسب سیستم تهویه صنایع فولادی خواهد داشت.
قائم مقام مدیرعامل شرکت دمنده تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل موثر در حذف آلودگی، شناخت دقیق این آلودگی ها و همچنین مواد تشکیل دهنده آنها و نحوه تهویه آنها از هوای محیط و دستگاه ها می باشد که نیاز به تخصصی ویژه دارد. در صنعت تولید و پرداخت فولاد استفاده از فن های پیشرفته و خوش ساخت بسیار موثرند.
وی اظهار داشت: از این رو به منظور انجام انواع عملیات حرارتی همچون کاهش فشار درونی فلز، افزایش سختی فولاد و یا خنک کردن آن و همینطور افزایش مقاومت یا انعطاف پذیری در حالی که کیفیت سطح فلز هم تضمین شود، استفاده از انواع فن ها کاربرد بسیار زیادی دارند. همچنین از دیگر استفاده های فن ها در این صنعت خنک سازی فولاد پس از اتمام مراحل پرداخت و تولید است. معمولا در صنایع فولادسازی از فن های سانتریفیوژ با یک یا دو ورودی (single or double inlet) یا فنهای تیتانیوم گرید ۲ و ۷ استفاده می شود.
بستانچی در انتها اشاره کرد: نقطه قوت طراحی و ساخت فن در این صنعت سفارش سازی و طراحی بر اساس نیاز مشتری است.همچنین با استفاده از نوعی پوشش خاص که در مقابل خوردگی، سایش، انواع اسیدها، فشارهای موضعی، عملکرد موتورها یا انواع حلال ها مقاوم است میتوان اقدام به ساخت نوع صحیح فنهای صنایع فولاد مطابق با نیاز این صنعت کرد. همچنین به منظور توسعه کمی و کیفی صنعت فولاد کشور شرکت دمنده به عنوان بزرگترین تولید کننده فن و هواکش در خاورمیانه راه حل های خاص صنایع فولادی را طراحی ، تولید و پیاده سازی میکند.