راه اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
دادور مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به ظرفیت خوراک و تولید بنزین این مجموعه گفت: با راه اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این پالایشگاه روزانه قادر به پالایش ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود. وی همچنین ظرفیت دریافت خوراک مرحله سوم پالایشگاه نفت ستاره […]
دادور مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به ظرفیت خوراک و تولید بنزین این مجموعه گفت: با راه اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این پالایشگاه روزانه قادر به پالایش ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود.
وی همچنین ظرفیت دریافت خوراک مرحله سوم پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس را ۱۲۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد. از این رو باتوجه به تهمیدات صورت پذیرفته در این فاز، تمامی بنزین فرآوری شده با عدد اکتان ۸۷ و کیفیت یورو ۵ وارد بازار می شود.
به گفته دادور، در صورت بودجه بندی بر روی بنزین با اکتان ۸۷، پالایشگاه قادر به تواید روزانه ۴۴ تا ۴۵ میلیون لیتر بنزین خواهد بود. اما در صورت برنامه ریزی برای تولید بنزین با عدد اکتان ۹۱، این رقم به ۳۸ تا ۳۹ میلیون لیتر در روز خواهد بود. از این رو هم اکنون با درمدار قرار گرفتن مرحله ۳، این پالایشگاه قادر خواهد بود روزانه تا ۴۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵، همچنین ۱۲ میلیون لیتر نفت گاز، ۳ میلیون لیتر گاز مایع و ۲ میلیون لیتر سوخت جت تولید کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با بهره برداری از این فاز به خودکفایی کامل در تولید بنزین رسیده ایم، گفت: البته مسئله خودکفایی بستگی به مصرف بنزین در سطح کشور دارد.
وی همچنین باتاکید بر این موضوع که با بهره برداری از فاز ۲ به خودکفایی رسیدیم گفت: خود کفایی در تولید بنزین البته در شرایط عادی مصرف با بهره برداری از فاز دو محقق شده بود که با وارد مدار شدن فاز سوم می توانیم ادعا کنیم که به صادر کننده بنزین تبدیل شده ایم و با راه اندازی فاز سوم امکان صادرات روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون لیتر فراهم می شود. همچنین گازوئیل یورو تولیدی در پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس هم از دو ماه گذشته در مبادی تجاری بنادر مهم بوشهر، چابهار و بندرعباس توزیع میشود.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس همچنین افزود: البته میزان صادرات و یا ذخیره سازی بستگی به نظر وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش دارد اما در مجموع می توان گفت با مازاد تولید بنزینی که فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس وارد مدار می کند علاوه بر اینکه در شرایط ثبات برای ذخیره سازی بنزین قرار می گیریم، می توانیم باتوجه به استراتژی های وزارت نفت، صادرات بنزین نیز داشته باشیم.
دادور با تاکید بر این موضوع که فاکتور مصرف بنزین عامل تعیین کننده ای در صادرات آن خواهد بود، گفت: زمانی می توانی ادعا کنیم که ذخایر مطلوب استراتژیک بنزین داریم که سطح مصرف سوخت در کشور در شرایط کنونی باشد. اما اگر مصرف بی رویه بنزین در کشور بالاتر برود به ناچار دست از ذخیره سازی و صادرات باید کشید تا نیاز داخلی تامین شود.
وی با نامطلوب خواندن وضعیت استاندارد خوردوهای داخلی افزود: تا زمانی که خودروسازان به این شیوه از تولید محصول بپردازند و مصرف بی رویه بنزین کنترل نشود نمی توان در خصوص عدد قطعی صادرات بنزین نظر داد. چراکه هرچه ما بنزین بیشتر تولید کنیم، افزایش تعداد خودروهای بی کفیت سبب می شود تا مصرف بی رویه بنزین بصورت تصاعدی افزایش یابد.
دادور در مورد تعداد نیروی کار شاغل در فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس همچنین گفت: در زمانی که پروژه فاز سوم در حال تکمیل بود نیروهای پروژه ای بالغ بر شش هزار نفر بودند.اما پس از بهره برداری و نهایی شدن کار تولید در این فاز، هم اکنون سه هزار نفر در فاز سوم پالایشگاه مشغول به کارند. از این رو به گفته مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس با راه اندازی فاز سوم این پالایشگاه قریب به سه هزار شغل مستقیم و مستمر بوجود آمد که امنیت شغلی قابل توجهی را در جامعه ایجاد کرد.
به گفته دادور با ایجاد سه هزار شغل مستقیم در این پروژه حداقل بین ۱۲ تا ۱۵ هزار شغل غیر مستقیم نیز تعریف می شود. از راننده کامیون برای حمل فرآورده گرفته تا تامین کننده قطعات و همچنین نیروهای خدماتی وابسته همگی مشمول ایجاد اشتغال این فاز هستند.
گفتنی است پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در ضلع غربی پالایشگاه بندرعباس ساخته شده و ظرفیت این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی است که در قالب سه فاز ۱۲۰ هزار بشکهای در نظر گرفته شده است.