ذخایر منابع معدنی مس ایران یک میلیارد تن افزایش یافت
به گزارش بورس امروز، طبق اعلام شرکت ملی صنایع مس ایران، اردشیر سعدمحمدی ضمن اعلام خبر افزایش ذخایر منابع این شرکت به میزان یک میلیارد تن، اعلام کرده است: طی سال ۱۳۹۹ با تلاش کارکنان صنعت مس کشور، یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار متوسط ۰.۵ درصد، اکتشاف و به داراییهای این صنعت اضافه […]
به گزارش بورس امروز، طبق اعلام شرکت ملی صنایع مس ایران، اردشیر سعدمحمدی ضمن اعلام خبر افزایش ذخایر منابع این شرکت به میزان یک میلیارد تن، اعلام کرده است: طی سال ۱۳۹۹ با تلاش کارکنان صنعت مس کشور، یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار متوسط ۰.۵ درصد، اکتشاف و به داراییهای این صنعت اضافه شده است. همچنین ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده که نسبت به سال ۱۳۹۸، رشد ۵۰ درصدی و نسبت به سال ۱۳۹۷ رشد ۲۵۰ درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، با بیان اینکه در سال گذشته قریب به ۷۰ هزار متر و در سال پیش از آن (۱۳۹۷)، ۳۹ هزار و ۵۰۰ متر عملیات حفاری اکتشافی داشتهایم، گفت: نتایج ناشی از اکتشافات صورت گرفته بسیار خوب بوده است؛ بطوریکه تاکنون حدود ۷۳۰ میلیون تن ذخیره جدید با عیار ۰.۴۸ درصد در منطقه «سریدون» در استان کرمان اکتشاف شده است. همچنین در منطقه سونگون در استان آذربایجان شرقی ۲۶۵ میلیون تن دیگر به ذخایر قبلی سونگون اضافه شده است.
سعدمحمدی ضمن ابراز امیدواری از این جهت که در سال ۱۴۰۰ با گسترش پهنهها و عملیات اکتشافی رکورد بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری، ثبت شود و ذخایر جدیدی برای کشور به ارمغان آورده شود؛ تاکید کرد: تلاش براین است تا رتبه کشور را از هفتم جهانی به لحاظ ذخایر، به رتبه ششم ارتقا دهیم.
نوسازی ناوگان و تجهیزات اکتشافی
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران برنامهریزی برای خرید تجهیزات جدید و سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری به روز دنیا برای فعالیتهای اکتشافی را در کنار رشد فعالیتهای اکتشافی، از جمله برنامههای شرکت ملی مس ایران اعلام کرده و گفت: به همین منظور فرآیند خرید ۱۵ دستگاه حفاری جدید با قابلیت اکتشاف در اعماق، نهایی شده است. با ورود این دستگاهها شاهد نو شدن ناوگان و تجهیزات اکتشافی خواهیم بود و با استفاده از سیستمهای نرمافزاری و هوشمند فنی و الکترونیکی و سیستمهای ماهوارهای و اکتشاف ابرهای الکترونیکی بتوانیم یک نگاه جدید و عملیاتی و فنی را در کشور فراهم کنیم تا با قدرت بیشتری در سال آینده ذخایر بسیار بزرگتری را به منابع معدنی کشور اضافه کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: ما به دنبال گسترش دادن فعالیتهای اکتشافی هستیم تا در خراسان رضوی، آذربایجان غربی، اردبیل، یزد و سیستان بلوچستان با دستیابی به ذخایر جدید و توسعه فعالیتهای معدنی شاهد اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده در این مناطق و کشور باشیم.