پیشبینی درآمد یک ساله ۶۵ هزار میلیارد ریالی برای «ونوین»
شرکت سبدگردان مدبر آسیا در گزارش اخیر خود به بررسی صنعت بانکداری و تحلیل جامعی از بانک اقتصاد نوین به عنوان یک هلدینگ پرداخت. از آنجا که عملکرد این بانک و زیرمجموعهها به درآمد ۴۳ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۱۶ هزار میلیارد ریالی ختم شده است، انتظار داریم «ونوین» تا پایان سال ۱۳۹۹ به درآمد ۶۵ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۲۹ هزار میلیارد ریالی دست یابد.
به گزارش بورس امروز، شرکت سبدگردان مدبر آسیا در گزارش اخیر خود به بررسی صنعت بانکداری و تحلیل جامعی از بانک اقتصاد نوین به عنوان یک هلدینگ پرداخت. امروزه صنعت بانکداری اگرچه تنها شامل بانکهای حاضر در بازار پول نیست اما همچنان بانکها به عنوان عنصر مهم این بازار تلقی میشوند. با وجود اینکه در ایران نیز بانکها در بخشهای مختلف اقتصادی به عنوان تأمینکننده شناخته میشوند اما همچون هر مؤسسه اقتصادی دیگر کسب سود و درآمدزایی انگیزه اصلی آنها است.
فعالان حاضر در صنعت بانکداری شامل بانکها، شرکتهای تأمین سرمایه، شرکتهای لیزینگ و شرکتهای سرمایهگذاری هستند. بانکها همچون گذشته به فعالیت سپردهگیری کوتاه مدت، بلندمدت، نقل و انتقال پول و اعطای تسهیلات میپردازند که ارائه LC، فروش و بازخرید اوراث مشارکت و دریافت و وصل چکهای واگذاری مشتریان نیز در طی توسعه این بخش به فعالیتهای بانکی افزوده شده است.
شرکتهای تأمین سرمایه به عنوان عضو دیگر صنعت بانکداری به فعالیتهای پذیره نویسی، بازارگردانی، مشاوره در سرمایهگذاری، ارزشگذاری اوراق بهادار و سبدگردانی فعالیت میکنند که به طور دقیقتر در بازار سرمایه فعالیت میکنند. فعالیت شرکتهای لیزینگ که بر بخشی از فعالیتهای بانکها تمرکز کرده است در بخشهای مختلف همچون مسکن، خرید خودروهای سبک و سنگین و ماشین آلات به خدمات لیزینگ میپردازند که بازاریابی فروش نیز به آنها میتوان افزود.
شرکتهای سرمایهگذاری اگرچه در بازار سرمایه بیشتر شناخته شدهاند اما در بخشهای مختلفی همچون املاک، بانک و خارج از بورس نیز اقدام به سرمایهگذاری میکنند. مدبر آسیا در این گزارش با استفاده از اطلاعات صورتهای مالی ۶ ماهه بانکهای حاضر در بازار سرمایه به مقایسه تسهیلات و سپردههای آنها پرداخت و نشان داد که بانک ملت اگرچه بیشترین تسهیلات را ارائه کرده است اما حجم تسهیلات از میزان سپردههای در دست بیشتر است. این درحالی است که اکثر بانکهای بورسی حجم تسهیلات کمتر از سپردهها و یا حدکثر با اختلاف کمی ارائه کردهاند.
ارائه تسهیلات متناسب با منابع بانکی
علاوه بر این، طبق آخرین گزارشات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (cbi.ir) حجم نقدینگی تا نیمه نخست سال از سقف ۲۵,۰۰۰ هزار میلیارد ریال عبور کرده و تا نزدیکی ۳۰,۰۰۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. طبق پیشبینیهای انجام شده احتمال دارد که نقدینگی تا پایان سال جاری از سقف ۳۰,۰۰۰ هزار میلیارد ریال نیز عبور کرده و به ۳۵,۰۰۰ هزار میلیارد ریال برسد.
بانک اقتصاد نوین که با نماد «ونوین» در بازار سرمایه حضور دارد، سرمایه گذاری های خود را به گونه ای اجرا کرده است که انواع فعالیتهای صنعت بانکداری را در زیر مجموعه خود داشته باشد. به طوری که در این گزارش به زیرمجموعه بیمه ای، لیزینگی، سرمایه گذاری و تأمین سرمایه ای بانک اقتصاد نوین را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است تا بررسی و تحلیل جامعی از بانک اقتصاد نوین ارائه نماید.
برای اجرای این بررسی، مدبر آسیا نرخ سود بانکی را ۱۷ درصد، نرخ توم و رسد نقدینگی ۲۰ درصدی را به همرا نرخ تسعیر ارز یورویی ۱۶۰ هزار ریالی برای ۱۴۰۰ و نرخ ۱۴۰ هزار ریالی تسیعر ارز یورویی را برای ۹۹ فرض کرده است. این گزارش در بررسی اولین زیرمجموعه بانک اقتصاد نوین به سراغ «تنوین» (تأمین سرمایه نوین) رفت.
شرکت تأمین سرمایه نوین که در مالکیت ۲۲ درصدی بانک اقتصاد نوین و ۲۱ درصدی شرکت تأمین آتیه درخشان نوین به عنوان بزرگترین سهامداران حقوقی قرار دارد تا ۹ ماهه نخست سال جاری موفق به کسب درآمد عملیاتی ۷.۵ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۶.۹ هزار میلیارد ریالی شد. پیشبینی میشود این شرکت تا پایان سال مالی ۱۳۹۹ موفق به کسب درآمد ۱۰ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۹ هزار میلیارد ریالی شود. باتوجه به برنامه افزایش سرمایه این شرکت پیشبینی میشود سود هر سهم تا پایان سال جاری ۶۱۴ ریال باشد.
علاوه بر این مدبر آسیا عملکرد سال ۱۴۰۰ این شرکت را با درآمد ۱۲ هزار میلیارد ریالی کسب یود ۱۱ هزار میلیارد ریالی برآورد کرده است تا EPS آن در سال ۱۴۰۰ به رقم ۷۳۷ ریال برسد. شرکت سرمایهگذاری اقتصاد نوین که در مالکیت ۵۸ درصدی این بانک قرار دارد تا پایان سال مالی منتهی به آذرماه سال جاری درآمد عملیاتی ۱,۳۹۰ میلیارد ریالی را محقق کرد.
نتیجه این درآمد کسب سود خالص ۱,۳۳۲ میلیارد ریالی بود که به سرمایه ثابت هزار میلیارد ریالی به EPS 1,332 ریالی رسید. طبق این گزارش پیشبینی میشود در سال مالی ۱۴۰۰ شرکت سرمایهگذاری اقتصاد نوین با درآمد عملیاتی ۵۶۵ میلیارد ریالی به سود خالص ۴۹۵ میلیارد ریال دست یابد تا بتواند سود خالص هر سهم ۱,۵۹۸ ریالی را محقق کند.
مالکیت ۹۵ درصدی لیزینگ اقتصاد نوین به بانک اقتصاد نوین تعلق دارد که تا پایان ۹ ماهه نخست سال جاری درآمد عملیاتی ۹۴۷ میلیارد ریالی را محقق کرد. نتیجه این عملیات ۹ ماهه کسب سود خالص ۹۵۷ میلیارد ریال بود. لذا پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۳۹۹ این شرکت موفق به کسب درآمد عملیاتی ۱,۳۷۴ میلیارد ریال با سود خالص ۱,۰۷۱ میلیارد ریال شود. علاوه بر این برای سال مالی ۱۴۰۰, انتظار داریم شرکت لیزینگ اقتصاد نوین درآمد عملیاتی ۱,۶۴۸ میلیارد ریالی و سود خالص ۱,۲۸۶ میلیارد ریالی را محقق کند تا EPS پیشبینی شده ۱۴۰۰ به رقم ۴۲۹ ریال افزایش یابد.
در پایان این گزارش به بررسی بانک اقتصاد نوین پرداخته شد. طبق این گزارش روند درآمد تسهیلاتی این بانک در سال جاری هم راستا با سود سپردههای سرمایهگذاری رشد کرد با این تفاوت که در دوره های پایانی امسال درآمد تسهیلاتی نسبت به سود پرداختی سپردههای سرمایهگذاری افزایش قابل توجهی به همراه داشت.
اگرچه سپردههای دیداری این بانک در سال جاری نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته اما روند سپردههای سرمایهگذاری تا پایان سال ۱۳۹۷ نزولی بوده و از سال ۱۳۹۸ افزایش کمی را به خود دیده است. با این وجود همچنان سهم سپردههای سرمایهگذاری در سبد منابع این بانک بالا است. اگرچه سود انباشته بانک اقتصاد نوین از سال ۱۳۹۵ روند نزولی به خود گرفت و در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۷ مقادیر منفی داشت اما در ۹ ماهه امسال این انباشت رقم مثبت به خود گرفت و از حالت منفی خارج شد.
پرتفوی بورسی که بانک اقتصاد نوین که از درصدهای مالکیتی یک درصد تا حداکثر ۵۸ درصدی برخوردار هستند تا زمان اجرای این گزارش دارای بهای تمام شده ۷ هزار میلیارد ریالی و ارزش بازاری ۳۵ هزار میلیارد ریالی برخوردار بودند. همچنین پورتفوی خارج از بورس «ونوین» که مالکیتهای ۷۵ تا ۱۰۰ درصدی این بانک را نشان میدهد دارای بهای تمام شده ۸ هزار میلیارد ریالی و ارزش روز ۶۰ هزار میلیارد ریالی است.
از آنجا که عملکرد این بانک و زیرمجموعهها به درآمد ۴۳ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۱۶ هزار میلیارد ریالی ختم شده است، انتظار داریم «ونوین» تا پایان سال ۱۳۹۹ به درآمد ۶۵ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۲۹ هزار میلیارد ریالی دست یابد. همچنین باتوجه به مفروضات ابتدایی این تحلیل برای سال ۱۴۰۰، پیش بینی شود درآمد بانک اقتصاد نوین به رقم ۸۳ هزار میلیارد ریال و سد خالص ۳۱ هزار میلیارد ریال برسد.