رشد ۵۰۰ درصدی سود سالانه گروه مدیریت ارزش سرمایه
به گزارش بورس امروز، گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری (سهامی عام) مجمع عمومی سالانه خود را با حضور هئیت مدیره و مدیرعامل شرکت جناب آقای محمود طهماسبی کیهانی، برگزار کرد. در این نشست، مدیرعامل از ثبت شرکت با نماد «ومدیر» در بازار بورس خبر داد و اعلام کرد در روزهای آتی سهام این […]
به گزارش بورس امروز، گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری (سهامی عام) مجمع عمومی سالانه خود را با حضور هئیت مدیره و مدیرعامل شرکت جناب آقای محمود طهماسبی کیهانی، برگزار کرد. در این نشست، مدیرعامل از ثبت شرکت با نماد «ومدیر» در بازار بورس خبر داد و اعلام کرد در روزهای آتی سهام این شرکت براساس شرایط بازار سرمایه عرضه خواهد شد.
این مجمع صورتهای مالی تلفیقی گروه که منجر به درآمد عملیاتی ۲۰ هزار میلیارد ریالی با رشد ۵۰۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته شد را تصویب کرد. در نتیجه عملیات یک سال گذشته سود خالص ۱۸ هزار میلیارد ریالی کسب شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ۵۳۶ درصد افزایش داشت.
در این بین، داراییهای ثابت شرکت اصلی با افزایش ۸۹.۶۷ درصدی نسبت به سال مالی ۱۳۹۸ به مبلغ ۸۲۳ میلیارد ریال و در مجموع ارزش کل داراییها با رشد ۱۲۲ درصدی به ۲۷ هزار میلیارد ریال رسید. افزایش ۸۹ درصدی سرمایه و رشد ۱۲۴ درصدی حقوق مالکیت حکایت از سهم عمده سرمایه در افزایش داراییهای شرکت دارد.
عوامل مؤثر بر بازار هلدینگ مالی
بازار پیش روی گروه مدیریت ارزش سرمایه همچون هر صنعت دیگری از شیوع ویروس کرونا تأثیر میپذیرد. لذا اقدامات پیشگیرانه و کنترل این بیماری وضعیت آتی بازار را بهبود میبخشد. طبق گزارشات مجمع این شرکت در خصوص پیش بینی چشم انداز بازار سرمایه، کسری پنهانی که در بودجه ۱۴۰۰ وجود دارد، تورم سال آتی و در نتیجه رشد شاخص بورس را در پی خواهد داشت.
همچنین، با افزایش نقدینگی ناشی از آن، ریسکهای خارجی کاهش یافته و استقراض دولت از طریق انتشار اوراق تأمین مالی را به دنبال خواهد داشت. افزایش نقدینگی و ورود نقدینگی به بازار سرمایه در نتیجه رکود بازارهای موازی و احاطه نهادهای نظارتی برای جلوگیری از فعالیتهای غیر مولد انتظار تداوم روند فعلی را در سال آتی به دنبال دارد تا جایی که افزایش قیمتها وضعیت بنیادی بازار را پشتیبانی کند.
حضور شرکت مدیریت ارزش سرمایه در بورس
در سال مالی ۱۳۹۹ این شرکت با پیگیریها و رایزنیهای متعدد نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یک شرکت مادر تخصصی (هلدینگ مالی) به ثبت رسید. شروط موافقت اصولی شامل تبدیل نوع شخصیت شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر و تصویب اساسنامه جدید و تعهدنامه رعایت مفاد دستور العمل مربوطه ظرف یک ماه پس از دریافت نامه و بلافاصله اجرا شد که در نهایت مورخ ۱ بهمن ۱۳۹۹ گروه مدیریت ارزش سرمایه عنوان هلدینگ مالی خود را دریافت کرد.
علاوه بر این، در این دوره به منظور تحقق سیاستهای صندوق بازنشستگی کشوری و برنامههای توسعه هلدینگ مالی، حضور یک شرکت سبدگردان لازم و ضروری بود. بدین منظور شرکت مدیریت سبدهای دارایی و صندوقهای سرمایهگذاری را پذیرفت تا زمینه افزایش ثروت بازنشستگان را فراهم کند.
از دیگر ملزومات برنامههای راهبردی صندوق بازنشستگی کشوری و برنامههای توسعهای هلدینگ مالی تبدیل شرکت مدیریت نوآوران به یک شرکت تأمین سرمایه بود تا با طراحی و اجرای ابزارهای نوین مالی همچون صکوک، صندوقهای سرمایهگذاری و ..، شرکتهای تابعه صندوق بازنشستگی کشوری نیاز افزایش سرمایه خود را به منظور جهش تولید و اشتغال پایدار تأمین کنند. لذا با ارائه این درخواست در تیرماه سال جاری به سازمان بورس اوراق بهادار در ۱۵ شهریورماه با تقاضای تأسیس شرکت تأمین سرمایه (تبدیل شرکت نوآوران به مدیریت سبا) موافقت شد.
تأسیس صندوق «مدیر» به منظور توسعه اهداف گروه
تأسیس صندوق با درآمد ثابت از دیگر اقدامات هلدینگ و گروه مالی در سال مالی ۱۳۹۹ است تا صرفه اقتصادی ناشی از تجمیع منابع گروه ایجاد و سبد خدماتی گروه تکمیل شود. صندوق مذکور با سرمایه پیش بینی شده ۱۰ هزار میلیارد ریالی به منطور معامله در بازار فرابورس طراحی شد تا منابع شرکتهای تابعه را جذب و در راستای توسعه اهداف گروه بپردازد.
شرکت سرمایهگذاری و خدمات مدیریت از دیگر شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری است که در سال مالی ۱۳۹۹ با پیگیریهای انجام شده از اوایل تیرماه در نهایت آبان ماه امسال پذیرش تبدیل به سهامی عام و حضور در بازار اول فرابورس را کسب کرد. باتوجه به اقدمات مورد نیاز برای پذیرش و درج نماد شرکت مذکور، شرکت سرمایهگذاری و خدمات تا زمان تهیه گزارش مجمع و برگزاری آن در مرحله درج نماد در تابلوی فرابورس قرار داشت.
آمادهسازی زیرمجموعههای صندوق بازنشستگی برای حضور در بازار سرمایه
علاوه بر دو شرکت گروه مدیریت ارزش سرمایه و شرکت سرمایهگذاری و خدمات مدیریت که در محله درج نماد قرار دارند، سایر زیرمجموعههای صندوق بازنشستگی کشوری نیز در حال پیگیری برای پذیرش در بازار سرمایه هستند. به طوری که نمادهای صناع غذایی صندوق اکثراً در انتظار ابلاغ دستورالعمل بازار هدف هستند. همچنین برخی از شرکت صنایع شیر ایران برای رفع بندهای حسابرسی و پگاه تهران به منطور تکمیل مدارک اصلاح امیدنامه متوقف هستند.
در بین شرکتهای زیرمجموعه صندوق حاضر در حوزه گردشگری نیز تنها شرکت سرمایهگذاری آتیه صبا قابلیت پذیرش در بازار دوم بورس را دارد که تا زمان برگذاری مجمع سالانه در انتظار اعلام جلسه هیأت پذیرش بوده است. همچنین، دو شرکت صبا فولاد خلیج فارس و فولاد اکسید خوزستان که در حوزه انرژی به فعالیت مشغول هستند برای حضور در بازار دوم مورد بررسی قرار گرفتهاند.
پرتفوی ۴ هزار میلیاردی شرکت مدیریت ثروت
در سال مالی منتهی به آذر ماه ۱۳۹۹ صندوق مدیریت ثروت با نماد مدیر فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کرد. این صندوق با سرمایه ۴ هزار میلیارد ریالی موفق به کنترل و مدیریت NAV خود با سرمایهگذاری در شرکتهای پر سود شد که نقدینگی بالایی داشتهاند که ارزش بازاری مجموع سرمایهگذاریهای این صندوق با بهای تمام شده ۳,۸۷۲ میلیارد ریال حدود ۴,۰۵۵ میلیارد ریال است.
از دیگر اقدامات انجام شده در بخش معاونت سرمایهگذاری و امور شرکتها میتوان به تحلیل و بررسی طرحهای شرکت آتیه صبا در خصوص لیزینگ خودرو و لوازم خاندگی اشاره کرد. علاوه بر این، در این دوره سامانه سیگما در کنار مدیریت سامانه اتوپیا راه اندازی شد. معاونت سرمایهگذاریها در این دوره بازگشایی سهام شرکت کشت و صنعت جوین را نیز که در مالکیت ۱۱.۳ درصد صندوق است، پیگیری کرد.
شرکت کارگزاری صبا جهاد که در اوایل شهریورماه ۱۳۸۶ به صورت سهامی خاص تأسیس شد در حال حاضر به عنوان واحد تجاری فرعی شرکت مدیریت ارزش صندوق بازنشستگی کشوری و واحد نهایی شرکت سرمایهگذاری صبا است. این شرکت تا پایان سال مالی منتهی به آذر ۱۳۹۹ موفق شد تا ارزش پرتفوی خود را با رشد ۶۹۴ درصدی به ۸۶ میلیارد ریال برساند که سود ۱۷۶ میلیارد ریالی را به همراه داشت. در حال حاضر سرمایه این شرکت با رشد ۳۲۱ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۷۰ میلیون میلیارد رسیده است.
حضور در حوزه فناوری با تأسیس صندوق جسورانه
در مجمع تصویب شد تا گروه اقداماتی همچون تبدیل وضعتی شرکت نوآوران به تأمین سرمایه با حداقل سرمایه اولیه ۵ هزار میلیارد ریال باشد. همچنین، مصوب شد تا ورود به حوزه رتبه بندی، افزایش سرمایه شرکتهای تابعه، پذیرش شرکتهای تابعه در بازار سرمایه و توسعه عملیات در حوزه فناوری با استفاده از صندوق جسورانه در دستور کار قرار گیرد.