نقش مؤثر تسهیلات «مشارکت مدنی» در درآمدهای «وپارس»
بانک پارسیان در ۱۱ ماه نخست سال جاری با ارائه تسهیلات به متقضیان خود توانست درآمد ۱۱۰ هزار میلیارد ریالی را کسب کند. این درحالی است که «وپارس» در یک ماهه بهمن توانست ۱۰ درصد از کل این درآمد را به میزان ۱۱.۵ هزار میلیارد ریال به دست آورد. جزئیات تسهیلات ۱۱ ماهه این بانک […]
بانک پارسیان در ۱۱ ماه نخست سال جاری با ارائه تسهیلات به متقضیان خود توانست درآمد ۱۱۰ هزار میلیارد ریالی را کسب کند. این درحالی است که «وپارس» در یک ماهه بهمن توانست ۱۰ درصد از کل این درآمد را به میزان ۱۱.۵ هزار میلیارد ریال به دست آورد. جزئیات تسهیلات ۱۱ ماهه این بانک را میتوان در شکل زیر مشاهده کرد.
در ۱۱ ماهه نخست سال جاری عمده درآمدهای تسهیلاتی بانک پارسیان از محل مشارکت مدنی و سپس تسهیلات ارزی بوده است. این درحالی است که عمده تسهیلات اعطایی از نوع ارزی بوده اند.
لذا میتوان نتیجه گرفت که شرکتهای متقاضی عمدتاً به منظور تهیه ماشین آلات و مواد اولیه مورد نیاز خود متقاضی وامهای ارزی بودهاند با این وجود بانک با عقد قراردادهای مشارکت مدنی درآمد بیشتری نسبت به تسهیلات ارزی کسب کرده است.
بانک پارسیان تسهیلات اعطایی خود را از محل سپردههای دریافتی ارائه میدهد که در پایان ۱۱ ماهه نخست سال جاری حجم سپردهها حدود ۱,۴۵۴,۶۶۲ میلیارد ریال بوده است. در شکل زیر نوع سپردههای این بانک به تفکیک قابل مشاهده است.
عمده سپردههای دریافتی این بانک از نوع سپردههای بلندمدت بوده اند که خود به دستههای سالانه تقسیم بندی میشوند. گواهی سپرده ویژه دومین نوع سرمایهگذاریهای اشخاص در بانک پارسیان است که ماندهی آنها حدود ۳۰۲ هزار میلیارد ریال در پایان ۱۱ ماهه نخست سال جاری بوده است.
به طور کلی عمده منابع ارائه تسهیلات در بانک پارسیان از نوع سپردههای هزینه بر بوده که تا پایان سال مالی از سوی «وپارس» حدود ۱۴۵ هزار میلیارد ریال سود دریافت کردهاند. این درحالی است که این سپردهها به دلیل ریسک پایین برداشت برای بانک منابع مفیدی هستند تا امکان ارائه تسهیلات را برای افراد فراهم سازند.