ظهور ایده نو در شرایط تحریم
عزیز قنواتی مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان درگفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: اگرچه اعمال تحریم ها صنعت فولاد کشورمان را مانند دیگر صنایع تحت تاثیر قرار داده است اما صنعتگران ایرانی با این شرایط بیگانه نیستند و این امر فرصتی است تا به موجب آن زمینه ظهور فکرها و ایده های تازه فراهم […]
عزیز قنواتی مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان درگفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: اگرچه اعمال تحریم ها صنعت فولاد کشورمان را مانند دیگر صنایع تحت تاثیر قرار داده است اما صنعتگران ایرانی با این شرایط بیگانه نیستند و این امر فرصتی است تا به موجب آن زمینه ظهور فکرها و ایده های تازه فراهم آورده شود.
وی افزود: نگاهی به صادرات فولادی کشورمان حکایت از آن دارد که این صنعت با ایجاد ارزش افزوده توانسته تا مرز صادرات ۱۰ میلیون تن در سال پیش رفته و سودآوری خود را افزایش دهد. تحلیل ها نشان می دهد اتفاق چندان تازه ای بعد از اعمال تحریمها برای کشورمان روی نداده است.
مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان اشاره کرد: در حال حاضر صنعت فولاد در کشورمان بعد از نفت و مشتقات نفتی بزرگترین صنعتی است که در تولید ناخالص ملی، ایجاد اشتغال، اقتصاد مقاومتی، ارز آوری از طریق صادرات و جلوگیری از خروج ارز و … نقش ویژه ای ایفا می کند. در این میان مسائلی نظیر سرمایه در گردش، بدهی های ارزی و ریالی برخی از تولید کنندگان، ارتقا و به روز رسانی تکنولوژی و نبود ثبات قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات از جمله مواردی هستند که چنانچه مورد توجه قرار نگیرند می توانند در رشد و توسعه این صنعت ایجاد اختلال کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این میان می توان به بخشنامه جدیدی که اخیراً از سوی نهادهای نظارتی منتشر شده اند، از جمله می توان به صادرات فولاد بر اساس کد بورسی یا صادرات با قیمت دستوری اشاره کرد. این درحالی است که باید در نظر داشت که هیچ اتفاق مثبتی در تولید بر اساس نرخ های دستوری روی نخواهد داد و تنها راه نجات تولید و صادرات در کشور همکاری، هماهنگی و هفکری بین دولت و بخش خصوصی است.
قنواتی اظهار داشت: بخشنامه هایی که بدون هماهنگی صادر می شود، احتمال اجرایی خیلی کمی دارند چرا که همه جوانب در آنها دیده نشده است. بنابراین در این زمینه هماهنگی و همفکری با نهادهای اقتصادی بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی، انجمن های تولید فولاد و … ضرورتی است که راهکارهای لازم را برای توسعه و افزایش صادرات این محصول فراهم کرده و در عین حال سود و منافع تولید کننده را فراهم می کند. از سوی دیگر باید در نظر داشت که تولید فولاد در حال حاضر بر مصرف داخلی این محصول فزونی دارد و بسیاری از تولید کنندگان فولاد صادرات محور بوده و نیاز است که برای پایداری این صنعت محصولات خود را صادر کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در انتها اضافه کرد: در این زمینه ایجاد مشوق های صادراتی از سوی دولتی، تدوین قوانین تسهیل گرایانه برای صدور محصولات فولادی نکته ای است که نباید از آن غافل شد. تحریم ها نبایستی بهانه ای برای کاهش صادرات باشد چرا که این صنعت با تحریمها بیگانه نیست و در چند سال بعد از انقلاب همواره تحریمهای دشمنان صنعت فولاد کشور را تحت فشار قرار داده اند. در این شرایط ضمن بهره گیری از راهکارهای موجود، باید از فعالیت هایی چون بومی سازی قطعات و تکنولوژی و ساخت کارخانجات تولید ورق، میلگرد و … را مد نظر داشت و از مزایای وجود آنها استفاده کرد.