با قیمت گذاری دستوری نمی توان بازار را بهینه تنظیم کرد/نقش صنعت فولاد در بورس خاص و منحصر بفرد می باشد
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در یازدهمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن با نگاهی به بازار اعلام کرد که با قیمت گذاری دستوری مخالفیم و اعتقاد داریم برای تنظیم بهینه بازار باید از ابزارهای دیگر استفاده شود تا جذابیت برای سرمایه گذاری های جدید در صنعت به وجود آید.
به گزارش بورس امروز، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در یازدهمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن با نگاهی به بازار اعلام کرد که با قیمت گذاری دستوری مخالفیم و اعتقاد داریم برای تنظیم بهینه بازار باید از ابزارهای دیگر استفاده شود تا جذابیت برای سرمایه گذاری های جدید در صنعت به وجود آید.
وی تاکید کرد: صنعت فولاد به ۵۵ میلیون تن ظرفیت خواهد رسید اما سوال اینجاست که از ۱۴۰۴ به بعد چه کنیم؟ به سمت فولادهای آلیاژی برویم یا همین رویکرد را ادامه دهیم؟ پاسخ این است که موضوع سرمایه گذاری در حوزه آلیاژی باید با جدیت دنبال شود.
زرندی ادامه داد: حوزه فولاد در برق اثرگذار است و در افق چشم انداز، ۴۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم. در حوزه گاز نیز ۲۲ درصد گاز کشور در حوزه فولاد مصرف می شود. پس بحث انرژی را الان که حوزه فولاد پر رونق است باید دنبال کنیم؛ در حوزه ریل و زیرساخت ها نیز کمبود داریم و چالش محسوب می شود.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم اهمیت ویژه ای دارد و رفتن به این سمت غیر قابل اجتناب است، گفت: بر روی موضوع قراضه کم کار کرده ایم در حالی که در کل دنیا ۹۰ درصد فولاد را براساس قراضه دیده اند.
زرندی چالش های حوزه فولاد را چنین برشمرد: در دنیا چالش های حوزه فولاد شامل تغییر در حوزه تامین و عرضه است که در ایران نیز همین چالش وجود دارد و باید در سنگ آهن اقداماتی اساسی صورت گیرد. چالش دیگر آلایندگی و انتشار گازهای گلخانه ای است؛ همچنین رقابت برای جذب استعدادها دیگر چالش حوزه فولاد دنیا بوده و تغییرات در تقاضا نیز آخرین چالش دنیاست. فولاد همچون سایر فلزات اساسی رشد نخواهد داشت پس ما هم باید به سمت فولادهای خاص پیش برویم.
زرندی در خاتمه اظهار داشت: با قیمت گذاری دستوری مخالفیم و اعتقاد داریم برای تنظیم بهینه بازار باید از ابزارهای دیگر استفاده شود تا جذابیت برای سرمایه گذاری های جدید در صنعت به وجود آید.