صادرات فولاد جایگزین صادرات نفتی
ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت گل گهر در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: در جهان امروز ۸۰ درصد فولاد جهان در پنج نقطه یعنی چین، ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه تولید میشود و این درحالی است که هیچکدام از این مناطق، مزیتهای ایران از نظر دارا بودن سنگ آهن و سایر امکانات […]
ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت گل گهر در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: در جهان امروز ۸۰ درصد فولاد جهان در پنج نقطه یعنی چین، ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه تولید میشود و این درحالی است که هیچکدام از این مناطق، مزیتهای ایران از نظر دارا بودن سنگ آهن و سایر امکانات را برای تولید فولاد ندارند. از این رو برنامه ریزی صحیح و سوق دادن سرمایه ها به این بخش می تواند جایگاه ایران را در بین تولید کنندگان بزرگ فولاد متمایز کرده و حتی صادرات فولاد را جایگزین صادرات نفت کرد.
وی افزود: احداث کارخانه فولاد به تنهائی به منزله تولید فولاد نیست و منابع تامین مواد اولیه، انرژی، زیربناها و امکانات حمل و نقل ریلی و جادهای هم که نیاز به برنامهریزی در سطح ملی دارد، باید به موازات احداث کارخانجات فولادسازی توسعه یابد. از سوی دیگر علاوه بر تجهیز معادن، نحوه فروش محصولات فولادی از جمله فروش فولادهای آلیاژی از اهمیت ویژه ای برخودار است و خام فروشی در این صنعت راه به جایی نخواهد برد. اما نباید از این موضوع غافل شد که موانعی در صادرات کالاهای فولادی وجود دارد که مهمترین آنان تحریمها، مدیریت و تامین منابع است.
مدیرعامل شرکت گل گهرخاطرنشان کرد: اعمال تحریم ها بر صنایع فولادی کشور توانسته تا با افزایش هزینه ها تاثیرات محدودی را بر این صنعت بگذارد که با اتخاذ برنامه ریزی و برخی از سیاست گذاری ها در این زمینه می توان بازارهای جدیدی را برای کشورمان ایجاد و به این ترتیب بخشی از این هزینه ها را جبران کرد.
وی اظهار داشت:باید در نظر داشت اگرچه اعمال تحریمها در کنترل صادر کنندگان قرار ندارد اما با مدیریت صحیح در تامین سرمایه، نظارت همهجانبه را بر تمامی لایهها و سطوح مختلف تولید و توزیع و یافتن بازارهای جایگزین می توان اعمال کرد.
تقی زاده در انتها اشاره کرد :در این میان ضروری است که دولتمردان نیز در این زمینه به کمک صنعتگران این بخش آمده و از صدور قوانین دست و پا گیری که با ایجاد هیجان کاذب در بازار مانع از صادرات بیشتر این محصول می شود، خودداری و توجهی اساسی برای مصون ماندن این بازار از بحران سازی ها شود. اگر فقط به صادرات فولاد خام بسنده کنیم، ارزآوری آنچنانی عاید کشور نخواهد شد، بنابراین صنعت فولاد باید به سمت ارزش افزوده حرکت و فولاد خام در اختیار صنایع تبدیلی و تکمیلی فولاد قرار گیرد تا محصولات فولادی و تجهیزاتی که از فولاد ساخته میشود صادر و از این طریق جایگزین مناسبی برای صادرات محصولات نفتی شود.