جذابیت سهام به شناوری سهام «صنعت غذایی» افزود
بیشترین ارزش بازار صنعت غذایی بازار سرمایه را نماد «غصینو» به خود اختصاص داده است. از بین ۴۶ شرکت حاضر در صنعت غذایی بازار سرمایه، ۷ شرکت که بیشترین ارزش بازاری را تا آخرین معاملات دهه فجر به خود اختصاص دادهاند شامل «غصینو»، «خودکفا»، «وبشهر»، «غزر»، «غویتا»، «غبهشر» و «غپینو» میشوند.
به گزارش بورس امروز، از بین ۴۶ شرکت حاضر در صنعت غذایی بازار سرمایه، ۷ شرکت که بیشترین ارزش بازاری را تا آخرین معاملات دهه فجر به خود اختصاص دادهاند شامل «غصینو»، «خودکفا»، «وبشهر»، «غزر»، «غویتا»، «غبهشر» و «غپینو» میشوند. همان طور که در جدول زیر مشاهده میشود، بیشترین ارزش بازاری این صنعت به نماد «غصینو» اختصاص یافته است.
در جدول زیر ۷ نماد با بیشترین ارزش از صنعت غذایی و ۳ نماد با بالاترین حجم خریدار حقیقی در این صنعت را در ۳ ماهه گذشته به نمایش گذاشتهایم. نماد «غصینو» بیشترین ارزش بازاری را در این صنعت به خود اختصاص داده است که طبق گزارشات بالاترین رتبه ارزش معاملات را کسب کرد.
نمادهای این صنعت در چند وقت اخیر مورد توجه بسیاری از سهامداران قرار گرفتهاند به گونهای که «غزر» در ۳ ماهه گذشته ۲۱ هزار مرتبه به طور متوسط مورد معامله قرار گرفته است. در بین نمادهای با ارزش معاملاتی بالا کمترین دفعات معامله به طور متوسط طی ۳ ماهه گذشته هزار مرتبه انجام شده است.
باتوجه به رتبههای کسب شده توسط این شرکتها «غزر» با بیشترین دفعات معامله رتبه ۲۰ و «وبشهر» در بین این شرکتها رتبه ۴۰۰ را به خود اختصاص داده است. تمامی این رخدادها حکایت از نقد شوندگی این نمادها در روزهای رکودی بازار سرمایه دارد که با کاهش مزیتهای معاملاتی نمادهای شاخصساز بازار، نقدینگی به سمت نمادهای با ارزش مطلوب اما با قدرت نقدینگی بالا حرکت کرده است. این مزیتهای مذکور عامل شناوری سهام این نمادها شده است و معاملات بازار را به سهم سهام با شناوری مطلوب سوق داده است.
از جمله دلایلی که میتوان برای جذابیت این سهام در کنار پایین بودن ریسک تصمیمگیریهای خارجی بر بازار محصولات این شرکتها نسبت داد افزایش ۱۰ درصدی نرخ برخی از شرکتهای مذکور، پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره و اقدامات این حوزه به همراه گزارشات موفق ۹ ماهه و یک ماههای که در طی ۳ ماهه گذشته است که توسط این شرکتها در سامانه کدال بارگذاری شده است.
کسب مجوز افزایش ۱۰ درصدی محصولات صنعت غذایی که در ادامه افزایش نرخ مواد اولیه مورد پیگیری شرکتهای درگیر قرار گرفته است، عامل افزایش درآمد سالانه پیشبینی شده این شرکتها بود. عامل دیگر مؤثر بر جذابیت سهام مذکور برنامه افزایش سرمایه و اقدامات انجام شده توسط شرکتها طی ۳ ماهه گذشته است.
این افزایش سرمایه که برای شرکتهای مختلف این صنعت از محلهایی همچون سود انباشته یا تجدید ارزیابی داراییها صورت گرفته است به منظورهای مختلفی مانند اصلاح ساختار مالی و اجرای طرحهای توسعه شرکت برنامهریزی شده اند. اصلاح ساختار مالی موجب میشود تا درصورت زیان انباشته، این مسئله برطرف گردد و در صورت افزایش ارزش داراییهایی همچون زمین، ترازنامه شرکت توسعه یابد و زمینه دریافت وامهای بیشتر را در صورت لزوم مهیا سازد.
از طرف دیگر، اجرای طرحهای توسعه به تولید و بازارهای محصول کمک میکند و منبع درآمدی شرکت را ارتقاء میدهد. لذا علاوه بر اینکه افزایش سرمایه زمینه توسعه شرکتها را فراهم میکند پیامدهایی دارد که بر درآمد عملیاتی آنها میگذارد و بر جذابیت شرکتها میافزاید. لذا باتوجه به افزایش ریسک انتظاری سهامداران در سهام شاخصسازی همچون پتروشیمیها که به دلیل کاهش روزهای معاملاتی ریسک نقدینگی سهام افزایش یافته است در کنار ریسکهای سیاسی ۳ ماهه گذشته، استقبال از نمادهای کوچک با ریسک پایینتر و بازدهی قابل پیشبینی افزایش یافت.
در ادامه یک نمای کلی از گزارشات منتشر شده نمادهای با ارزش بالا حاضر در این صنعت به نمایش گذاشته شده است. تمامی موارد مذکور از جمله رخدادهایی است که در کنار انتشار گزارشات ۹ ماهه این شرکتها منتشر شدهاند. لذا باتوجه به اینکه برنامه افزایش سرمایه این شرکتها حتی در زمان تجدید ارزیابی داراییها برای سهامداران مطلوب هستند، میتوانند از جمله عوامل مؤثر بر کشش فعالان بازار سرمایه به صنایعی همچون غذایی باشند.
- نویسنده : محبوبه مغانی کارشناس بازار سرمایه