بهای غفلت از اکتشاف پهنه های جدید معدنی/ بزرگترین معدن داران سنگ آهنی کشور به سنگ آهن نیازمندند
حسین اطمینان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره میزان دسترسی شرکت های معدنی به سنگ آهن گفت: توازن دسترسی به مواد اولیه پیش نیاز هر زنجیره ای است. متاسفانه در زنجیره مواد اولیه فولادسازی، توازن وجود ندارد و بیشترین میزان نبود توازن در حوزه معدن و سنگ آهن است. وی افزود: […]
حسین اطمینان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره میزان دسترسی شرکت های معدنی به سنگ آهن گفت: توازن دسترسی به مواد اولیه پیش نیاز هر زنجیره ای است. متاسفانه در زنجیره مواد اولیه فولادسازی، توازن وجود ندارد و بیشترین میزان نبود توازن در حوزه معدن و سنگ آهن است.
وی افزود: آمار و ارقام نشان می دهد معادن در تملک شرکت های معدنی، غایت تولید کنسانتره و گندله را تامین نمیکند و آنها مجبورند برای تامین مورد نیاز خود، از معادن دیگر مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند.
عوامل دور ماندن شرکت ها از پهنه های جدید معدنی
مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو درباره کمبود مواداولیه در شرکت های معدنی گفت: شرکت چادرملو و گل گهر ۲۰ الی ۳۰ درصد نیاز سنگ آهن برای تولید کنسانتره و گندله خود را از معادن دیگر خریداری می کنند.
اطمینان با بیان اینکه دسترسی شرکت های معدنی به معادن مواد اولیه منجر به تداوم تولید و ثبات اقتصادی این بنگاه ها می شود، دلایل نبود دسترسی مواد اولیه را تشریح کرد: غافل ماندن شرکت های معدنی از پهنه های جدید اکتشافی مهم ترین دلیل این امر است. وجود قوانین دست و پا گیر و در اختیار نداشتن پهنه های جدید اکتشافی، به روز نبودن ناوگان حفاری کشور و … از دیگر عواملی است که منجر به دور ماندن این بنگاه های معدنی از ذخایر جدید می شود.
وی در خصوص اقدام شرکت چادرملو در خصوص دستیابی به مواد اولیه گفت: برای اولین بار در کشور شرکت تخصصی اکتشافات و حفاری توسط شرکت معیدنی و صنعتی چادرملو تاسیس شده است. این شرکت دستگاه های به روز حفاری خریداری می کند. شرکت چادرملو نیز پهنه های خود را در اختیار این شرکت قرار داده و در حال مذاکره برای پهنه های جدید است.
اطمینان افزود: در صورت تحقق این امر، کمپانی های معدنی به ذخایر جدید سنگ آهن دسترسی پیدا کرده و در این حوزه تداوم تولید محقق می شود.
قیمت گذاری دستوری مانع ورود بخش خصوصی می شود
مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو درباره قیمت گذاری دستوری در حوزه سنگ آهن با اظهار تاسف گفت: در حال حاضر شرکت های معدنی محصولات خود را با قیمت های دستوری به فروش می رسانند. این قیمت با قیمت مواد اولیه آنها همخوانی ندارد و حاشیه سود شرکت های معدنی را به شدت کاهش داده است.
اطمینان ادامه داد: در صورتی که قیمت محصولات بر اساس عرضه و تقاضا مشخص شود، می تواند برای این شرکت ها مفید باشد. بنابراین معتقدیم که اگر همه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه و قیمت آن کشف شود، انگیزه لازم را برای ورود بخش خصوصی به حوزه اکتشاف معادن و حفاری ایجاد می شود.
وی در پایان تاکید کرد: با وجود قیمت گذاری دستوری، نمیتوان از بخش خصوصی خواست تا وارد حوزه شود و با این قیمت ها، محصولات خود را به فروش رساند. بنابراین تنها راه افزایش انگیره بخش خصوصی عرضه در نظام عرضه و تقاضا دقیق همه محصولات زنجیره فولاد عرضه شود.