لزوم بررسی کارشناسانه در عرضه زنجیره فولاد در بورس کالا
احمد خوروش فولاد سپید فراب کویر در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، در خصوص لزوم تغییر قیمت سنگآهن، اظهار کرد: مصرفکنندگان سنگآهن برخی از شرکتهای فولادی مانند فولاد مبارکه، خوزستان، ذوبآهن اصفهان، یا شرکتهایی هستند که سنگآهن را به کنسانتره و در نهایت به گندله تبدیل کنند، لذا بهتر است که عرضههای این محصول در […]
احمد خوروش فولاد سپید فراب کویر در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، در خصوص لزوم تغییر قیمت سنگآهن، اظهار کرد: مصرفکنندگان سنگآهن برخی از شرکتهای فولادی مانند فولاد مبارکه، خوزستان، ذوبآهن اصفهان، یا شرکتهایی هستند که سنگآهن را به کنسانتره و در نهایت به گندله تبدیل کنند، لذا بهتر است که عرضههای این محصول در بورس کالا با تأمل بهتری صورت پذیرد.
ضرایب تعیین شده با قیمت جهانی همخوانی ندارد
مدیرعامل شرکت فولاد سپید فراب کویر درباره قیمت نهایی محصولات فولادی توضیح داد: قیمت محصول نهایی زنجیره فولاد بر اساس نرخهای جهانی تعیین میشود، بهگونهای که نوسانات قیمتهای جهانی و محاسبه آن با دلار آزاد (باتوجهبه نوسانات قیمت دلار)، بعضاً باعث رشد قیمت محصول نهایی در زنجیره فولاد میشود.
خوروش تصریح کرد: اگر قیمتگذاری کل زنجیره را نامتعادل محاسبه کنیم، بهگونهای که قبل از محصول نهایی زنجیره فولاد، هیچگونه معیار مناسبی برای قیمتگذاری وجود نداشته باشد، ضرایب تعیین شده باقیمتهای جهانی با عدم همخوانی مواجه میشوند.
برایناساس، وی هرگونه نگرانی افزایش هزینههای فولاد بهموجب قیمتگذاری سنگآهن بر اساس قیمتهای جهانی در بورس کالا را بیمورد دانست.
خوروش افزود: قیمتهای داخلی برای مصرفکننده نهایی و محصول نهایی بر اساس دلار نیما قیمتگذاری میشود.
عرضه در بورس کالا میتواند مفید باشد
مدیرعامل فولاد سپید فراب کویر با بیان لزوم عرضه کل زنجیره فولاد در بورس کالا، ادامه داد: با هدایت درست کل این زنجیره در بورس کالا و بدون اعمال دخالت و دیگر مدیریتها، این عرضهها میتواند مفید واقع شود.
خوروش یادآوری کرد: در بورسهای توسعهیافته، واحدهای تولیدی، تمام مواد اولیه موردنیاز خود را از بورسهای کالایی تأمین میکنند و تنها در کشور ما عرضه محصولات فولادی با مخالفت همراه است.
وی با تأکید بر لزوم تبعیت از اقتصاد آزاد دنیا، از تغییرات لحظهای سیاستهای اقتصادی و اعمال سیاستهایی که واحدهای تولیدی و صنعتی را با کمبود و یا محدودیت عرضه مواجه میکنند، انتقاد کرد.
تولید فولاد در کشورهای دیگر از رانت بهره نمیبرد
مدیرعامل شرکت فولاد سپید فراب کویر در اشاره به تولید فولاد در ترکیه و چین، عنوان کرد: در هیچکدام از این کشورها تولید فولاد از یارانه پنهان مانند گاز و برق یارانهای برق و برخورداری از قراضه و مواد اولیه با ضرایب غیرمعمول صورت نمیگیرد.
خوروش تصریح کرد: تنها کشور ما با تولید ۳۰ میلیون تن نسبت به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن تولید در آن کشورها از این قاعده کلی مستثنی است.
وی عرضه کل زنجیره فولاد در بورس کالا را منجر به تحتالشعاع قراردادن سودهای نهفته واحدهای خصولتی عنوان کرد و گفت: برخورداری از یک ضابطه مشخص و اتفاقنظر در زنجیره فولاد سبب خواهد شد تا واسطه گران و شرکتهای بازرگانی نیز بهدرستی در بازار و بر اساس قیمتهای آزاد و رقابتی جهانی به معامله و خریدوفروش این محصولات بپردازند.
خوروش همچنین در اشاره به تأثیر تورم در قیمت فولاد، افزایش نرخ ارز از ۱۲ به ۳۰ هزار تومان که منجر به رشد قیمت فولاد شده است را رانت ندانست.