نمایندگان بعد از بودجه ۱۴۰۰ به سراغ شیوه نامه فولاد می روند/ تغییر قیمت سنگ آهن بر اساس درصدی از CIS
مرتضی علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، با بیان اینکه نمایندگان مجلس، بررسی شیوه نامه فولاد را به بعد از تصویب بودجه سال آینده موکول کرده اند، گفت: باید دید، مجلس بعد از تصویب بودجه، چگونه شیوه نامه را بررسی و به دولت ابلاغ می کند. قیمت سنگ آهن چگونه تعیین […]
مرتضی علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، با بیان اینکه نمایندگان مجلس، بررسی شیوه نامه فولاد را به بعد از تصویب بودجه سال آینده موکول کرده اند، گفت: باید دید، مجلس بعد از تصویب بودجه، چگونه شیوه نامه را بررسی و به دولت ابلاغ می کند.
قیمت سنگ آهن چگونه تعیین می شود؟
مدیرعامل شرکت تجلی اظهارداشت: آنچه که در شیوه نامه مبرهن است، عرضه همه زنجیره فولاد اعم از سنگ آهن تا محصولات نهایی فولاد در بورس کالا است؛ بنابراین دیگر قیمت گذاری دستوری شمش و … معنا ندارد بلکه بر اساس عرضه و تقاضا تنها یک قیمت تعیین می شود.
علی اکبری با اشاره به تعیین نرخ ۸۰ درصدی CIS به عنوان قیمت پایه برای فولاد گفت: به عبارت دیگر، محصولات فولادی بر اساس یک نرخ مانند آنچه در شیوه نامه مشخص شده است، تعیین می شوند. در حال حاضر این نرخ در شیوه نامه ۸۰ درصدی CIS است اما نرخ مهمی است که تصویب شده و ابلاغ می شود.
وی درباره قیمت گذاری مواد اولیه فولاد از جمله سنگ آهن گفت: قیمت سنگ آهن از قیمت جهانی تبعیت می کند و امکان دارد که نرخ آن نیز همانند فولاد بر اساس درصدی از CIS قیمت گذاری شود.
افزایش قیمت سنگ آهن قیمت فولاد را افزایش می دهند
مدیرعامل شرکت تجلی درباره تاثیر افزایش قیمت مواداولیه فولاد گفت: در صورتی که قیمت مواد اولیه فولاد از جمله سنگ آهن افزایش یابد، هزینه تولید فولاد افزایش یافته و به طبع آن، قیمت فروش محصولات فولادی نیز افزایش می یابد؛ با این حال باید دید که چه نرخی مورد تصویب قرار می گیرد تا به موجب آن نیز چه میزان سود فولادی ها کاهش یا افزایش می یابد.
علی اکبری درباره ورود شرکت های معدنی به حوزه فولاد گفت: واقعیت این است که هر شرکتی که بتواند کل زنجیره را داشته باشد، با هزینه کمتری دست به تولید می زند و می تواند سود بیشتری داشته باشد. با توجه به اینکه هر شرکتی به دنبال سود بیشتر است، این شرکت ها نیز به دنبال کامل کردن زنجیره خود، برای دستیابی به سود بیشتر هستند.
وی درباره اجبار بودن تولید گندله و کنسانتره از سوی شرکت های معدنی گفت: در گذشته، تعداد کارخانه های کنسانتره زیاد بود و می توانست در کنار تامین نیاز داخلی، صادرات نیز داشته باشد اما اکنون این میزان کاهش یافته و دیگر صادرات کنسانتره وجود ندارد. از سوی دیگر در گذشته کارخانه گندله سازی وجود نداشت و به مرور تعداد آنها نیز افزایش داشته است؛ با این حال هنوز تعداد کارخانه های کنسانتره از گندله بیشتر است.
علی اکبری در پایان افزود: شرکت های معدنی با وجود اینکه در تلاش تکمیل زنجیره خود هستند، اکتشاف و حفاری مواد معدنی را فراموش نکرده و پیگیر آن هستند و این دو امر را در کنار هم انجام می دهند.