تایید افزایش سرمایه ۲۲۲ درصدی بانک صادرات
بانک صادرات ایران برای پوشش زیان انباشته موجود، با توجه به قانون تجدید ارزیابی داراییها، بانک پیشنهاد تجدید ارزیابی معقول ۲۲۲ درصدی را طی نامه زیر ارائه داده است: “با عنایت به ماده ۳ دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار (مصوب 1395/07/17 هیئت مدیره سازمان بورس و […]
بانک صادرات ایران برای پوشش زیان انباشته موجود، با توجه به قانون تجدید ارزیابی داراییها، بانک پیشنهاد تجدید ارزیابی معقول ۲۲۲ درصدی را طی نامه زیر ارائه داده است:
“با عنایت به ماده ۳ دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار (مصوب 1395/07/17 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و اوراق بهادار) به پیوست گزارش توجیهی هیئت مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ 57 هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۱۶۸ هزار و ۵۶۳ میلیارد و ۲۰۸ میلیون ریالاز محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به منظور اصلاح ساختار سرمایه و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت که در تاریخ سیزدهم بهمن ماه سال ۹۷ به تصویب هیئت مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده، ارائه میشود. اظهارنظر بازرس قانونی نسبت به گزارش مذکور متعاقبا اطلاعرسانی میشود.”
با توجه به درخواست افزایش سرمایه از سوی بانک، حسابرس و بازرس قانونی، با افزایش سرمایه از مبلغ۵ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان به مبلغ ۱۸ هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان از محل تجدید ارزیابی داراییها به منظور اصلاح ساختار سرمایه و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت موافقت کرد. میزان زیان انباشته بانک طی دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۹۷ مبلغ ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. اختلاف ارزش دفتری داراییها با ارزش واقعی داراییها و استفاده از قانون تجدید ارزیابی داراییها با توجه به دارایی ثابت ۶ هزار میلیارد تومانی بانک که به ارزش دفتری قدیم ثبت شده است میتواند موجب از بین رفتن زیان شود. بررسی میزان افزایش سرمایه و زیان انباشته بانک صادرات ایران نشان میدهد، میزان سرمایه افزایش یافته بانک دو برابر میزان زیان انباشته آن بوده که با افزایش سرمایه دو برابری نسبت به زیان انباشته، پیشبینی میشود زیان شرکت پوشش داده شود.
از بین رفتن زیان یک شرکت نیاز به سیاستهای حمایتی از سوی مراجع تصمیمگیرنده دارد و تنها با تکیه بر قوانین امکانپذیر نخواهد بود. در این راستا هیئت مدیره بانک صادرات ایران و به خصوص مدیرعامل این بانک هیچگاه از توجه و حمایت از نماد غافل نبوده و همواره در مسیری برای رشد و توسعه نماد “وبصادر” گام برداشتهاند و در مقاطع زمانی گوناگون که سهم نیاز به پشتیبانی داشته است همواره از آن حمایت ویژه نمودهاند. سخنان اخیر مدیرعامل این بانک در خصوص حمایت از “وبصادر” و پیشگیری از وقوع هرگونه نوسان مخاطرهآمیز مهر تاییدی بر حمایت همیشگی بزرگان این بانک زده است، لذا با قطعی شدن افزایش سرمایه ۲۲۲ درصدی میتوان شاهد رشد و بالندگی هر چه بیشتر سهام بانک صادرات ایران باشیم.
بررسی روند قیمتی سهم این بانک از زمان بازگشایی طی سال جاری همراه با رشد کلی بازار، رشد کرده است و از سطوح قیمتی در کانال ۶۰ تومان ابتدای سال به کانال ۱۱۰ و ۱۲۰ تومان رسیده است در سطوح قیمتی بالا دارای نوسانات اندک و معقول بوده است. از طرفی طی روزهای جاری با حمایت از طرف حقیقیها و حقوقها شاهد روند مثبتی در سهم بودهایم که به نظر میرسد با سیاستهای راهبردی بانک از سهام و ارائه برنامههای عملیاتی راهبردی برای شکلدهی عملکرد مثبت، میتوان شاهد خوش اقبالی به نماد این سهم بود.
با نگاهی به عملکرد مالی بانک صادرات ایران از سال گذشته تاکنون میتوان دریافت که “وبصادر” گامهای لازم به منظور بهبود شرایط را برداشته است. کاهش ۳۴ درصدی در زیان خالص نسبت به مدت مشابه سال گذشته و رسیدن رقم آن از سه هزار و ۳۵ میلیارد تومان به دو هزار و هشت میلیارد تومان، نشانهای از تلاشهای موفقیت آمیز بانک در جهت خروج از زیان است. توقف روند زیاندهی در کوتاه مدت و دستیابی به سودهای با کیفیت عملیاتی در بلند مدت از جمله رویدادهای مهمی است که برای آینده بانک صادرات ایران ترسیم میشود.
منبع: با اقتصاد