تخفیف ۵۰ درصدی گاز، زیان کاهش تولید صنعت فولاد را جبران نمی کند
مرتضی علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز گفت: هر صنعتی، تخصص مورد نیاز خود را دارد و صنایع دیگر نمیتوانند وارد آن شوند. در کشور برای هر صنعتی سازوکاری تعریف شده است و هر صنعتی باید کار خود را به درستی انجام دهد؛ بنابراین اگر امروز، کمبودی در حوزه برق […]
مرتضی علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز گفت: هر صنعتی، تخصص مورد نیاز خود را دارد و صنایع دیگر نمیتوانند وارد آن شوند. در کشور برای هر صنعتی سازوکاری تعریف شده است و هر صنعتی باید کار خود را به درستی انجام دهد؛ بنابراین اگر امروز، کمبودی در حوزه برق وگاز وجود دارد، باید صنایع مربوط کار خود را به درستی انجام دهند تا صنایع دیگر از این امر متضرر نشوند.
وی با بیان اینکه صنعت نیرو یکی از صنایع زیرساختی کشور است، تاکید کرد: هر صنعتی موظف است که در حوزه خود دست به تولید بزند و از ورود به صنایع غیر تخصص خود خودداری کند.
ضرورت اصلاح سیاست های زیرساختی کشور
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات درباره مشکلات تامین نیرو صنعت فولاد گفت: به عقیده بنده اگر هر صنعتی به دنبال کار خود باشد و دیدگاه تامین منابع با قیمت ارزان تر را کنار بگذارد موفق تر است. به عبارت دیگر اگر هر صنعتی بر اساس قیمت جهانی مواداولیه و انرژی خود را تامین کند قادر خواهد بود که محصول خود را به قیمت جهانی به فروش رساند.
علی اکبری در این خصوص ادامه داد: در کشور ما وجود انرژی یک مزیت محسوب میشود. داشتن مزیت به معنای ارزان گرفتن نیست بلکه به این معناست که صنایع امکان استفاده از این انرژی را دارند بدون اینکه زمان را برای دریافت این انرژی از دست بدهند.
وی افزود: در حال حاضر صنایع کشور مزیتی دارند که سایر کشورها این مزیت را در دسترس خود ندارند.
تخفیف ۵۰ درصدی گاز نمیتواند زیان فولادی ها را جبران کند
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات درباره تخفیف قیمت گاز برای صنایع فولادی گفت: متاسفانه ۵۰ درصد تخفیف مقابل کاهش ۳۰ درصدی تولید، اصلا مبلغی نیست. سودی که از تولید ۳۰ درصدی فولاد به دست میآید قابل مقایسه با تخفیف ۵۰ درصدی گاز نمیشود و نمیتواند این زیان را جبران کند.
علی اکبری با اشاره به قیمت پایین انرژی در کشور ایران، توضیح داد: واقعیت این است که قیمت انرژی در ایران نسبت به قیمت جهانی آن پایینتر است اما نکته قابل توجه این است که در کشورهای دیگر، صنایع قیمت انرژیشان از قیمت انرژی مصرفی خانوار ارزان تر است در حالی که در کشور ما، صنایع هزینه بیشتری را نسبت به خانواده ها پرداخت میکنند.
به گفته وی، برخی از سیاستهای زیرساختی کشور مشکل دارد که نیاز به بازنگری دارد.
کمبود گاز مشکل اصلی نیروگاه ها و صنایع کشور
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات درباره میزان زیان صنعت فولاد گفت: در حال حاضر باید میزان زیان بر اساس کاهش ۳۰ درصدی تولید محاسبه شود و هرچه این روند ادامه باید، میزان زیان نیز افزایش می یابد که این امر اصلا به نفع صنعت فولاد نیست.
علی اکبری درباره نیروگاه های برخی شرکت های فولادی گفت: در حال حاضر شرکتهای چادرملو، گل گهر و فولاد مبارکه نیروگاه دارند و آن را به وزارت نیرو میفروشند و مجدد برق مورد نیاز خود را از وزارت نیرو خریداری میکنند.
وی گفت: تولید برق نیاز به گاز دارد و در حال حاضر مشکل اصلی کمبود گاز است؛ زیرا نیروگاهها به دلیل کمبود گاز نمیتوانند میزان تولید برق خود را افزایش دهند.