بعد از قیمت گذاری دستوری فولاد؛ اینبار دغدغه کاهش تولید صنعت فولاد در پی کمبود گاز و برق
سعید قاسم زاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، گفت: قطعی برق برای صنایع فولادی به این شکل نیست که میزان تولید یک شرکت کاسته شود، بلکه به این صورت است که برق یک کارخانه به صورت کامل قطع شده و دیگر تولید نمیکند. وی افزود: توقف تولید در سال «جهش تولید» […]
سعید قاسم زاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، گفت: قطعی برق برای صنایع فولادی به این شکل نیست که میزان تولید یک شرکت کاسته شود، بلکه به این صورت است که برق یک کارخانه به صورت کامل قطع شده و دیگر تولید نمیکند.
وی افزود: توقف تولید در سال «جهش تولید» برای هیچ کسی خوب نیست.
دولت باید به فکر تولید باشد
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان درباره رفع مشکل قطعی گاز در صنعت فولاد گفت: به عقیده بنده باید برای کمبود گاز در فصل زمستان برنامهریزی شود. متاسفانه اولین برنامه برای رفع کمبود، قطع گاز برای صنایع است.
قاسم زاده با بیان اینکه در سال جهش تولید، تولید نباید متوقف شود، تصریح کرد: برنامه دولت بر این اساس بود که مخزن زیرزمینی بزرگی در قم را برای ذخیره گاز ایجاد کند اما هنوز از آن خبری نیست. دولت باید به عنوان تصمیم گیرنده و مسئول اجرایی کشور، به فکر تولید باشد.
وی با بیان اینکه با گسترش تولید میتوان به بهبود وضع جامعه و اقتصاد و افزایش رفاه کمک کرد، افزود: متاسفانه با قطع گاز و برق، برخی از شرکتهای فولادی به شدت آسیب دیدهاند. در ماههای گذشته شرکت فولاد خوزستان برخی از گروههای فولادسازی خود را به علت قطعی برق از دست داده است. در حال حاضر شرکت های فولادی تولید خود را از دست داده اند؛ بنابراین به سبب این امر ما از برنامه تولیدی صنعت فولاد عقب ماندهایم.
هنوز میزان تخفیف گاز به صنعت فولاد مشخص نشده
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان درباره اختصاص تخفیف گاز به فولادیها گفت: هنوز میزان تخفیف مشخص نیست. در گذشته نیز این تجربه را داشتیم که تخفیفی به صنعت اختصاص داده شده است اما در نهایت، یکی از نهادهای ذی ربط آن را تقبل نکرده و این تخفیف اختصاص داده نشده است؛ بنابراین باید منتظر جزئیات این طرح تخفیفی بود.
قاسم زاده درباره تاثیر این تخفیفی در سودآوری صنعت فولاد گفت: نکته قابل توجه این است که حتی تخفیف ۵۰ درصدی گاز نیز نمیتواند زیان این روزهای صنعت را جبران کند زیرا افت تولید در مدت اخیر به مراتب بیشتر است.
وی در پاسخ به اینکه چرا این تخفیف به صنایع دیگر اختصاص داده نشده است، گفت: متاسفانه این تصمیم در دست صنعت فولاد نیست. مسلما صنایع دیگر نیز به دنبال قطعی برق و گاز زیان دیدهاند و نیاز است که دولت به عنوان متولی تصمیمگیری کند و صنایع دیگر را در نظر بگیرد.
قاسم زاده در پایان تاکید کرد: دولت میتواند با برنامهریزی، طرح هایی را برای جبران زیان صنایع ایجاد کند، به عنوان مثال میتواند با استفاده از ابزارهایی مانند وام کم بهره، قیمتگذاری های مناسب و بسیاری از ابزارهای دیگر ، کمک کند تا کارخانههای تولیدی آسیب دیده زیان خود را جبران کنند.