بازار سرمایه ابزاری در دست دولتمردان آینده!
معاونمالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدنسازان گفت: در حال حاضر سهامداران نقدینگی خود را حفظ کرده اند تا شرایط بازار برای سرمایهگذاری مهیا شود؛ بنابراین این انتظار ممکن است تا خرداد ماه و بعد از انتخابات ریاست جمهوری ادامه داشته باشد و در این مدت نباید انتظار رشد با ثبات از بازار داشت.
محمدرضا صادقی در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، گفت: به نظر بنده افت شدید سهامهای پالایشی و تأثیر آن بر صندوق پالایشی یکم منجر به اعتراض سهامدارانی شد که اکنون در ضرر هستند. بااینحال اگر بخواهیم از نظر عملیاتی و عملکردی نگاه کنیم، شرکتهای حاضر در گروه پتروشیمی و فلزات شرایط بهتری در گزارشهای ۹ ماهه داشتند.
وی افزود: در حال حاضر نیز گروه پالایشی و شیمیایی پرتقاضا هستند و صف خرید دارند. بااینحال تداوم این روند بستگی به افزایش قیمت سهمها در صندوق پالایشی یکم دارد.
تأثیر اظهارات دولتمردان در رشد و رکود بازار سرمایه
معاون مالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدن سازان با بیان اینکه اقتصاد کشور یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: متأسفانه اظهارات سیاسی بر بازار سرمایه تأثیر میگذارد زیرا اقتصاد کشور یک اقتصاد دولتی است و دولتمردان میتوانند با اراده خود، به بازار سرمایه سمتوسو دهند؛ کمااینکه در ابتدای سال جاری شاهد اراده دولتمردان برای رشد بازار سرمایه بودیم.
صادقی با بیان اینکه اراده مقطعی دولتمردان منجر به تضعیف بازار سرمایه میشود، گفت: متأسفانه بازار سرمایه، بازار مستقلی نیست که اظهارات دولتمردان در آن تأثیر نداشته باشد، خصوصاً با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری، افراد از بازار بهعنوان یکی از ابزارهای خود استفاده میکنند.
وی یادآوری کرد: در حال حاضر همه دولت را مقصر میدانند اما مجلس نیز کم مقصر نیست. کمااینکه اکنون مجلس با تصویب طرح فولاد، در بازار سرمایه دخالت کرده است.
نسبت عرضه و تقاضا باید با برنامهریزی در بازار همراه باشد
معاون مالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدن سازان با تأکید بر اینکه عرضه و تقاضا باید متناسب با هم برنامهریزی داشته باشند، گفت: نمیتوان تنها عرضه را معیار قرارداد؛ بلکه بازار بر اساس عرضه و تقاضا پیش میرود. بهعنوانمثال در اوج بازار، ضعف بازار در تقاضا است زیرا عرضه سنگینتر میشود و چون تقاضا با آن برابر نیست، حجم بازار بزرگتر شده و بهصورت مقطعی ارزش سهام و بازار بالا میرود.
صادقی با اشاره به تأثیر عوامل بیرونی بر بازار سرمایه، تصریح کرد: در مدت اخیر عوامل خارجی مؤثری بر بازار سرمایه از جمله انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، نرخ ارز و … منجر شدند که نقدینگی به سمت بازار سرمایه نرود؛ در حال حاضر افراد ترجیح میدهند نقدینگی خود را نگه دارند تا در شرایط مناسب آن را سرمایهگذاری کنند.
به گفته وی، این انتظار ممکن است که تا بعد از انتخابات ریاستجمهوری کشور (خردادماه امسال) ادامه داشته باشد و نباید از بازار سرمایه انتظار رشد با ثبات و ادامهدار را داشت.
ارتباط مستقیمی میزان حجم عرضه و رشد بازار وجود ندارد
معاون مالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدن سازان با بیان اینکه ارتباط مستقیمی میان حجم عرضه و رشد بازار وجود ندارد، گفت: تنها بحث عرضه در رشد بازار در میان نیست بلکه میزان تقاضا، رشد قیمت سهام و … نیز در این امر مؤثر است. بااینحال باتوجهبه ریزش بازار در مدت اخیر و بر اساس گزارشهای ۹ ماهه، شرکتها پتانسیل خوبی برای رشد دارند.
صادقی ادامه داد: در شرایط میتوان گفت حجم عرضه در بازار منجر به رشد میشود که میزان تقاضا در بازار زیاد بوده و میزان عرضه کم است. در این حالت با افزایش میزان عرضه، بازار روند روبهرشدی خواهد یافت.
وی با بیان اینکه نسبت عرضه و تقاضا در رشد بازار اهمیت دارد، تصریح کرد: در مدت اخیر، میزان تقاضا کاهش یافت. به دنبال آن افزایش میزان عرضه منجر به رکود در بازار شد؛ بنابراین میتوان گفت که نسبت عرضه و تقاضا است که رشد یا رکود بازار را مشخص میکند؛ این یک تکنیک اقتصادی است.
صادقی در پایان یادآوری کرد: حجم معاملات بازار سرمایه به معنای تعداد سهام معامله شده در بازار است و قیمت این سهمها ارزش معاملات بازار را مشخص میکند؛ آنچه مهم است، همین ارزش معاملات بازار است که در حال حاضر حدود ۳ الی ۴ هزار میلیارد تومان ارزش بورس و فرابورس است.