بیمه های بورسی و عمر
محمد هادی حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بیمه عمر و سرمایه گذاری (که بخش مهمی از بیمه نامه های زندگی به شمار می آید) از ترکیب دو بخش پوشش های بیمه ای و خدمات سرمایه گذاری تشکیل شده است. پوشش های بیمه ای نیز متشکل از پوشش های […]
محمد هادی حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بیمه عمر و سرمایه گذاری (که بخش مهمی از بیمه نامه های زندگی به شمار می آید) از ترکیب دو بخش پوشش های بیمه ای و خدمات سرمایه گذاری تشکیل شده است. پوشش های بیمه ای نیز متشکل از پوشش های بیمه عمر، فوت بر اثر حادثه و امراض خاص است. خدمات سرمایه گذاری هم پس از پرداخت اولین قسط شروع و به صورت سود تضمینی شامل سود مرکب و روزشمار تعلق میگیرد.
وی افزود: در کشورمان، اغلب شرکت های بیمه ای، این نوع بیمه نامه را ارائه می کنند و حتی شرکتی با نام بیمه زندگی خاورمیانه، بصورت تخصصی در این نوع رشته بیمه ای فعالیت می کند، اشاره می نماید بیمه زندگی، از معدود رشته های بیمه ای است که کارمزد بالا برای نمایندگان و کارگزاران به ارمغان می آورد. شرکت های بیمه ای برای پیشگیری از مشکلات پرداخت عوائد این نوع از بیمه نامه ها به بیمه گذاران، باید اقدام به تفکیک حق بیمه ها از سایر عملیات بیمه گری و حتی المقدور تشکیل صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت نمایند تا علاوه بر جلوگیری از هزینه کرد در سایر رشته های بیمه ای، ریسک سرمایه گذاری منابع حاصل را به حداقل ممکن رسانند.
حمیدی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷) صنعت بیمه کشور از نظر شاخص حق بیمه تولیدی در جایگاه ۴۲ ام جهان ایستاده است. از سوی دیگر رتبه شاخص های ضریب نفوذ بیمه و حق بیمه سرانه کشور جایگاه ۵۷ و ۶۷ در دنیا را داراست. همچنین روند رو به رشد حق بیمه های زندگی در بازار بیمه طی دو سال اخیر ادامه داشته و سهم حق بیمه های تولیدی در این رشته از ۱۳.۵٪ در سال گذشته به ۱۴.۸٪ در سال ۲۰۱۷ رسیده است. این در حالیست که سهم از حق بیمه های زندگی در جهان ۵۴.۳٪ است و این نشان از یک پتانسیل بسیار خوب در حوزه بیمه نامه های زندگی دارد. بر این اساس، رتبه جهانی ایران بر حسب حق بیمه تولیدی رشته زندگی در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۳ پله ارتقاء یافته و به جایگاه ۵۲ ام رسیده است. همچنین ضریب نفوذ بیمه نامه های زندگی در ایران در سال ۲۰۱۷، ۰.۳۵٪ بوده که این شاخص در جهان به ۳.۳۳٪ می رسد.
کارشناس بازار سرمایه اشاره کرد: حق بیمه تولیدی در بخش زندگی در ایران در سال ۲۰۱۷، ۱۴۹۵ میلیون دلار بوده است که این عدد در جهان به ۲۶۵۷ میلیارد دلار می رسد. جزئیات این آمار حاکیست که کل حق بیمه تولیدی در بخش زندگی به ریال در سال ۱۳۹۶ برابر با ۵۱۱۴۰ میلیارد ریال و همچنین خسارت آن بالغ بر ۱۴۴۶۲ میلیارد ریال بوده است که به ترتیب از رشد ۳۴.۷٪ و ۱۹.۶٪ نسبت به سال ۱۳۹۵ حکایت دارد. همچنین ضریب خسارت برابر با ۶۵٪ بوده است. همچنین به تفکیک شرکت های بیمه ای، بیمه کوثر با دارا بودن ۳۰۵۲۵۹۰ بیمه شده زندگی در رتبه اول و پس از آن بیمه آسیا و معلم در رتبه های بعدی قرار دارند.
حمیدی در انتها اضافه کرد: اخیراً و طبق اطلاعات موجود، شرکت بیمه دی در یک حرکت اصولی و حرفه ای نسبت به دریافت مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار و افتتاح صندوق سرمایهگذاری اقدام نمود و منابع حاصل از بیمه نامه های عمر و سرمایه گذاری را در این صندوق قرار داد تا ضمن جلوگیری از اتلاف حق بیمه های تولیدی در این بخش، به سرمایه گذاری با ریسک حداقلی بپردازد. این امر می بایست با سرعت در شرکت هایی که تاکنون اقدام ننموده اند، آغاز گردد تا از بروز چالش خسارت در سال های آتی در صنعت بیمه جلوگیری شود.