آیا قیمت اوره بازهم نزول می کند؟
تقاضای محدود در بازار جهانی اوره سبب شده تا قیمت ها در کلیه مناطق به غیر از چین روند نزولی داشته باشند وضعیت کنونی بازار اوره مشابه سال ۲۰۱۷ است . زمانی که قیمتها در ابتدای ماه فوریه در سرازیری قرار گرفته و تا ما هم ادامه یافت به نظر نمیرسد بازارهای کوچک موجود قدرت […]
تقاضای محدود در بازار جهانی اوره سبب شده تا قیمت ها در کلیه مناطق به غیر از چین روند نزولی داشته باشند وضعیت کنونی بازار اوره مشابه سال ۲۰۱۷ است .
زمانی که قیمتها در ابتدای ماه فوریه در سرازیری قرار گرفته و تا ما هم ادامه یافت به نظر نمیرسد بازارهای کوچک موجود قدرت توقف روند نزولی قیمتها را تا دو سه ماه آینده داشته باشند.
کاهش قیمت ها در ایالات متحده آمریکا نیز با توجه به نیاز قابل توجه به تک محموله برای تحویل در ماه های مارس تا آوریل ادامه دارد در مصر تولید کنندگان هنوز برای فروش بخش عمده اوره ماه فوریه خود دست نگه داشتند تا بلکه بتوانند محصول خود را با نرخ های قابل توجهی به فروش آن در مناقصه ترکیه آخرین پیشنهاد قیمت برای اوره ایران معادل ۲۰۰ الی ۲۵۰ هر تن فوب بود.
خریداران نگران کاهش قیمت ها هستند و بازرگانان برای ماه های فوریه تا مارس در وضعیت فروش قرار گرفتند تا بتوانند او را خود را به هر متقاضی موجود در بازار بفروشند سوال اصلی در کنفرانس کوتاه شیمیایی مکزیک این بود که روند نزولی قیمت ها تا کجا ادامه می یابد.
طی هفته گذشته به دنبال فروش اوره عنوان نرخ اوره گرانول خلیج فارس در حدود ۲۷۰ تا ۲۷۵ دلار هر تن فوب تعیین شد. در پی فروش اوره پردیس برای ماه فوریه نرخ اوره ایران افزایش یافت دیگر تولید کنندگان اوره ایران در حال مذاکره روی نرخ ۲۱۵ الی ۲۲۰ دلار هر تن فوب هستند مدتی طول میکشد تا افزایش قیمت های فوب باعث تقویت قیمت در بازارهای مقصد گردد.
احتمال میرود از هفته آینده پتروشیمی پردیس تولید خط ۲ و ۳ خود را به میزان ۳۰۰۰ به هر روز از سر بگیرد. ایران در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۴،۱۶ میلیون تن اوره صادر نموده که نسبت به سال ۲۰۱۷ در حدود ۲۶ درصد افزایش داشته است.
هند،چین،ترکیه،اروپا و عراق به ترتیب مهمترین بازارهای اوره ایران بودند که مجموعاً ۸۶ درصد از کوره ایران را خریداری نمودند.عمده صادرات اوره ایران به چین در قالب صادرات مجدد به هند صورت گرفته است.