کاهش فشار فروش با انتشار EPS ها
مدیر اوراق بهادار مبین سرمایه گفت: گزارشها EPS مبنای خوبی برای تحلیل و قیمت گذاری است و حذف آنها منجر به ایجاد ابهام در بازار سرمایه شد. البته انتشار مجددآنها نمیتواند بازار را به صمت صعود ببرد اما میتواند مبنای خوبی برای سهامداران باشد.
مرادی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، گفت: در سال های گذشته شرکتها گزارشهای EPS خود را منتشر میکردند و سهامداران نیز به نسبت P به E اقدام به قیمت گذاری سهم می کردند. برخی سهامدارها نیز این گزارش ها را تحلیل کرده و با نسبت P به E قیمت را به دست آورده و تحلیل می کردند که آیا سهم مربوطه با آن قیمت ارزندگی دارند یا خیر!
وی افزود: حذف گزارشهای EPS باعث شد که فضای بازار سرمایه مقداری مبهم و گنگ شود، در نتیجه قیمت سهم های کوچک به صورت حبابی افزایش یابد.
سهامدارهای کوچک با حذف EPS ضرر کردند
مدیر معاملات اوراق بهادار کارگزاری مبین سرمایه با اشاره به ابهام ایجاد شده در بازار سرمایه تصریح کرد: سهامداران تازه کار که عمدتا سهامداران خردپا هستند، از گزارشهای شرکتها سر در نمیآورند و بر مبنای همان قیمتگذاری کرده و قیمت سهم های کوچک افزایش می یابد.
مرادی گفت: با حذف گزارشهای EPS سهامداران حقیقی ضرر کردند و سهامداران بزرگ منتفع شدند.
وی گفت: گزارشهای EPS را میتوان در همه صنایع منتشر کرد؛ با این حال شرکتهای بزرگ به دلیل وجود سهامداران بیشتر و به واسطه اینکه سهام بیشتری دارند، گزارشهایشان کاربردیتر است. البته گزارشهای EPS که پیش بینی شرکت ها هستند، مبنای قیمت گذاری محسوب می شوند.
انتشار گزارش EPS به معنای توقف ریزش بازار نیست
این فعال بازار سرمایه درباره نقش گزارش EPS در بازار سرمایه گفت: در شرایط فعلی بازار سرمایه، انتشار گزارش EPS بسیار مهم است اما به معنای این نیست که با بازگشت این گزارشها افت سهم ها متوقف شود. با انتشار این گزارش ها روند بازار معقول تر می شوند و سرمایهگذار میتواند بر مبنای آن تصمیم بهتری بگیرد. در نتیجه فشار فروش در بازار سرمایه کمتر میشود.
مرادی با ذکر مثالی توضیح داد: به عنوان مثال سهامداری قصد فروش سهام خود در نماد «فولاد» را دارد. وقتی سرمایه گذار ببیند که «فولاد» نزدیک ۲۰۰ تومان eps دارد، از آن سمت قیمت سهم هم کمنر از هزار تومان معامله می شود و P به E این سهم هم کمتر از ۵ هست؛ برای تصمیم خود بیشتر صبر میکند.