صدور مجور فعالیت صندوق های سرمایهگذاری کشاورزی در گواهی سپرده و اوراق مشتقه
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایه گذاری با اشاره به اینکه مجوز فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا با دارایی پایه محصولات کشاورزی صادر شده است، گفت: فعالیت صندوق های کالایی کشاورزی، سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار مبتنی کالا به همراه اوراق مشتقه مبتنی بر محصولات مذکور و اوراق بهادار با درآمد ثابت است.
به گزارش بورس امروز، رضا نوحی در خصوص مجوزهای فعالیت صادر شده گفت: صندوقهای سرمایهگذاری طلای سرخ نوویرا و گروه زعفران سحرخیز نخستین صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا هستند که دارایی پایه آنها محصولات کشاورزی است.
وی افزود: مقررات مربوط به تأسیس و فعالیت صندوقهای در اوراق بهادار مبتنی بر کالا در خردادماه سال ۱۳۹۶ طی ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۰۷۹ به عموم اعلام شد و از تاریخ ابلاغ مقررات مذکور، ۴ صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا مجوز فعالیت دریافت کردهاند که موضوع فعالیت آنها سرمایهگذاری در گواهی سپرده کالایی سکه طلا بوده است.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری گفت: مطابق امید نامه نمونه صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا، صندوقهای مذکور ملزم به سرمایهگذاری حداقل ۷۰ درصد از داراییهای خود در انواع گواهیهای سپرده کالایی هستند که در امید نامه صندوق به آنها اشاره شده است. علاوه بر این، صندوقهای مذکور مجاز به سرمایهگذاری در اوراق مشتق مبتنی بر کالا نیز هستند.
نوحی با بیان اینکه گزینه سرمایهگذاری بخشی از داراییهای صندوق در اوراق مشتق مذکور، اتخاذ سیاستهای مختلف سرمایهگذاری را توسط مدیر صندوق امکانپذیر میکند، افزود: ارکان این صندوقها شامل مدیر صندوق، بازارگردان، متولی و حسابرس است و نقلوانتقال واحدها در این صندوقها در فرایند معاملات ثانویه واحدهای صندوق در بورس مربوطه انجام میپذیرد.
مزایای صندوقهای کالایی
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری در تشریح مزایای صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا گفت: سرمایهگذاری در این صندوقها بدون ریسک نیست؛ ولی صندوقهای مذکور میتواند مزایای متعددی برای سرمایهگذاران، بازار سرمایه و ثبات در بازار محصول مربوطه داشته باشد.
نوحی اظهار داشت: سرمایهگذاران با سرمایهگذاری در این صندوقها بهجای سرمایهگذاری مستقیم در محصولات مربوطه که مستلزم هزینه نگهداری بالا و هزینههای اجتنابناپذیر محافظت از کالا در برابر عوامل ازبینبرنده است، در صندوقی که در اوراق بهادار مبتنی بر کالای یاد شده سرمایهگذاری کرده است، سرمایهگذاری میکنند. از سویی دیگر با فعالشدن صندوقهای مربوطه، بر تعداد فعالان مؤثر حاضر در معاملات گواهی سپرده کالایی افزوده میشود و انتظار میرود این امر بر عمق بازار افزوده و نقدشوندگی ابزارهای مورد معامله را نیز افزایش دهد.
وی ادامه داد: در خصوص ایجاد ثبات در عرضه و تقاضای محصول پایه نیز این صندوقها با جمعآوری وجوه و ایجاد تقاضا برای گواهی سپرده کالایی مربوطه، باعث اقتصادی شدن فعالیتهای انبارداری میشوند.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه ایجاد گواهی سپرده کالایی مستلزم سپردن کالای مربوطه به انبارهای استاندارد شده است، زمینه توسعه فعالیتهای مذکور فراهم میشود. از طرف دیگر وجود کالاهای انبار شده با وضعیتی که مقدار و کیفیت آن مشخص است، پشتوانهای برای عرضه در هنگام تقاضا است.
نوحی افزود: بر اساس اطلاعات مندرج در تارنمای شرکت بورس کالا، در حال حاضر برای محصولات کشاورزی پسته، زیره سبز، زعفران، کشمش و خرما انبارهایی مشخص شده است و قابلیت صدور گواهی سپرده کالایی برای آنها وجود دارد.