بازار رقابتی به افزایش سرمایه نیاز دارد/ ارتقای توانگری شرکت های بیمه ای میزان ریسک را پوشش می دهد؟
مدیر عامل بیمه معلم گفت: از نظر حاکمیتی مزیت افزایش سرمایه، ارتقای شاخص توانگری مالی شرکت های بیمه است. از منظر کسب و کار نیز مزایای خوبی برای شرکت های بیمه دارد از جمله افزایش سرمایه سبب می شود که اصلاح ساختار مالی در شرکت های بیمه به شکل مناسب تری انجام پذیرد. برخورداری از سرمایه مکفی نهتنها یک الزام قانونی، بلکه یکی از شروط حیاتی برای کسب جایگاه در بازار رقابتی امروز است.
ابراهیم تحسیری طی گفتگویی با خبرنگار بورس امروز در زمینه الزام به افزایش سرمایه شرکتهای بیمهای صحبت کردو گفت: بر اساس تصویبنامه دولت، حداقل سرمایه مؤسسات بیمه ایرانی موضوع ماده (۳۶) قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری، تعیین گردید و شرکتهای بیمه موظف گردیدند که سرمایه خود را به حد تعیین شده برسانند.
وی همچنین در ادامه چنین گفت: مهمترین دلیلی که بیمه مرکزی را ملزم کرد تا نسبت به تصویب این قانون اقدام نماید، موضوع ارتقای توانگری شرکتهای بیمه و افزایش توان شرکتها برای پوشش ریسکهای پذیرفتهشده خود بود.
مدیرعامل بیمه معلم در توضیح مبحث مطروحه ذکر کرد: چرا که بر پایه آییننامه ۶۹ شورای عالی بیمه، هدف از ارتقای توانگری، حمایت از حقوق سهامداران در قبال ریسکهای پذیرفته شده شرکتهای بیمه، همچنین اطمینان بیمه گذاران از توانایی ایفای تعهدات شرکتهای بیمه در قبال خسارت احتمالی است. با توجه به این دو جنبه کلیدی شرکتهای بیمه ملزم به افزایش سرمایه شدند.
مزایای افزایش سرمایه
مدیر عامل بیمه معلم تحسیری در ادامه راجع به مزایای این افزایش سرمایه برای شرکت های بیمه ای گفت: همانگونه که اشاره شد، از نظر حاکمیتی مزیت افزایش سرمایه، ارتقای شاخص توانگری مالی شرکت های بیمه است. از منظر کسب و کار نیز مزایای خوبی برای شرکت های بیمه دارد از جمله افزایش سرمایه سبب می شود که اصلاح ساختار مالی در شرکت های بیمه به شکل مناسب تری انجام پذیرد. همچنین امکان افزایش سهم نگهداری برای شرکت های بیمه فراهم می گردد و شرکت ها می توانند از پرتفوی کسب شده، بهره بهتری در حوزه سرمایه گذاری ببرند و منابع سرمایه گذاری خود را به شکل بهتری افزایش دهند.
تحسیری افزود: یکی دیگر از مزایای افزایش سرمایه برای شرکت های بیمه، امکان اخذ مجوز و ورود به بازار قبولی بیمه های اتکایی است که این امر، خود زمینه مناسبی برای کسب درآمد و سودآوری برای شرکت های بیمه است.
وی با تاکید براین که بیمه معلم با ترمیم ساختار مالی و فنی در سال های اخیر ، ارائه طرح های نوآورانه و اصلاح ترکیب پرتفوی با تمرکز بر پوشش ریسک های ارزیابی و مدیریت شده به تقویت بنیه مالی شرکت پرداخته است گفت: بیمه معلم در تکمیل قطعات پازل جهت تقویت و توسعه بیمه گری و در پی التزام به الزامات قانونی ، افزایش سرمایه را در دستور کار قرار داد و آن را محقق کرده است.
میزان افزایش سرمایه بیمه معلم
مدیر عامل بیمه معلم همچنین ادامه داد: در پی افزایش سرمایه ۱۸۰ درصدی، سرمایه بیمه معلم ۴۲۰۰ میلیاردی شد که گام بلندی در راستای تحقق اهداف آتی برداشته ضمن اینکه الزامات جدید نهاد نظارتی و وزارت اقتصاد در راستای افزایش سرمایه را نیز محقق نموده است.
تحسیری سرمایه شرکت بیمه معلم به ۴۲۰۰ میلیارد ریال ( ۱۸۰ درصد ) از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به ثبت رسید.
وی در خصوص مزایای افزایش سرمایه برای شرکت بیمه معلم گفت: همانطور که اذعان گردید، بیمه معلم در راستای سند استراتژیک خود و با اتکا بر برنامه منظم و منسجم تقویت ساختار مالی شرکت در کنار تمرکز بر مدیریت ریسک و پوشش ریسک های ارزیابی شده، افزایش سرمایه را نیز در دستور کار قرار داد که بدون شک با افزایش سطح توانگری مالی بیمه معلم همراه خواهد بود.
مدیر عامل بیمه معلم تاکید کرد برخورداری از سرمایه مکفی نهتنها یک الزام قانونی، بلکه یکی از شروط حیاتی برای کسب جایگاه در بازار رقابتی امروز است.
تحسیری یکی دیگر از مزایای افزایش سرمایه برای شرکت های بیمه، امکان اخذ مجوز و ورود به بازار قبولی بیمه های اتکایی است که این امر، خود زمینه مناسبی برای کسب درآمد و سودآوری برای شرکت های بیمه است.
وی در ادامه گفت: تقویت توان مالی موجب رشد و افزایش منابع سرمایه گذاری و به تبع آن درآمدهای سرمایهگذاری می شود. همچنین با تزریق منابع مالی جدید، شرکت بیمه با آسودگی کامل در جهت افزایش عملیات بیمهگری از طریق قبولی اتکایی و سایر عملیات بیمهگری گام بر خواهند داشت.