ریسک یا فرصتی برای سودآوری
مدیر تحلیل کارگزاری بانک سپه گفت: واگذاری سهام دولتی پالایشیها به ۳ بانک، از واگذاریهای سهامهای مدیریتی است. این سهامها با توجه به روند بازار سرمایه می تواند هم ریسکی برای این بانکها باشد و هم میتواند سود خوبی در آینده به همراه داشته باشد. باید دید بازار سرمایه بعد از خروج از شرایط کنونی چه روندی خواهد داشت.
مهدی مظفرنیا در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: کلیات واگذای سهام دولتی برخی شرکتهای پالایشی به ۳ بانک بر این اساس بوده است که دولت برای رد دیون خود به ۳ بانک کشور، سهام خود را در برخی شرکتهای پالایشی به قیمت روز تابلو بورس واگذار کرد.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که این سهامها، سهامهای مدیریتی هستند و قیمت آنها همیشه درصدی بالاتر از قیمت تابلو بورس است؛ بنابراین میتوان گفت قیمتی که بانکها توانستند این سهامها را دریافت کنند، قیمت خوبی بوده است.
واگذاری سهام دولتی پالایشی ها ریسکی برای ۳ بانک
مدیر تحلیل کارگزاری بانک سپه با اشاره به وضعیت بازار سرمایه گفت: درست است که بازار در وضعیت خوبی قرار ندارد و این شرایط منجر شده نه تنها شرکت های پالایشی روند منفی داشته باشند بلکه همه شرکت ها، صنایع و بازارها روند نزولی و کاهشی به خود بگیرند.
مظفرنیا با اشاره به تاثیر این واگذاری در بانک ها گفت: بانک ها مقداری به دلیل روند نزولی کنونی بازار ممکن است با ورود این سهامها به پرتفویشان میزان ریسک بانک ها را افزایش دهند و سهام پالایشی، دارایی ریسکی بانکها محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در بررسی شرایط موجود بازار، شاهد اور ریاکشن بازار هستیم که تنها ثبات قیمت ارز و نفت میتواند آن را بهبود ببخشد.
آینده روشن پالایشی ها با افزایش قیمت جهانی نفت
مدیر تحلیل کارگزاری بانک سپه با اشاره به وضعیت قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: با توجه به وضعیت بازارهای جهانی، در سال جاری شاهد ریزش ۲۰ الی ۳۰ دلاری قیمت نفت بودیم ولی اکنون قیمت نفت به ۵۰ دلار رسیده است و امید می روند که بتواند به ۶۰ دلار نیز برسد. همچنین افزایش قیمت جهانی کامودیتیها نیز چشم انداز خوبی را برای پالایشیها ترسیم کرده است.
مظفرنیا گفت: بنابراین میتوان گفت با سودآوری شرکتهای پالایشی، بانکها نیز میتوانند سود خوبی را به همراه داشته باشند.
وی با اشاره به وضعیت کنون بازار یادآوری کرد: در صورتی که بازار بخواهد تا پایان سال جاری، روند نوسانی خود را ادامه دهد، اگر این ۳ بانک بخواهند در انتهای سال زیان خود را شناسایی کنند، سهام این شرکتهای پالایشی میتواند یک ریسک برای این بانکها باشد.
تاثیر رفتارهای وزارت صمت بر بازار سرمایه
مدیر تحلیل کارگزاری بانک سپه گفت: در حال حاضر بازار دچار سردرگمی است و متاسفانه شاهدیم که این روزها بازار با خودتحریمی ها نیز مواجه است. امروز که وزارت سمت به جان بازار افتاده است، همه بخشهای بازار از این مسئله آسیب دیده اند.
مظفرنیا توضیح داد: در بازار سرمایه، به این صورت نیست که اگر حوزه ای شرایط خوبی نداشته باشد، بخش های دیگر بتوانند به راحتی به کار خود ادامه دهند. به هر حال همه سهامداران در پرتفوی خود، ممکن است بخش های مختلف بازار را داشته باشند و زمانی که بخشی روند منفی دارد، به بخشهای دیگر نیز سرایت کرده و در نتیجه بازار به صورت کامل منفی می شود زیرا کلیت بازار همبستگی دارد و رفتار یک گروه میتواند روی رفتارهای گروههای دیگر تاثیر بگذارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد و گفت: باید ببنیم بازار از این سردرگمی که در آن است چگونه خارج میشود تا بتواند با فراغ بال بیشتری تصمیم گیری کند.