راهاندازی فاز نخست پالایشگاه نفت خام فوق سنگین قشم/ ۶۰ درصد از تجهیزات ساخت داخل است
مدیرعامل پالایشگاه نفت فوق سنگین قشم گفت: تولید نهایی این پالایشگاه معادل ۹۳۵ هزار تن قیر در سال و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک است و ۶۰ درصد از تجهیزات پالایشگاه قشم توسط سازندگان داخلی تولید شده است.
به گزارش بورس امروز، قاسم محمودی مدیرعامل پالایشگاه نفت فوق سنگین قشم با اشاره بر تکیه بر توان مهندسان و سازندگان تجهیزات داخلی پروژه پالایشگاه قشم گفت: این پالایشگاه با ظرفیت ۷۰ هزار بشکه در روز برنامهریزی شده که در ۲ فاز مختلف و هر فاز ۳۵ هزار بشکه در حال اجراست. تاکنون در جهت اجرای این طرح حدود ۱۳۵ میلیون یورو منابع ارزی هزینه شده که از این میزان ۸۵ میلیون یورو متعلق به صندوق توسعه ملی و مابقی از سوی گروه گسترش انرژی پاسارگاد تامین گردیده است.
وی ضمن قدردانی از مدیران و کارکنان صندوق توسعه ملی، بانک پاسارگاد، منطقه آزاد قشم و گمرک منطقه متذکر شد: تاکنون در جهت اجرای این طرح مبلغی حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان نیز به صورت ریالی هزینه شده است.
پالایشگاه نفت قشم چه محصولاتی را تولید میکند؟
محمودی اظهار داشت: تولید نهایی این پالایشگاه در پایان بهره برداری از یک فاز مذکور معادل ۹۳۵ هزار تن قیر در سال و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک است. رایزنیها جهت اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات این محصولات و البته فروش بخشی از این میزان تولید در داخل کشور پس از ایجاد واحد بستهبندى صورت گرفته است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت فوق سنگین قشم روش صادراتی قیر را به صورت مذاب و از طریق کشتیهاى مخصوص دانست و گفت: طرحهاى توسعهاى در خصوص این پالایشگاه مطرح است که احتمالا با تعریف فاز ۳ و تبدیل نفت خام سبک تولیدی به فرآوردههای پاییندستى سعی بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشور خواهیم داشت.
۶۰ درصد از تجهیزات پالایشگاه قشم توسط سازندگان داخلی تولید شده است
وی ضمن اشاره به احداث اسکله در دست ساخت براى واردات خوراک و صادرات و همچنین تامین آب، برق، بخار توسط شرکت قشم مولد، به توانمندی سازندگان و پیمانکاران داخلی و ظهور این توانمندیها در این پالایشگاه اشاره کرد و گفت: مراحل ساخت و اجرای این پروژه عمدتا توسط پیمانکاران و سازندگان داخلی صورت گرفته است به طوری که ۶۰ درصد از تجهیزات مورد استفاده در این پالایشگاه توسط سازندگان داخلی طراحى و ساخته شده است.
شایان ذکر است عملیات پیش راه اندازی بزرگترین پالایشگاه قیر کشور زیرمجموعه گروه گسترش انرژی پاسارگاد بدون حضور لایسنسور خارجی و تنها با اتکاء بر توان مهندسان داخلی روز پنجشنبه هفته جاری (۲۵دی ماه) با حضور رئیس جمهور به صورت ویدیو کنفرانس آغاز خواهد شد.