سه دیدگاه توسعه ای / استفاده از کانی های آهن دار
دبیرکل انجمن سنگآهن ایران گفت: اگر شرکتهای سنگآهن بتوانند با استفاده از تکنولوژی، مواد معدنی و کانیهایی که حاوی فلز آهن هستند اما در صنایع دیگر استفاده میشوند (مانند هماتیت) را وارد زنجیره تولید فولاد کنند، بسیار سودآور خواهد بود.
سعید عسکرزاده در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: واقعیت این است که شرکتهای فعال در حوزه سنگآهن را میتوان در ۳ حوزه بررسی کرد. یکی از مهمترین دیدگاههای موجود نگاه توسعهای یا رویکرد توسعه محور شرکتها است.
وی افزود: در این حوزه، میتوان گفت افراد بسیار موثر هستند و میتوان دید اگر مدیری از معدنی به معدن دیگر منتقل شود، همان روند معدن قبلی، در معدن فعلی مشاهده میشود. کما اینکه بارها دیدهایم با انتقال مدیران همان رویکردها، پروژههای توسعهای، زیربنایی و تکمیل زنجیره یا پروسههای توازن به یک شکل تعریف شدهاند.
شرکتها از مواد معدنی باطله خود به درستی استفاده کنند
دبیرکل انجمن سنگآهن ایران با تاکید بر اینکه منابع معدنی کشور محدود است، تصریح کرد: همه ما میدانیم که منابع معدنی کشور، مجموعه نامحدودی نیست؛ بنابراین شرکتهایی که بتوانند بخشی از منابع خود را که باطله میدانند، مورد بازیابی قرار داده و در صنعت استفاده کنند، بسیار سود کرده و در راه توسعه قدم برداشتند.
عسکرزاده گفت: شرکتها میتوانند با استفاده از روشهای مختلف و تکنولوژی روز یا حتی به کارگیری فرایندهای مشارکتی، بخشی از مواد معدنی را که از چرخه تولید خارج شده است را به مدار تولید بازگردانند.
وی با بیان اینکه این امر یکی از ویژگیهای موفقیت و امید برای شرکتها محسوب میشود، افزود: شرکتهایی که بتوانند این امر را دنبال کنند و منابع خود را بهینه کنند، موفق تلقی میشوند.
دبیرکل انجمن سنگآهن ایران با اشاره به استفاده از باطلهها در حوزه سنگآهن گفت: بدیهی است که اگر شرکتی بتواند از باطلههای خود دوباره استفاده کند، در استخراج و دانهبندی جلوتر است زیرا شرکتها زحمت بسیاری برای استخراج و دانهبندی میکشند و در فرایند پرعیارسازی باطلهها جداسازی میشوند.
عسکرزاده افزود: بنابراین استحصال مواد با ارزش از باطله به عنوان مواد معدنی که هزینه استخراج و خردایش آن قبلاً پرداخت شده است، با هزینه کمتری خواهد بود و منجر به سودآوری کل بنگاه میشود.
استفاده از تکنولوژی برای ورود کانیهای آهندار به زنجیره های تولید با ارزش افزوده بالا مغفول مانده
دبیرکل انجمن سنگآهن ایران با اشاره به دیدگاه سوم گفت: دیدگاه سوم نگاهی است که به تکنولوژی میشود. در حوزه سنگآهن مجموعه از کانیهای مختلف وجود دارد که برخی از آنها با وجود اینکه آهندار هستند اما در فرایند پر سود زنجیره فولاد قرار نمیگیرند.
عسکر زاده با اشاره به تاثیر استفاده از تکنولوژی در حوزه سنگآهن تصریح کرد: در صورتی که شرکتی بتواند با استفاده از تکنولوژی، کانیهای آهندار موجود در کشور را که در زنجیره تولید آهن و فولاد نیستند، وارد زنجیره فولاد کند، قطعا کار بزرگی انجام داده است.
وی افزود: به عنوان مثال اگر کسی بتواند قدم بردارد و هماتیت را از زنجیره تولید سیمان به زنجیره فولاد منتقل کند، قطعا ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده است. از سوی دیگر ذخایر کلی بخش سنگآهن کشور را بهبود بخشیده است.
افزایش سود مهمترین هدف شرکتهاست
دبیرکل انجمن سنگآهن ایران با بیان اینکه همه دیدگاهها برای افزایش سود در شرکتهاست گفت: قطعا همه شرکتها تلاش دارند تا با این اقدامات توسعهای به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند. اگر غیر این باشد، اصلا فعالیت اقتصادی محسوب نمیشود.
عسکرزاده گفت: بنگاه اقتصادی بنگاهی است که هدف اصلی آن افزایش سود باشد. در همه بنگاههای اقتصادی در دورههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تلاش است تا افزایش سود و ثروت محقق شود و این موضوع میتواند به افزایش قیمت سهام آنها منجر شود.