بنا بر داده‌هایی که سازمان زمین‌شناسی آمریکا منتشر کرده، برآورد می‌شود ۵۵ تا ۷۵ میلیارد تن ذخیره بوکسیت در جهان وجود دارد که از این حجم %۳۲ در آفریقا، %۲۳ در اقیانوسیه، %۲۱ در آمریکای جنوبی و کشورهای حوزه دریای کارائیب، %۱۸ در آسیا و %۶ در سایر نقاط جهان قرار گرفته است.

محمد هادی حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد :بوکسیت سنگ معدن فلز آلومینیوم بوده که عمده‌ترین منبع برای تهیه آلومینیوم است. این سنگ معدن متشکل از کانی‌های دیاسپور، بوهمیت، گیبسیت و کانی‌های آهن، تیتان و سیلیس می‌باشد.

وی افزود: بوکسیت به طور طبیعی ایجاد می‌شود و بوکسیت‌ها بر اساس کاربرد تجاری‌شان به انواع مختلف تقسیم می‌شوند که نام آنها به این شرح است؛ سنباده‌ای، سیمانی، شیمیایی، متالورژی، نسوز و…. نزدیک %۸۵ بیشترین بوکسیتی که در جهان تولید می‌شود، به عنوان خوراک تولید آلومینا در فرآیند بایِر استفاده می‌شود. در واقع امروز روش بایِر مهم‌ترین روش صنعتی تولید آلومینا از سنگ معدن بوکسیت است که فرآیندی تصفیه‌ای، شیمیایی، مرطوب و سوزان به شمار می‌آید.

 

میزان بوکسیت موجود در جهان

کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بنا بر داده‌هایی که سازمان زمین‌شناسی آمریکا منتشر کرده، برآورد می‌شود ۵۵ تا ۷۵ میلیارد تن ذخیره بوکسیت در جهان وجود دارد که از این حجم %۳۲ در آفریقا، %۲۳ در اقیانوسیه، %۲۱ در آمریکای جنوبی و کشورهای حوزه دریای کارائیب، %۱۸ در آسیا و %۶ در سایر نقاط جهان قرار گرفته است.

حمیدی در انتها اضافه کرد: در همین حال ذخیره بوکسیت ایران حدود ۳۹ میلیون تن برآورد شده که %۰٫۱ از کل ذخایر بوکسیت جهان به شمار می‌آید. در واقع بیشتر ذخایر بوکسیت جهان در تعداد کمی از کشورها متمرکز است و حدود نیمی از ذخایر بوکسیت جهان، تنها در گینه و استرالیا قرار دارد. این دو کشور در کنار برزیل و جامائیکا، دو سوم ذخایر بوکسیت جهان را در اختیار دارند و کمتر از یک چهارم کل ذخایر بوکسیت نیز در چین، اروپا، روسیه و کشورهای CIS (کشورهای مستقل همسود) و سایر نقاط آسیا قرار دارد.

بیشتر بخوانید:  گزارش بازار بورس امروز یکشنبه ۱۳ مهر 99 / افت 23 هزار واحدی شاخص