الزام برای افزایش سرمایه، بیمه کوثر را ۶ میلیاردتومانی کرد
معاون مالی شرکت بیمه کوثر مهمترین مزایای افزایش سرمایه برای شرکتهای بیمه را کاهش ریسک شرکت و بهبود توانگری مالی شرکتها دانست . شاخص توانگری مالی از معیارهای اصلی پذیرش ریسک و ایفای تعهدات موسسات بیمه بهشمار میرود و سرمایه پرداخت شده نقش اساسی در ارتقای این شاخص ایفا میکند.
مصطفی مقصودی در خصوص الزام شرکتهای بیمهای به افزایش سرمایه طی گفتگو با خبرنگار بورس امروزگفت: با توجه به رشد ارزش اسمی اموال و داراییهای اشخاص حقیقی و حقوقی و ضرورت افزایش سرمایه موسسات بیمه بهمنظور پوشش ریسکها ، پیشنویس تعیین حداقل سرمایه شرکتهای بیمه توسط وزارت اقتصاد به هیات دولت ارائه شد. وی همچنین مسئله ریسک ها را توجیهی برای الزام به افزایش سرمایه دانست.
معاون مالی شرکت بیمه کوثر در خصوص چرایی ملزم شدن شرکت ها به افزایش سرمایه و مزایایی که برای شرکت های بیمه ای دارد گفت: برخورداری از سرمایه مکفی نهتنها یک الزام قانونی، بلکه یکی از شروط حیاتی برای کسب جایگاه در بازار رقابتی امروز است. تقویت توان مالی موجبات رشد و افزایش درآمدهای سرمایهگذاری را فراهم خواهد کرد. همچنین با تزریق منابع مالی جدید شرکتهای بیمه با آسودگی کامل در جهت افزایش عملیات بیمهگری از طریق قبولی اتکایی و سایر عملیات بیمهگری گام بر خواهند داشت و این امر موجب رشد تولید و فروش شرکت خواهد بود.
افزایش سرمایه موسسات بیمه بهمنظور پوشش ریسکها، ضروری بهنظر میرسد. ضمن اینکه به موجب مفاد آییننامه سرمایهگذاری موسسات بیمه که ناظر بر نحوه سرمایهگذاری از محل ذخایر فنی و حقوق صاحبان سهام است، محدودیتهایی در تشکیل پرتفوی سرمایهگذاری این موسسات در نظر گرفته شده که سرمایه کمتر به معنای کاهش سقف سرمایهگذاری شرکت است.
مزایای افزایش سرمایه برای شرکتهای بیمه
مقصودی یکی از مهمترین مزایای افزایش سرمایه برای شرکتهای بیمه، کاهش ریسک شرکت و بهبود توانگری مالی شرکتها دانست و گفت: شاخص توانگری مالی از معیارهای اصلی پذیرش ریسک و ایفای تعهدات موسسات بیمه بهشمار میرود و سرمایه پرداخت شده نقش اساسی در ارتقای این شاخص ایفا میکند.
وی در توضیح این مورد که سقف صدور و نگهداری حق بیمه تابعی از سرمایه شرکت هاست و افزایش سرمایه روی سقف صدور تاثیر می گذارد ابراز کرد : براساس مصوبات شورای عالی بیمه، سقف صدور و نگهداری حق بیمهها تابعی از سرمایه شرکتهای بیمه است. سطح بالاتر مجاز برای نگهداری بیمه ها به معنای استفاده کمتر از بیمه اتکایی واگذاری بوده که هزینههایی به این شرکتها تحمیل و امکانات سرمایهگذاری آنها را محدود کرده است.
معاون مالی شرکت بیمه کوثرگفت: با توجه به اینکه متن پیشنهادی وزارت اقتصاد مراحل بررسی خود را در کمیسیون اقتصاد هیات دولت طی می کند.
سرمایه شرکت های بیمه ای
مقصودی در خصوص این که سرمایه شرکت های بیمه ای چقدر است عنوان کرد: میزان سرمایه شرکت ها مشخص نگردیده است و بر اساس ابلاغ معاون اول رئیس جمهور در سال ۱۳۹۵ به شرح ذیل می باشد.الف- حداقل سرمایه مؤسسات بیمه ایرانی موضوع ماده (۳۶) قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری – مصوب۱۳۵۰- برای مؤسسات بیمه غیردولتی به شرح زیر تعیین میشود:
۱- حداقل سرمایه موردنیاز برای تأسیس موسسه بیمه مستقیم مبلغ یک هزار میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال میباشد.
۲- حداقل سرمایه موردنیاز برای صدور پروانه فعالیت موسسه بیمه مستقیم در هر یک از گروه رشتههای بیمهای، به شرح جدول زیر میباشد:
نام گروه رشتههای بیمهای – مبلغ حداقل سرمایه برای صدور پروانه فعالیت (میلیارد ریال)
۱) بیمههای غیرزندگی – ۳۰۰
۲) بیمههای زندگی و مستمری – ۲۰۰۳) بیمههای مختلط (کلیه رشتههای بیمهای) – ۵۰۰
وی در پایان ذکر کرد: حداقل سرمایه موردنیاز برای تأسیس و شروع به فعالیت موسسات بیمه اتکایی مبلغ دو هزار و ۵۰۰ میلیارد (۲.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال میباشد.شایان ذکر است سرمایه شرکت بیمه کوثر در مهرماه سال ۱۳۹۹ به مبلغ ۶،۴۸۵ میلیارد ریال افزایش یافت.