افزایش سودآوری صنایع دارویی با حذف یارانه ۴۲۰۰ تومانی
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران گفت: صنعت دارویی کشور در سال آینده، با توجه به افزایش نرخ ارز ماده موثره خود، با افزایش قیمت همراه بوده و این امر منجر به افزایش سودآوری شرکتهای دارویی در بازار سرمایه میشود.
نوید رفیعی تبریزی درباره وضعیت صنعت دارویی در بازار سرمایه به خبرنگار بورس امروز گفت: اخیرا در بازار سرمایه شاهد افت نمادهای بزرگ هستیم اما صنعت دارو در این میان توانسته است در زمینه بماند و حتی رشد داشته باشد.
وی افزود: نکته صنعت دارو، یارانه ارزی ۴۲۰۰ تومانی ماده موثره آنها است و بازار نیز آن را در نظر گرفته است اما در سال آینده حداقل میزان دلار برای این شرکتها ۱۱ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
رشد صنایع دارویی در روزهای سخت بازار سرمایه
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران گفت: در سالهای اخیر، با توجه به محدودیتها و تحریمهای اقتصادی موجود، مشکلاتی در صنعت دارویی رخ داد؛ به طوری که برخی از داروهای وارداتی که حیاتی هم محسوب میشدند، مانند انسولین با کمبودهایی مواجه شد.
رفیعی تبریزی با اشاره به تولید داروهای حیاتی در کشور گفت: داروهای حیاتی از جمله داروهای قلبی و عروقی، انسولین و … در سالهای نه چندان دور بیشتر خارجی آن مورد استفاده قرار میگرفت اما با وجود محدودیتها فروش شرکتهای داخلی در این زمینه افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت های داخلی نیز متمایل به سرمایه گذاری در این حوزه شده اند، گفت: شرکتهای دارویی که در سبد دارویی شان این محصولات را ارائه می کردند مورد اقبال بیشتری واقع شده است و همین امر باعث شد که فروش شان نیز با رشد قابل ملاحظه ای همراه باشد.
پیش بینی افزایش مبلغ فروش صنایع دارویی در سال آینده
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با اشاره به حذف یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: زمانی که یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی ماده موثره برداشته شود، به نسبت استفاده هر شکرت از این یارانه، شاهد افزایش مبلغ فروش در سال آینده خواهیم بود. طبیعتا این امر منجر به افزایش سودآوری شرکتهای دارویی نیز می شود.
رفیعی تبریزی با بیان اینکه بازار سرمایه نیز این مسئله را در نظر می گیرد، تصریح کرد: صنعت دارویی کشور در بازار سرمایه سال آینده به نسبت صنایع دیگر از جمله فولاد و دیگر صنایع صادرات محوری که بر اساس نرخ دلار قیمتگذاری میشوند، مورد اقبال بیشتری قرار خواهد گرفت زیرا این صنعت آسیب کمتری از محل ارزی میخورد.
شرکت شفا فارمد هیچ اطلاعاتی درباره تولید واکسن کرونا منتشر نکرد
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران درباره تولید واکسن کرونا از سوی شرکت شفا فارمد گفت: شرکت شفا فارمد وظیفه دارد اطلاعات مرتبط با تولید واکسن کرونا را در سایت کدال منتشر کند.
رفیعی تبریزی توضیح داد: اگر تولید واکسن کرونا از سوی این شرکت موفقیت آمیز باشد، مهم است که چه میزان سرمایهگذاری در این حوزه شده است و چه میزان تولید این واکسن هزینه داشته است.
وی افزود: با اینکه شرکت شفا فارمد ۸۸ درصدی است اما تاکنون در این خصوص گزارشی در کدال منتشر کرده است. در حالی که نیاز است اطلاعاتی از قبیل میزان هزینه تولید، قیمت واکسن و میزان تولید و عرضه این شرکت منتشر شود.
ابهامات اطلاعاتی پیرامون تولید واکسن کرونا
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با بیان اینکه واقعیت این است که ایهامات وجود دارد، توضیح داد: شرکت های خارجی مثل بیوتک یا باقی شرکت ها که اقدام به تولید واکسن کرونا کردهاند، در بازار خود اطلاعات کاملی از سرمایه گذاری های صورت گرفته، افشا کردند. آنها میزان دوزی که به مشتریان خود میتوانند بدهند و قیمت برآوردی آن را منتشر کدند.
رفیعی تبریزی با تاکید بر ضرورت انتشار اطلاعات تولید واکسن کرونا در کشور گفت: در ایران این اطلاعات وجود ندارد و ما نمی توانیم این تحلیل ها را داشته باشیم. بنابراین نمیتوان گفت در این حوزه چه میزان سرمایهگذاری انجام شده است و اگر موفقیت آمیز باشد چه میزان سرمایه گذاری برای تولید انبوه آن نیاز است. در کشور ما فکر نمی کنم بتوان به صورت وسیع تعداد دوز ۲۰ میلیون یا ۴۰ میلیون داشته باشند؛ شاید نیاز است که برای تولید انبوه نیز سرمایه گذاری دیگری انجام شود. نبود این اطلاعات باعث می شود نتوانیم برآورد درستی از این شرکت ها داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر قیمت واکسن آکسفورد ۸ دلار، واکسن فایزر ۴۰ دلار و واکسن مدنا ۲۰ دلار است. در حالی که در ایران نمیتوانیم هیچ برآورد قیمتی به دلیل نبود اطلاعات در این خصوص داشته باشیم.
توجه بازار سرمایه به صنایع قندی و شکری به علت تجدید ارزیابی ها
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری ملی ایران معتقد است که در حال حاضر دلیل رشد صنایع قندی و شکر در بازار سرمایه به علت توجه به اخبار تجدید ارزیابی است و در این خصوص گفت:عمده شرکتهای قند و شکر به علت تجدید ارزیابیهای خود در بازار سرمایه مورد توجه قرار گرفتهاند.
رفیعی تبریزی گفت: البته بحث افزایش نرخ قند و شکر نیز مطرح است اما بسیاری از شرکتهای قند و شکر مدتی است که تنها به دلیل تجدید ارزیابیها مورد استقبال قرار گرفتهاند نه افزایش نرخهایشان.
وی با اشاره به افزایش نرخ دلار و تورم در کشور، افزود: پیشبینی میشود که باز هم نرخ و قیمت قند و شکر در کشور افزایش یابد.
رفیعی تبریزی در پایان یادآوری کرد: البته باید به این مسئله توجه کرد که برخی شرکتهای حوزه قند و شکر سودآور هستند اما عمده صنعت قند پیرامون اخبار تجدید ارزیابی مورد توجه بازار قرار گرفتند و بحث رشد مبلغ فروش برای این صنعت مطرح نیست.