تنها ۱۴۰ هزار نفر از میان ۸۸۰ هزار متقاضی وجه مسکن ملی را پرداخت کردند
وزیر راه و شهرسازی گفت: درحالیکه ۸۸۰ هزار نفر برای طرح اقدام ملی مسکن ثبتنام کرده بودند اما تنها ۱۴۰ هزار نفر آورده خود را در بانک عامل واریز کردند.
به گزارش بورس امروز، محمد اسلامی پیش از ظهر امروز در حاشیه نشست هیئت دولت در گفتوگوی زنده با شبکه خبر درباره ثبتنام فراگیری که در طرح اقدام ملی مسکن صورت گرفت، اظهار داشت: بالغبر ۸۸۰ هزار نفر طرح تقاضا کردند؛ این تعداد تقاضا، ارزیابی و بررسی شد و افراد واجد شرایط که ۴۳۴ هزار نفر هستند، در لیست قرار گرفتند.
وی افزود: برای همه ۴۳۴ هزار نفر در شهرهایی که ثبتنام انجام شده بود، زمین و پروژه تعریف شده افراد در دو دسته از طریق دریافت زمین برای احداث گروهی و یا مجتمع سازیهایی که با سازنده عقد قرارداد کنند، تعیین تکلیف شدهاند.
تشکیل پرونده ۳۳ هزار نوسازی بافت فرسوده
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بخشی از این ۴۳۴ هزار نفر، مردمی هستند که در بافت فرسوده زندگی میکنند، حدود ۳۳ هزار پرونده از متقاضیان نوسازی بافت فرسوده، در بانک تشکیل پرونده دادهاند و از تسهیلات ساختوساز در بافت فرسوده بهرهمند میشوند.
اسلامی تأکید کرد: بنابراین سه نوع ساختوساز در طرح اقدام ملی مسکن شامل شخصیسازی، مجتمع سازی از سوی سازنده حرفهای و همچنین نوسازی بافت فرسوده، احداث بنا خواهند داشت.
وی یادآوری کرد: نکته مهم این است که با تمدیدهای چندبارهای که انجام دادیم، مردم میبایست پول به حساب واریز می کردند تا کسانی که پول به حساب ریختهاند و افتتاح حساب کردهاند، بهغیراز کسانی که زمین دریافت میکنند، حدود ۱۴۰ هزار نفر هستند؛ تشخیص و جمعبندی ما این است که اینها یا علاقهای ندارند یا باوجودآنکه دهها بار تمدید زمان واریز آوردهها را اطلاعرسانی کردیم، هنوز به این کار اهتمام نشان ندادهاند.
اسلامی بیان کرد: بنابراین جاهایی که ظرفیت خالی کردیم و شهرهایی که در دوره قبلی ثبتنام نکردیم، به زودی برای این چند شهر سامانه را باز میکنیم و ثبتنام خواهیم کرد همچنین کسانی که تشکیل پرونده دادهاند هم با کسانی که واریزی نداشتهاند، جایگزین میکنیم تا پروژه را تکمیل کنیم. ثبتنام جدید هم خواهیم داشت.
واحدهای مسکونی به تدریج تحویل داده می شوند
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بنابراین طرح ۴۰۰ هزار واحد مسکن شهری ما یک پروژه کاملاً اجرایی و عملیاتی است و همه در دست اجرا هستند؛ بهتدریج که واحدهای مسکونی ما آماده شوند، متقاضیان تحویل میگیرند و در آن مستقر خواهند شد.
به گفته اسلامی، ۲۰۰ هزار واحد هم مسکن محرومان است که بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، قرارگاه محرومیتزدایی بسیج و سپاه، خیرین مسکنساز و… در حال پیگیری و احداث آنها هستند که سازمان برنامهوبودجه از محل جدول ۱۴ قانون بودجه هر سال، یارانه دولت را به آنها تخصیص میدهد تا آنها بتوانند از مسکن مناسبی که برایشان طراحیشده، بهرهمند شوند.