تلاش نیروگاه ها برای دریافت ۱۵ درصدی مجوز افزایش نرخ
محمد جعفری اناری در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: در حال حاضر تنها صنعتی که افزایش نرخ پایینی داشته است، صنعت نیرو است وگرنه هیچ صنعتی نمیتواند بعد از ۵ سال تنها ۱۵ درصد روی نرخ خود افزایش داشته باشد. وی تاکید کرد: این در حالی است که همه کالاها بین ۳۰۰ الی ۵۰۰ […]
محمد جعفری اناری در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: در حال حاضر تنها صنعتی که افزایش نرخ پایینی داشته است، صنعت نیرو است وگرنه هیچ صنعتی نمیتواند بعد از ۵ سال تنها ۱۵ درصد روی نرخ خود افزایش داشته باشد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که همه کالاها بین ۳۰۰ الی ۵۰۰ درصد افزایش نرخ داشتهاند.
احتمال افزایش ۱۵ درصدی نرخ برق در سال آینده
مدیرعامل نیروگاه زاگرس گفت: سال گذشته انتظار افزایش نرخ بالاتری داشتیم اما متاسفانه این رقم در هر نهادی رفت، از آن کاستند و با نرخ بسیار پایینتر اعلام شد.
جعفری انارکی با بیان اینکه باید فکری به حال صنعت نیرو کرد، گفت: هیچ صنعتی نمی تواند بعد از ۵ سال تنها با افزایش ۱۵ درصدی نرخهایش به مسیر خود ادامه دهد. امسال هم هنوز وزارت نیرو، رقمی را اعلام نکرده است ولی احتمال دارد حدود ۱۵ درصد افزایش نرخ ایجاد شود.
وی گفت: درآمد نیروگاهها از دو قسمت است؛ اول از آمادگی و سپس از تولید. نرخهای آمادگی اصلا تغییر نکرده است اما سقف تولید را افزایش دادهاند. این میزان افزایش تا پایان پیک تابستان ادامه داد.
جعفری انارکی افزود: برق تولیدی از نظر مگاواتی خیلی تغییری نمی کند. در واقع ۱۵ درصد به صورت متوسط نرخ ها بالا می رود.
وزارت نیرو هیچ اقدامی برای افزایش نرخ نکرده است
مدیرعامل نیروگاه زاگرس با بیان اینکه تاکنون وزارت نیرو اقدامی برای افزایش نرخ نداشته است، تصریح کرد: در حال حاضر از سوی مجلس پیگیر افزایش نرخ هستیم تا پاسخی از سوی وزارت نیرو دریافت کنیم.
جعفری انارکی درباره افزایش تعرفههای مصرفی برق گفت: مسئله اینجاست که سالانه نرخ تعرفههای مصرفی برق از سوی دولت افزایش یافته است و اگر افراد فیش برق خود را ببینند، متوجه میشوند که هر سال این نرخ افزایش پیدا کرده است اما قیمت خرید برق از سوی دولت تغییر نکرده است.
وی درباره افزایش تعرفه مصرفی برق گفت: احتمال میرود با افزایش تعرفه مصرفی برق، خانوارهای پر مصرف، مبلغ بیشتری پرداخت کنند تا از سوی فشار کمتری به قشر ضعیف وارد شود.
خرید برق صنایع از بورس یا نیروگاهها
مدیرعامل نیروگاه زاگرس درباره وضعیت خرید برق مورد نیاز صنایع گفت: در ماههای اخیر، هیئت دولت مصوب کرد که صنایع برق مورد نیاز خود را به صورت دو جانبه از بورس یا نیروگاهها خریداری کنند. در حال حاضر این مصوبه روند اجرایی خود را طی میکند.
جعفری انارکی گفت: بر اساس این مصوبه، صنایعی که بالای ۵ مگابایت برق مصرف میکنند، برق مورد نیاز خود را از بورس یا نیروگاه ها می خرند. اگر از این دو روش اقدام نکنند، نرخ فروش برق به این صنایع، بالاترین نرخ فروش نیروگاهها خواهد بود.
وی تاکید کرد: این مصوبه هنوز در مرحله اجرایی است و دولت به صنایع ۳ ماه مهلت داده است تا روش تامین برق خود را مشخص کنند؛ بنابراین تا سال مالی ۱۴۰۰، نمیتوانیم تاثیرات این مصوبه را بر صنعت ببینیم.
جعفری انارکی با بیان اینکه این مصوبه منجر میشود برق با نرخ پایین به صنایع به فروش نرسد، گفت: امیدواریم از سال آینده، همه نیروگاههای بالای یک مگابایت از این طریق نیروی برق مورد نیاز خود را تامین کنند.
فاصله فاحش قیمت برق در ایران با میانگین جهانی
مدیرعامل نیروگاه زاگرس درباره وضعیت صنعت نیرو در بازار سرمایه گفت: به هرحال باید اصلاح رخ بدهد اما این امر بستگی زیادی به نرخ برق دارد. اگر به بازار سرمایه خود نگاه کنیم، هیچ صنعتی نیست که نرخ آن با ۵ سال پیش تفاوت زیادی نکرده باشد؛ همه صنایع ارزششان نسبت به ۵ سال پیش رشد کرده است و از سوی دیگر به همین میزان قیمتهای فروششان بالا رفته است.
وی در پایان با بیان اینکه نرخهای برق ایران فاصله فاحشی با میانگین نرخ برق در جهان دارد، توضیح داد: صنعت برق به دلیل اینکه دولت روی ان دست گذاشته است، تغییر نرخ چندانی نداشته است. این تغییر نداشتن مشکلات زیادی را برای صنعت به وجود آورده است. در حال حاضر ایران ارزانترین نرخ برق در جهان را دارد.