۷۰ درصد ارز صادراتی پتروشیمیها امسال در نیما عرضه شد
رئیس انجمن کارفرمایان پتروشیمی گفت: درآمد صادراتی پتروشیمی ها از سال ۹۲ تا شش ماهه ۹۹، ۷۶ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش بورس امروز، احمد مهدوی ابهری رئیس انجمن کارفرمایان پتروشیمی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه صنعت پتروشیمی نمونهای از جلوگیری خامفروشی است، گفت: با وجود آنکه صنعت پتروشیمی و برخی مدیران این صنعت تحریم هستند، بسیاری از محصولات این مجموعه تا سه ماه آینده پیشفروش شده است و ظرفیت تولید سال گذشته از رقم ۶۸ میلیون تن امسال به ۸۵ میلیون تن رسیده و پیشبینی میکنیم تا پایان سال ۱۴۰۰ این ظرفیت به ۱۰۰ میلیون تن برسد.
وی افزود: تا پایان سال برنامه داشتیم ۱۰ طرح با ظرفیت ۱۷ میلیون تن افتتاح شود که برخی از این طرحها نیز افتتاح شده است. تا پایان سال ۱۴۰۰، ۱۲ طرح دیگر نیز افتتاح خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال قبل ۷۰۰ هزار تن بیشتر، کالا به بخش داخلی دادهایم، اظهار داشت: اگر این میزان را صادر میکردیم، آورده ۶۵۰ میلیون دلاری برای ما داشت اما هدف اصلی ما آن است که این میزان کالا به دست دلالان نیفتد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در هشت ماهه امسال شاهد افزایش ۲۵ درصدی معاملات محصولات پتروشیمی در بورس بوده ایم، ادامه داد: از سوی دیگر تنها ۸.۲ درصد افزایش صادرات داشتیم. به این ترتیب متوجه میشویم عمده مشکلات در بخش توزیع است که اگر تولیدکنندگان کاغذی از بازار حذف شوند میتوان بازار را سر و سامان داد اما اینکه گفته میشود عمده پتروشیمیها اولویت صادرات برای آنها مهمتر است صحیح نیست چرا که در صورت تغذیه بخش داخلی درآمد به صورت مستقیم و سریعتر به دست مان میرسد اما در صورت صادرات و با توجه به اینکه ارز خود را در سامانه نیما عرضه میکنیم درآمد با تأخیر به دست ما میرسد.
به گفته رئیس انجمن کارفرمایان پتروشیمی در هشت ماهه امسال نسبت به سال ۹۸ میزان PET ۱۴ درصد، میزان پروپیلن ۷ درصد و PVC ۲۰ درصد افزایش داشته اما همچنان شاهد نوسانات این بازار بودیم. علت این است که باید سامانه بهین یاب اصلاح شود. از طرفی اختلاف قیمت ارز موجب میشود تا دلالان ایجاد سوداگری کنند.
مهدوی ابهری میانگین درآمد صادراتی عرضه شده در سامانه نیما را ۷۵ درصد اعلام کرد و گفت: ۲۵ درصد باقی مانده صرف هزینههای واحدهای پتروشیمی به لحاظ تأمین تجهیزات، لایسنس یا کاتالیست ها میشود.
به گفته این مقام مسئول، امسال ۷۰ درصد ارز خود را از طریق سامانه نیما عرضه کردیم. این در حالی است که در آمد صادراتی پتروشیمیها از سال ۹۲ تا شش ماهه ۹۹، ۷۶ میلیارد دلار بوده است، ۳۰ میلیارد دلار نیز کالا به بخش داخلی عرضه کرده ایم. طی این مدت ۱۲.۵ میلیون تن کود اوره به ارزش ۳.۳ میلیارد دلار در اختیار جهاد کشاورزی قرار دادیم.
مهدوی ابهری در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اینکه ایجاد اقتصاد برای طرحهای MTP با استفاده از تخصیص خوراک را منطقی میدانید، گفت: این طرحها توجیه اقتصادی دارند اما ممکن است حاشیه سود آنها متفاوت باشد. اما در قانون خوراک اجازه تخفیف برای توسعه زنجیره داده شده است.