تلاش برای کاهش تاثیرات نوسانات قیمت بازار فولاد بر بازار خودرو و مسکن
مدیرعامل فولاد کویر معتقد است که نوسانات قیمتی در بازار فولاد همانند ارز و طلا، بر بازارهای دیر همچون مسکن، خودرو و لوازمخانگی تأثیر غیرمستقیم دارد و در این خصوص گفت: نوسانات قیمت در بازار فولاد تأثیر روانی بر جو بازارهای دیگر دارد و دولت و همه فعالان و مسئولین این حوزه تلاش دارند تا قیمت معقول داخلی در این حوزه تعیین شود.
احمد خوروش در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، درباره تأثیر بازار فولاد در بازارهای دیگر گفت: نوسانات قیمتی بیشترین تاثیرات روانی را بر بازارهایی همچون، مسکن، خودرو و … میگذارد و وقتی قیمتها افزایش مییابد، همانند قیمت دلار و طلا، همه مسائل را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته وی، همه مسئولین و دست اندرکاران تلاش دارند تا محصولات صنعت فولاد را به قیمت منطقی داخلی برسانند.
تلاش وزیر صمت در تدوین قیمت منطقی در صنعت فولاد
مدیرعامل فولاد کویر درباره قیمتگذاری محصولات فولادی با تاکید بر قیمت منطقی داخلی تصریح کرد: اگر بخواهیم قیمت را به قیمتهای جهانی نزدیک کنیم، قیمتهای معقولی نخواهیم داشت زیرا قیمتهای جهانی با دلار آزاد محاسبه میشود.
خوروش گفت: با پیگیری های وزیر صمت قرار است قیمت فولاد به قیمت معقولی برسد تا تأثیر زیادی بر بازار مسکن، خودرو و لوازمخانگی نداشته باشد.
وی گفت: نوسانات قیمتی صنعت فولاد، به صورت مستقیم بر بازار مسکن تأثیر نمیگذارد زیرا مقدار مصرفی محصولات فولادی در ساخت مسکن کمتر از ۲ درصد است.
خوروش ادامه داد: عوامل زیادی در بازار مسکن تأثیر دارد. مشاغل زیادی هستند که میتوانند به صورت مستقیم بر بازار مسکن تأثیر بگذارند اما صنعت فولاد تنها تاثیری غیرمستقیم و روانی را بر جو بازار مسکن میتواند داشته باشد.
مهمترین عامل کاهش صادرات شیوع ویروس کروناست
مدیرعامل فولاد کویر درباره کاهش میزان صادرات صنعت فولاد گفت: با توجه به آمارهای منتشر شده، باید به این امر توجه داشت که با شیوع ویروس کرونا، در همه کشورهای جهان، محدودیت به وجود آمد. به طوری که صادرات بسیاری از کشورهای جهان، محدود شد.
خوروش افزود: بسیاری از کشورهای آفرقایی اجازه عبور کشتیها را نمیدادند و مدت زمان صادرات افزایش یافت.
وی گفت: بنابراین اتفاق خاصی که منجر به کاهش صادرات کشور شود، رخ نداده است؛ کما اینکه در دو ماه اخیر، میزان صادرات افزایش یافت.
مدیرعامل فولاد کویر گفت: با شیوع ویروس کرونا،بسیاری از کشورها با کمبود فولاد روبرو شدند و تقاضا در این حوزه افزایش یافت. از سوی دیگر صادرات کشورهای تولیدکننده فولاد افزایش یافت. با این حال عواملی منجر به کاهش صادرات در این مدت شد، ماند مواد اولیه که به بسیاری از واحدهای تولیدی فولاد نورد نرسید و میزان تولیدات آنها کاهش یافت و به دنبال آن از صادرات آنها کاست.
به عقیده خوروش مهمترین عامل کاهش صادرات، شیوع ویروس کرونا است.
آخرین وضعیت تامین آب مورد نیاز فولاد کویر از پسآب کاشان
مدیرعامل فولاد کویر درباره پروژه تصویه آب این شرکت گفت: یکی از پروژههای ما، تامین آب مورد نیاز کارخانه و در نهایت منطقه است، زیرا ما در منطقهای است که آب برای آن حیاتی است. به همین ترتیب شرکت فولاد کویر به واسطه رسالتی که به جامعه و محیط زیست دارد، به سمت تامین آب مورد نیاز خود کرد.
خوروش گفت: بنابراین ما با پیگیریهای خود، ظرف دو سال گذشته، توانستیم آب مورد نیاز خود را با خریداری پسآب کاشان تامین کنیم. در حال حاضر لوله پسآب کاشان به کارخانه رسیده است اما نیاز است تا این آب مجدد تصفیه شود.
وی افزود: شرکت فولاد کویر تصمیم گرفت تا با ایجاد تصفیه خانهای با همکاری شرکت پرت ایتالیا این پسآب را به آب پاک تبدیل کند. این پروژه در حال حاضر در حال اجراست و امیدواریم تا پایان خرداد برسد تا ما علاوه بر بینیازی به آب های زیرزمینی، بتوانیم آب مورد نیاز شهرک های صنعتی اطراف را تامین کنیم.
مدیرعامل فولاد کویر گفت: در حال حاضر تولید آب پاک ۹۰ لیتر بر ثانیه است که ما ۲۵ لیتر آن رامصرف میکنیم اما با تکمیل پروژه این میزان ۱۰۰ لیتر بر ثانیه میرسد.
خوروش در پایان یادآوری کرد: هدف از اجرای این پروژه کمک به محیط زیست و استفاده از آبهای هدررفته در خدمت صنعت و کشاورزی است.