چه شرکت هایی سود سهام خود را از طریق سجام پرداخت کردند؟
با افتتاح سامانه ای که با حضور رییس جمهوری و وزیر اقتصاد در جلسه شورای فناوری اطلاعات صورت گرفت، وزیر اقتصاد دستورالعمل لزوم واریز سود سهام ناشران از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) را به شورای عالی بورس و اوراق بهادار ابلاغ کرد. با توجه به پویایی بازار سرمایه و بورس، لازم است ساز و کارهای بورس متناسب باشرایط به روز شود. از جمله این تغییرات واریز سود سالانه مجامع شرکتهای بورسی به صورت متمرکز و از طریق شماره شبا حساب بانکی سهامداران که در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) است.
با افتتاح سامانه ای که با حضور رییس جمهوری و وزیر اقتصاد در جلسه شورای فناوری اطلاعات صورت گرفت، وزیر اقتصاد دستورالعمل لزوم واریز سود سهام ناشران از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) را به شورای عالی بورس و اوراق بهادار ابلاغ کرد. پس از این ابلاغیه بود که از ایتدای سال۹۹ تاکنون ۳۶ شرکت بورسی سود سهام بیش از ۱۰ میلیون سهامدار از طریق این سامانه واریز کرده اند. سود واریز شده از ارزش بیش از ۱۵ هزار و ۸۱۵ میلیارد ریالی برخوردار بوده است.
با توجه به پویایی بازار سرمایه و بورس، لازم است ساز و کارهای بورس متناسب باشرایط به روز شود. از جمله این تغییرات این است واریز سود سالانه مجامع شرکتهای بورسی به صورت متمرکز و از طریق شماره شبا حساب بانکی سهامداران که در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) است.
شرکت های بورسی که سود سهام را از سجام پرداخت کرده اند
اسامی ۳۶ شرکت بورسی که از طریق سامانه سجام اقدام کرده اند از قرار زیر می باشد: شرکتهای تامین سرمایه امید، سپه، پرداخت الکترونیک سامان کیش، قند نیشابور، ارتباطات سیار ایران، پتروشیمی خراسان، تندگویان، آهن و فولاد ارفع، بورس انرژی ایران، خدمات انفورماتیک، سیمان ارومیه، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان، تامین سرمایه بانک ملت، پتروشیمی مبین، پلیمر آریا ساسول، عطرین نخ قم، پتروشیمی نوری، فرابورس، معدنی و صنعتی گل گهر، بیمه کوثر، پتروشیمی قائد بصیر، شیشه رازی، پتروشیمی فناوران، نفت ایرانول، بیمه آسیا، غلتک سازان سپاهان، گروه مالی مهر آیندگان، فجر انرژی خلیج فارس، نوش مازندران، پتروشیمی پارس، امیر کبیر، صنایع بهشهر، بانک خاورمیانه، بیمه نوین، ملی صنایع مس ایران و سیمان بجنورد امسال سود سهام خود را از طریق سمات پرداخت کردند.
در خصوص شرایط ثبت نام در سامانه سجام اعلام شده است که افراد فقط با یک بارثبت نام در سامانه سجام میتوانند به همه سرویسهای بازار سرمایه دسترسی داشته باشند و در مراجعت به نهادهای مالی اعم از کارگزاری، صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای تامین سرمایه و غیره نیازی به احراز هویت مجدد نخواهند داشت.
پرداخت سود سهام عدالت
در زمینه سهام عدالت و روش پرداخت سود آن باید نکته ای مد نظر قرار گیرد. سهام عدالت به دو روش مستقیم و غیرمستقیم مدیریت می شود. لذا سهامدارانی که روش مدیریت غیرمستقیم را برگزیده اند سهامداران شرکتهای سرمایهگذاری استانی هستند. شرکتهای سرمایهگذاری استانی مطابق با قانون بازار سرمایه و روال معمول باید مجمع تقسیم سود را برگزار کنند و در مجمع سالیانه درخصوص میزان تقسیم سود و روش تقسیم آن مصوبه دهند، جمعبندی کرده و پس از آن مصوبه را اجرایی کنند.
در این خصوص دو مورد جهت الزام برای سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت اعلام شده است، الزام از این قرار است که سهامداران در صورت تمایل به فروش سهام و یا حضور در مجامع الکترونیک، باید در سامانه سجام ثبتنام کنند. اما برای دریافت سود، هیچ الزام قانونی برای ثبتنام در سجام وجود ندارد.
شرکت صبا تامین با نماد صبا همه سهامداران خود را به بانک پارسیان فراخوانده برای دریافت سود سالانه ولی از سامانه سجام استفاده نکرده