فرصت سازی برای صادرات قیر عراق از طریق مرزهای ایران
محسن ورزشکار در خصوص ظرفیت تولید قیر ایران به خبرنگار بورس امروز گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید قیر ایران حدود شش میلیون تن است که بالغ بر چهار میلیون تن از آن صادر شده و حدود دو میلیون تن در داخل کشور به مصرف میرسد. لذا به لحاظ صادراتی، قیر تولیدی ایران که به […]
محسن ورزشکار در خصوص ظرفیت تولید قیر ایران به خبرنگار بورس امروز گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید قیر ایران حدود شش میلیون تن است که بالغ بر چهار میلیون تن از آن صادر شده و حدود دو میلیون تن در داخل کشور به مصرف میرسد. لذا به لحاظ صادراتی، قیر تولیدی ایران که به واسطه مشخصات نفت خام و سرمایهگذاریهای انجام شده از کیفیت بالایی برخوردار است؛ جایگاه ویژه ای در بازارهای صادراتی داشته و این محصول برای مشتریان بین المللی قابل چشم پوشی نیست.
وی با اشاره به محدودیتهای صادراتی عراق افزود: اخیراً با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده در اقلیم کردستان عراق در زمینه تولید قیر و برخی محدودیتهای موجود در زمینه صادرات مستقیم قیر از عراق به بازارهای هدف، قیر تولیدی این کشور از مسیر ایران به بازارهای ترکیه، گرجستان و ازبکستان و حتی بازارهای هند و آفریقا از طریق بنادر جنوبی ایران صادر می شود.
عضو هیئت مدیره انجمن قیر ایران بیان کرد: این امر باعث شده که تولیدکنندگان و تجار قیر ایران که برای دستیابی به بازارهای هدف صادراتی سرمایهگذاریهای بلندمدت زیادی را انجام دادهاند با حضور این مهمان ناخوانده نتوانند با قیرهای ارزان و بیکیفیت عراق رقابت کنند.
ورزشکار تأکید کرد: ایران نیز با در اختیار قراردادن سوخت ارزان قیمت و مسیرهای جادهای به این تولیدکنندگان، تسهیلات ویژهای را برای صادرات قیر عراق فراهم میکند.
وی در پایان گفت: شایسته است مسئولین مرتبط با این امر در سازمان توسعه تجارت، گمرک جمهوری اسلامی و سایر دستگاههای ذیربط ، ضمن محدود نمودن ترانزیت و عبور موقت قیر عراق و بر طرف کردن موانع صادرات قیر ایران به کشورهای همسایه، زمینههای لازم برای توسعه صادرات قیر ایران را فراهم کنند.