فرصت تحریم برای بومی سازی صنعت فولاد
فرزاد ارزانی مدیر عامل فولاد هرمزگان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: یکی از شرکت های موثر و بزرگ در صنعت فولاد که سهم هشت درصدی از تولید این محصول را در بازار بر عهده دارد شرکت فولاد هرمزگان است که با ظرفیت اسمی تولید ۱٫۵ میلیون تن تختال عزم خود را بر […]
فرزاد ارزانی مدیر عامل فولاد هرمزگان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: یکی از شرکت های موثر و بزرگ در صنعت فولاد که سهم هشت درصدی از تولید این محصول را در بازار بر عهده دارد شرکت فولاد هرمزگان است که با ظرفیت اسمی تولید ۱٫۵ میلیون تن تختال عزم خود را بر تحقق تولید با کل ظرفیت اسمی در سال جاری جزم کرده است.
وی افزود: این شرکت با ایجاد یک دپارتمان مستقل بومیسازی در ساختار رسمی خود، توجه به بومی سازی را بیش از پیش در برنامهها قرار داده است. این بخش در قالب گروههای کاری، با گروه بهرهبرداری و بخش خرید و R&Dهمکاری کرده و سعی میکند با همکاری شرکتهای دانشبنیان و صنایع داخلی کشور، نیازهای داخلی شرکت را برطرف نماید. در واقع وظیفه این بخش شناسایی مسیرهای مختلف برای تامین قطعات، تجهیزات و ماشینآلات وارداتی است تا بتوان در داخل کشور اقدام به تولید آن کرد.
مدیر عامل فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: بومیسازی در زمینه مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و ماشینآلاتی که مصرف عمومی در صنایع کشور دارند در میان مدت سبب خودکفایی کشور میشود. با توجه به اهمیت بومیسازی در اشتغالزایی، این موضوع موجب می شود نهادها، شرکتها و تولیدکنندگان جدیدی به چرخه اقتصاد اضافه شوند. در زمان تحریم، بومیسازی معنای عمیق تری می یابد، در واقع تحریم فرصت بسیار مناسبی برای بومیسازی قطعات، تجهیزات و ماشینآلات مهیا میکند، زیرا بهواسطه بومیسازی میتوان نیازها را با توجه به تواناییهای موجود برطرف کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: براین اساس نمایشگاه بومیسازی را می توان فرصت بسیار مناسبی برای گردهمایی شرکتها و تولیدکنندگان مختلف دانست لذا در این نمایشگاه، شرکتها میتوانند با توجه به نیازهای خود با دستاوردهای سایر فعالان صنعت فولاد آشنا شوند و میتوانند نیازها و تواناییهای خود را باهم به اشتراک گذارند و این فرصت بسیار مناسبی برای ردوبدل کردن اطلاعات خواهد بود. با توجه به پروژه های جدید فولاد هرمزگان در حوزه بومی سازی، می توان به طراحی و ساخت آبشیرینکن دریا به روش جذبی با استفاده از انرژی خورشیدی، طراحی و ساخت ابزار لبه یاب هوشمند مورد استفاده در فرآیندهای فرزکاری و ماشین کاری، فعال نمودن کاتالیست های مستعمل واحد احیا مستقیم با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی و ساخت کریستالیزاتور اشاره کرد.
ارزانی در انتها افزود: در ۹ ماهه امسال تولید آهن اسفنجی در فولادهرمزگان ۱۱ درصد و تولید تختال ۵٫۴ درصد رشد داشت. این درحالیست که در سال جاری تاکنون دوبار رکورد تولید ماهیانه اسلب با ۱۳۵۱۲۸ تن در فروردین و ۱۳۵۶۹۹ تن در خرداد و یکبار تولید ماهیانه آهن اسفنجی با ۱۵۸۲۴۱ تن در خرداد شکسته شد.