سنگ آهن به زر آمد میان
سنگ آهن یکی از مهمترین سنگ های معدنی و ماده ای استراتژیک محسوب می شود که ایران در سال ۲۰۱۷ با داشتن ذخایر غنی آن جزو ۱۰ کشور مهم در این زمینه است. پیش بینی می شود با توجه به اکتشافات اخیر ذغال سنگ آهن در ایران در سال ۲۰۱۸ شاهد ارتقا رتبه ایران در […]
سنگ آهن یکی از مهمترین سنگ های معدنی و ماده ای استراتژیک محسوب می شود که ایران در سال ۲۰۱۷ با داشتن ذخایر غنی آن جزو ۱۰ کشور مهم در این زمینه است. پیش بینی می شود با توجه به اکتشافات اخیر ذغال سنگ آهن در ایران در سال ۲۰۱۸ شاهد ارتقا رتبه ایران در این فهرست باشیم. میزان ذخایر قطعی سنگ آهن کشور ۲٫۸ میلیارد تن برآورد شده است. بیشترین معادن سنگ آهن کشور در استان های یزد، کرمان، مرکزی و خراسان جای گرفته اند. مهمترین معادن سنگ آهن کشور گل گهر، سنگان، چغارت، سه چاهون، چادرملو، زرند و چاه گز است.
میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در ایران
بر اساس آمار منتشره میزان تولید سنگ آهن معادن بزرگ وعمده در سال ۱۳۹۶ ، نزدیک به ۳۸ میلیون تن بوده است. آمارهای تولید و فروش سومین شرکت بزرگ بورسی کشور حاکی از آن است که با وجود اعمال تحریمها، اثری از کاهش در حجم محصول و همچنین سودآوری شرکت صنعتی و معدنی گل گهر دیده نمی شود. همچنین بکارگیری استراتژیهای جدید درخصوص تغییر برخی محصولات سبب شده تا آینده روشنتری در انتظار این مجتمع باشد.
شـرکت معدنی و صنعتی گل گهر با سرمایه ثبت شده ۳۶هزار میلیارد ریالی در زمینه انجام فعالیت در زمینه اکتشاف، استخراج و بهره برداری از معادن فلزی و غیرفلزی از جمله سنگ آهن و تولید سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره، گندله، فولاد و انواع محصولات فولادییکی از بزرگترین مجمتعهای صنعتی کشور به شمار میرود.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با داشتن معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از مطرح ترین قطبهای فعال معدنی، صنعتی درخاورمیانه است که دارای قابلیتهای بسیاری برای تبدیل شدن به یک شرکت بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان می باشد.با اجرای پروژه های شرکت در آینده نزدیک مجموعه تولیدات سالانه این شرکت ، به رقم ۲۷ میلیون تن در سال خواهد رسید که این رقم نیاز ۵۰ درصد از کارخانجات فولاد کشور را تامین خواهد کرد.
افزایش سرعت معدنکاری
طبق آمارها، در هشت ماهه ابتدایی سال جاری تناژ عملیات معدنکاری در شرکت صعتی و معدنی گل گهر نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۴۴ درصدی روبرو شده است که البته بیشترین حجم رشد کار در بخش خاک برداری بوده که افزایش ۸۰ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می دهد. همچنین در زمینه عملیات معدن کاری، شرکت در هشت ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۷ میلیون و ۴۷۳ هزار تن باطله برداری انجام داده است که رشد هفت میلیون تنی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد. اما در بخش استخراج شاهد افت ۱۲ درصدی در مجموع هشت ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته بودیم که البته ۶۲ درصد از میزان استخراج بودجه شده تا پایان سال ۹۷ را محقق نموده است. از مهمترین دلایل افت میزان استخراج سال جاری می توان به کمبود لاستیک و قطعات ماشین آلات معدنی و کاهش آماده به کاری، ارسال ماشین آلات شرکت راه و جاده به معدن شماره سه، عدم تامین کامیون های دست دوم توسط شرکت آرمان گهر و عدم بارگیری سنگشکن به دلیل قطع مکرر برق اشاره کرد.
اکتشافات انجام شده و در دست اقدام مجتمع
شرکت صنعتی ومعدنی گل گهر درحال حاضر در چندین استان کشور مشغول به انجام عملیات اکتشافی است که شامل استان های کرمان، یزد و خراسان می شود. دو استان کرمان (محدوده گل گهر و بین معادن کنونی) و یزد (محدوده ایران مرکزی) بیش از سایر مناطق مورد توجه قرار دارند. زیرا باتوجه به آنومالیهای ثبت شده در اکتشافات گذشته و کنونی، به نظر می رسد پتانسیل های بسیاری در این دو منطقه وجود دارد که خوشبختانه با نتایج مثبتی نیز همراه بوده است. گفتنی است عملیات اکتشاف بین معادن منطقه گل گهر از نیمه سال جاری آغاز شده که در طی آن تعداد ۵۵ گمانه اکتشافی حفاری واطلاعات مربوط به آن ثبت و بررسی شده است. در این منطقه چندین آنومالی شامل ۱۱، ۷ و ۱۲ مورد اکتشاف قرار گرفته اند که متراژ کل حفاری ۲۷ هزار و ۷۰۰ متر و مقدار ذخیره اثبات شده ۱۶۰ میلیون تن تخمین زده می شود.
آنومالی ۱۱: در این محدوده به طور کلی ۲۴ گمانه به متراژ ۱۸ هزار و ۹۰۰ متر حفاری شد که یک هزار و۴۷۵ متر آن را سنگ تشکیل می دهد. عمق برخورد به ماده معدنی متغیر و از ۳۵۰ تا ۷۶۰ متر تغییر می کند. بیشتر ضخامت آهن گرفته شده در این آنومالی، ۱۴۰متر و در گمانه ۱۱ هزار و ۱۸ متر وجود دارد. عمق متوسط ماده معدنی ۵۵۰ متر وضخامت متوسط آن نیز۶۰ متر است.
آنومالی ۷: در این محدوده ۱۰ گمانه به متراژ سه هزار و۴۰۰ متر حفاری شد که۳۵۴ متر از آن را سنگ آهن تشکیل می دهد. عمق برخورد به ماده معدنی متغیربوده و از ۵۰ تا ۳۴۰ متر تغییر می کند. بیشتر ضخامت آهن گرفته شده در این آنومالی ۷۴متر و در گمانه هفت هزار و ۱۱۸ متر می باشد. عمق متوسط ماده معدنی ۲۵۰متر و ضخامت متوسط ماده معدنی نیز۳۵ متر تخمین زده می شود.
آنومالی۱۲: در این محدوده کلا تعداد ۹ گمانه به متراژ سه هزار و ۱۵۰ متر حفاری شد که ۲۰۵ متر از آن را سنگ آهن تشکیل می دهد. عمق برخورد به ماده معدنی متغیر بوده و از ۵۴ تا ۲۳۰متر تغییر می کند. بیشتر ضخامت آهن گرفته شده در این آنومالی ۶۰ متر و در گمانه ۱۲ هزار و سه متر بوده و عمق متوسط ماده معدنی ۱۰۰متر و ضخامت متوسط آن نیز۲۳ متر است.
در خصوص مناطق ایران مرکزی نیز که از مناطقی است که با انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی در محدوده اسکمبیلو واقع شده و در ایران مرکزی در محدوده ای به مسافت ۳۲۸ کیلومر ۱۲ آنومالی جهت حفاری انتخاب شد و از اسفند سال گذشته تاکنون ۱۲ هزار و ۳۵۰ متر مغزه ای در قالب ۲۴ گمانه با هدف اکتشاف سنگ آهن انجام شده است. نتایج حاصل از حفاری در مناطق مرکزی مذکور نشان داد که آنومالی های B2 و b4 از پتانسیل لازم جهت انجام حفاری های تکمیلی برخوردار است.
همچنین در محدوده b2 حدود پنج هزار و ۴۷۰ متر حفاری در قالب هفت گمانه انجام شده است که ضخامت تقریبی وزن کانه دار در این محدوده ها بالغ بر ۲۰۰ متر تخمین زده می شود. زون کانه دار در این گمانه ضخامت ۲۵۶ متر دارد، عمق زون کانه دار از ۳۱۴ تا ۶۰۰ متر از سطح زمین است. حفاری های تکمیلی در این آنومالی هم در حال انجام است. همچنین در آنومالی b4 محدوده ای سه هزار و ۷۲۴ متری حفاری در قالب ۹ گمانه انجام شده است. ضخامت متوسط وزن کانه دار در این آنومالی ۶۵ متر است. همچنین زون کانه دار در عمق ۱۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد و حفاری های تکمیلی جهت تعیین هندسه دقیق زون کانه دار در حال انجام است.
میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در ایران و مجتمع صنعتی و معدنی گل گهر
بر اساس آمار منتشر میزان تولید سنگ آهن معادن بزرگ و عمده در کشور در سال ۱۳۹۶، بالغ بر ۳۷٫۵ میلیون تن بوده است که از این میزان ۱۳٫۴۹۸٫۷۶۱ تن کنسانتره سنگ آهن توسط شرکت گل گهر تولید شده و از این حیث با کسب سهم ۳۶ درصدی رتبه اول تولید این محصول را در کشور داشته است. ضمنا در سال ۱۳۹۵ تولید کنسانتره بالغ بر ۳۲ میلیون تن بوده است که از این میزان ۱۲٫۲۳۶٫۹۵۶ تن کنسانتره سنگ آهن توسط شرکت گل گهر تولید شده و از این حیث با کسب سهم ۳۷ درصدی رتبه اول تولید این محصول را در کشور داشته است.
میزان تولید گندله در مجتمع های فولادی و معدنی کشور مجتمع صنعتی و معدنی گل گهر
بر اساس آمار منتشره میزان تولید گندله در مجتمع های فولادی و معدنی کشور طی سال ۱۳۹۶حدود ۳۱ میلیون تن بوده است که سهم شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از این میزان ۱۰٫۹ میلیون تن بوده است و با کسب سهم ۳۹ درصدی رتبه اول در تولید این محصول استراتژیک را به خود اختصاص داده است. ضمنا طی سال ۱۳۹۵ حدود ۲۶ میلیون تن بوده است که سهم شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از این میزان ۷٫۳ میلیون ات بوده است و با کسب سهم ۲۸٫۲ درصدی به همراه شرکت فولاد مبارکه اصفهان رتبه اول در تولید این محصول استراتژیک را به خود اختصاص داده است.
رشد بیش از ۱۰۰ درصدی تولید در پنج سال
گفتنی است میزان تولیدات شرکت طی پنج سال گذشته با رشدی معادل ۱۰۴ درصد روبرو شده است که حاکی از افزایش ۱۴ میلیون تنی انواع محصولات در این مدت است. همچنین طبق برنامهریزیهای صورت پذیرفته، مقرر شده شرکت صنعتی و معدنی گل گهر تا پایان سال جاری رشد ۱۱٫۱ درصدی در تولید کنسانتره و رشد ۹ درصدی در تولید گندله داشته باشد. در این بین از ابتدای سال تا پایان آبان ماه، شرکت موفق به تولید ۱۰٫۶ میلیون تن کنسانتره شده که نشان دهنده تحقق ۶۷ درصد میزان کنستانره بودجه شده است. در خصوص گندله نیز شرکت در هشت ماهه نخست امسال بیش از هشت میلیون تن محصول تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد رشد را نشان می دهد و این میزان از تولید یعنی پوشش ۷۱ درصدی تولید بودجه شده برای سال جاری.
همچنین از میزان گندله تولیدی در مدت مذکور هفت میلیون و ۹۱۸ هزار و ۸۴۹ تن دانه درشت و مابقی دانه ریز بوده است. شایان ذکر است که سرانه تولید محصول در این مجتمع در مدت هشت ماه ابتدایی سال جاری با رشد ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنین رشد ۱۰۰ نسبت به سال ۹۳ روبرو شده است.
باتوجه به اینکه تولید کنسانتره خطوط یک تا سه فرآوری در هشت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش هشت درصدی روبرو بوده است باید گفت یکی از اصلی ترین سیاست های شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، تکمیل زنجیره ارزش و تغییر میزان محصول تولیدی از کنسانتره به گندله است. البته همین میزان از تولید کنسانتره در هشت ماه ابتدایی سال جاری ۶۳ درصد از میزان تولید کنسانتره بودجه شده را محقق کرده و مطابق با برنامه پیش رفته است. اهم دلایل کاهش تولید کارخانه خطوط یک تا سه فرآوری در هشت ماهه نخست سال جاری عبارتند از: قطعی مکرر برق؛کاهش بار ورودی؛کاهش زمان تولید کارخانه به دلیل انجام shut down به منظور ارتقای سیستم کنترلی کارخانه
گفتنی است در حال حاضر گل گهر مقام اول تولید کنسانتره سنگ آهن را در میان شرکت های برتر تولیدی دارد که این جایگاه در تولید گندله مقام دومی بعد از فولاد مبارکه است.
از سویی دیگر این شرکت در نظر دارد در سال جاری بیش از ۲۶ میلیون تن تامین سنگ انجام دهد که در مدت هشت ماه ابتدایی سال۵۹ درصد این میزان یعنی ۱۵ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۳۳ تن را محقق کرده که این رقم رشد چهار درصدی را نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ نشان می دهد.
دیگر برنامه شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، استخراج ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سنگ آهن از معدن شماره یک است که شرکت موفق شده تا پایان آبان ماه امسال بیش ازهفت میلیون و ۱۷۱ هزار تن سنگ آهن از این معدن استخراج کند که پوشش ۶۲ درصدی میزان استخراج بودجه شده را به همراه داشته است.
افزایش فروش باوجود تلاش رقبا
در خصوص مقدار فروش شرکت توجه به این نکته که در خلال سال های ۹۳ تاکنون رقبای جدید پا به میدان گذاشته اند بسیار ضروری است. اما با این وجود شرکت صنعتی و معدنی گل گهر توانسته در خلال این پنج سال رشد ۶۸ درصدی در مقدار فروش را تجربه کند. در این بین بیشترین سهم افزایش مقدار فروش در محصول گندله و به میزان ۷٫۳ تن در این مدت بوده است.
همچنین شرکت در نظر دارد تا پایان سال جاری فروش گندله خود را نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دهد. البته گفتنی است محصول کنسانتره تولیدی در این مجموعه با کاهش ۴۵ درصدی فروش در سال ۹۷ نسبت به سال قبل مواجه شده است که مهم ترین عامل این عقب گرد، تکمیل زنجیره ارزش و تبدیل کنسانتره به گندله که محصول با ارزشتر است. مشتریان اصلی شرکت معدنی و صنعی گل گهر شامل شرکت های فولاد مبارکه، فولاد کاوه جنوب، فولاد هرمزگان فولاد خراسان فولاد خوزستان، مجتمع جهان فولاد سیرجان و شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر هستند که البته مشتریان خارجی با سهم ۱۱ درصدی، در رتبه پنجم مشتریان این شرکت قرار دارند. قابل ذکر است که در این مدت هشت ماه که از ابتدای سال جاری می گذرد شرکت ۱۱ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۳۹ تن محصول به فروش رسانده که از این ۹ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۱۹۷ تن را در داخل و مابقی را در بازارهای خارجی فروخته است.
نکته دیگر در زمینه فروش داخلی شرکت در برنامه خود دارد که تا پایان سال جاری به میزان ۱۴میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول به مشتریان داخلی خود بفروشد که آمارها حاکی از تحقق ۵۸ درصدی میزان فروش بودجه شده داخلی است. در بخش فروش صادراتی نیز در هشت ماه ابتدایی سال جاری، شاهد فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع محصول بودیم که ۸۰ درصد از میزان تخمین زده شده برای سال ۹۷ است که نشان می دهد شرکت در این زمینه جلوتر از برنامه پیشرفته است. کل میزان فروش سال ۹۷ شرکت صنعتی و معنی گل گهر در هشت ماهه منتهی به آبان سال جاری بیش از ۱۴٫۵ میلیون تن گزارش شده که ۶۰ درصد از فروش بودجه شده را محقق کرده است.
همچنین در بخش مبلغ فروش نیز آمارها حاکی از رشد ۶۲ درصدی مبلغ فروش گندله سال ۹۷ نسبت به سال گذشته است. این در حالیست که در مجموع پنج سال گذشته شرکت با افزایش ۲۲۵٫۶ درصدی مبلغ فروش کل روبرو شده که البته بیشترین بخش این جهش متوجه تولید محصول با ارزش گندله است.
همچنین مطابق با آمارها، میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در شش ماهه اول سال ۷ میلیون تن بوده است. میزان تولید گندله نیز بالغ بر ۶ میلیون تن بوده است. افزایش مقدار تولید کنسانتره و گندله به دلیل بهره برداری از خطوط تولید گندله سازی شماره ۲ و خط تولید کنسانتره شماره ۷ می باشد.
مقدار فروش در عملکرد شش ماهه ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده است. میزان فروش گندله داخلی ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن و میزان فروش کنسانتره سنگ آهن داخلی ۶۲۹ هزار تن و صادراتی ۳۳۸۷ هزار تن بوده است. از نظر مقداری ۹۱ درصد از فروش شرکت داخلی می باشد و از نظر مبلغی ۹۳ درصد از فروش داخلی بوده است.
۸۷ درصد از مبلغ فروش مربوط به فروش گندله می باشد و مابقی مربوط به فروش کنسانتره سنگ آهن و گندله ریز دانه می باشد.
از آنجا که سیاست کلی شرکت در عدم نگهداری بیش از حد وجه نقد است در مدت پنج سال گذشته شاهد رشد ۱۱۶٫۲ درصدی کل دارایی های این مجموعه هستیم که البته دارایی های غیرجاری شرکت با نرخ بالاتری نسبت به دارایی های جاری رشد کرده اند و این نشان از بهرهوری بالای سیستم مالی از دارایی نقد موجود در شرکت است.
در خصوص مخارج سرمایه ای صورت گرفته در شرکت صنعتی و معدنی گل گهر شایان ذکر است که ارزش ارزی پروژههای سرمایهگذاری شده تاکنون بالغ بر سه میلیارد یورو و ارزش ریالی به ۳۲ هزار میلیارد ریال می رسد. در این بین بیشترین حجم سرمایه گذاری مربوط به احداث کارخانه کنسانتره به میزان ۱۰۱ میلیون یورو و احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی به مقدار ۷۱ میلیون یورو بوده است.
یکی از مهم ترین دلایلی که می توان از لحاظ مالی به آینده رشد و توسعه شرکت صنعتی و معدنی گل گهر امیدوار بود، ارزش بازاری ۳۰۲ هزار میلیاردی و جایگاه سومی این شرکت در بورس تهران است. در این بین ارزش بازار شرکت طی چهار سال گذشته رشد ۳۵۵ درصدی را تجربه کرده است که تنها ۱۶۱ درصد این میزان مربوط به جهش ارزش شرکت از سال گذشته تاکنون بوده است. همچنین قابل ذکر است شرکت در طول سه سال گذشته بیش از ۷۰۰ درصد بازدهی نصیب سهامداران خود در بورس کرده است که در مقایسه با بازدهی سایر دارایی ها اعم از طلا و ارز که بازدهی سه ساله آن ها به رقم ۳۸۰ درصد محدود می شود، رقم بسیار بالاتری است.
عمده فعالیت های سرمایه گذاری شرکت
از مهم ترین پروژههای در دست اقدام شرکت که ارزشآفرینی بالایی را در آینده به همراه خواهد داشت، پروژه انتقال آب از خلیج فارس و همچنین احداث مجتمع آب شیرین کن بندرعباس است. در این بین سرمایهگذاری صورت گرفته در پروژه انتقال آب خلیج فارس بیش از ۲۶۱٫۶۸ میلیون یورو است که این پروژه تاکنون با پیشرفت ۷۵ درصدی روبرو بوده و قرار است تا پایان خردادماه سال ۹۸ به بهره برداری برسد. همچنین پروژه احداث مجتمع آب شیرین کن بندرعباس با سرمایه ۳۸۵ میلیون یورویی تاکنون ۳۳٫۵ درصد پیشروی داشته که انتظار می رود تا پایان تیرماه سال دیگر به پایان برسد. دیگرپروژه بااهمیت و در دست اجرای شرکت احداث بلوک اول نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی سیرجانبه ظرفیت ۵۰۰ مگاوات است. تامین مالی صورت گرفته برای این پروژه به میزان ۲۸۷ میلیون یورو بوده که مبلغ ریالی آن بالغ بر ۲۰۱ میلیارد ریال برآورد شده است.
البته گفتنی است تقریبا ۸۴ میلیون یوروی دیگر برای اتمام این پروژه نیاز است. این پروژه نیز تاکنون با پیشرفت ۸۴ درصدی روبرو بوده که انتظار می رود تا پایان مرداد سال آینده به بهره برداری کامل برسد.چهارمین طرح در دست اجرای این شرکت پروزه سولفور زدایی از گازهای خروجی کارخانه گندله سازی است که مطابق با این طرح شرکت در نظر دارد از گازهای خروجی کارخانه گندله سازی سولفور را جدا ساخته و از آن محصول سولفات آمونیوم تهیه کند. هزینه این پروژه نیز بالغ بر ۴۷ میلیون یوروبوده است که چون پروژه در مرحله انعقاد قرار داد است تخمین بهره برداری از آن فعلا مقدور نیست. پروژه دیگری که شرکت دردست اقدام دارد طرح افزایش ظرفیت خطوط کنسانتره است. پیش بینی می شود با بهره برداری از این پروژه ظرفیت کارخانه های کنسانتره طرح های توسعه گل گهر به میزان ۲٫۱ میلیون تن در سال افزایش یابد.
روند سودآوری سومین شرکت بزرگ بورسی چگونه است؟
شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در شش ماهه نخست سال جاری ۴۴ هزار میلیارد ریال درآمد عملیاتی کسب نموده است که این عدد نشان از رشد ۷۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. همچنین گفتنی است شرکت در مجموع سال گذشته بالغ بر ۶۶ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال از عملیات خود درآمد کسب نموده است. در این بین اما بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز در مدت شش ماهه ابتدایی سال جاری به دلیل افزایش قیمت نهاده ها با رشد ۳۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است.
در نهایت اینکه سود و زیان ناخالص مجموعه برای مدت مذکور سال جاری بالغ بر ۲۴ هزار و ۴۷۴ میلیارد ریال گزارش شده است که رشد چشمگیر ۱۱۵ درصدی را نسبت به شش ماه ابتدایی سال گذشته به همراه داشته است. در مجموع شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در مدت گزارش شده ۲۴ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال سود عملیاتی شناسایی کرده است که این مبلغ رشد ۱۳۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد که البته شرکت در مجموع سال ۹۶ سود عملیاتی ۲۴ هزار و۳۷۵ میلیارد ریالی را به ثبت رسانده است.
همچنین گردش حساب های شرکت نشان می دهد که در شش ماهه نخست امسال جریان خالص ورود وجه نقد به شرکت بیش از ۲۶ هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال بوده است که این مبلغ به تنهایی جریان خالص ورودی وجه نقد به شرکت در سال گذشته را پوشش می دهد. این موضوع نشان دهنده وضعیت مطلوب شرکت در توانایی بازگشت وجه حاصل از عملیات دارد.
کاهش هزینه های مالی در پی اصلاح ساختار مالی
نکته قابل توجه گزارش های مالی شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در شش ماه ابتدایی سال جاری رشد اندک هزینه های مالی است که نشان از اصلاح ساختار مالی و بهره گیری صحیح و محدود از منابع تامین مالی گران قیمت دارد. در این میان گزارش ها حاکی از افزایش تنها هفت درصدی هزینه های مالی شش ماه ابتدایی سال جاری مجموعه دارد که این رقم در برابر افزایش سودآوری شرکت بسیار ناچیز و قابل گذشت است.
دیگرنکته حائز اهمیت در تامین مالی های صورت گرفته در شرکت صنعتی و معدنی گل گهر کاهش چشمگیر سود پرداختی بابت استقراض در شش ماه ابتدایی سال جاری است. شرکت در این مدت تنها ۱۸۸۲ میلیارد ریال سود بابت استقراض پرداخت کرده است که کاهش قابل توجهی نسبت به مدت مشابه داشته است.
درمجموع فعالیت های تامین مالی شرکت برای سال گذشته موجودی نقد شرکت در پایان سال برابر هفت هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال بوده است که این رقم در شش ماهه سال جاری با ۹ هزار میلیارد ریالی مواجه شده است. البته یکی از دلایل کاهش وجه نقد هر شرکتی میتواند انجام فعالیت های جدید سرمایه گذاری باشد که قرار است سودآوری آتی شرکت را بالاتر ببرد. از سویی دیگر شرکت در سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال برای سرمایه گذاری های جدید پرداخت کرده است که این مبلغ در شش ماهه ابتدایی سال جاری به ۱۸ هزار و ۸۸۷ میلیارد ریال رسیده است.
ازسویی دیگر گزارش ها حاکی از آن است که سود شرکت های وابسته به شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در شش ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۳۸۱میلیارد ریال بوده است که رشد ۶۷ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
تحقق سود سالانه در شش ماه
اما شاید مهمترین رقم چشمگیر در صورت های مالی شرکت، مبلغ سود خالص این مجموعه باشد که با رشد ۱۷۳ درصدی نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته به رقم ۲۴ هزار و ۷۸۱ میلیارد ریال رسیده است که این عدد نشان دهنده توانایی و پُتانسیل بالای شرکت در سودآوری و افزایش سرمایه سهامداران است. همچنین گفتنی است شرکت در مجموع سال گذشته توانسته بود ۲۳ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال سود خالص کسب کند که این عدد از مبلغ سود خالص شش ماهه سال جاری نیز کمتر است.
باتوجه به رقم بالای سود شش ماهه شرکت، سود انباشته نیزدرمدت مورد گزارش با رشد ۱۲۹ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۲۷ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومان رسیده است که حاکی از پشتوانه محکم شرکت در اجرای برنامه های آتی دارد.
افق بلند سودآوری سال جاری برای «کگل»
درمجموع سود خالص هر سهم شرکت صنعتی و معدنی گل گهر برای دوره شش ماهه ابتدای سال جاری بالغ بر ۷۳۵ ریال گزارش شده است که جهش ۱۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. این شرکت در سال قبل توانسته بود در مجموع سود و زیان حاصل شده، ۷۴۳ ریال سودآوری به ازای هر سهم خود داشته باشد که رقم قابل توجهی در میان شرکت های هم گروه بورسی بوده است. از این رو برای سال جاری می توان پیش بینی شرکت رقمی بیش از دو برابر سال گذشته بر سرمایه سهامدارانش می افزاید که می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.