طلا سرمایه گذاری مورد توجه سرمایه گذاران در ۲۰۱۹
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شواهد حاکی از اقبال طلا در بازارهای جهانی طی سال جاری دارد. تعامل میان ریسک های بازار و کاهش رشد اقتصادی دنیا در ۲۰۱۹ باعث افزایش قیمت طلا به عنوان یک سرمایه گذاری امن خواهد شد. فاکتورهایی که بیشترین تاثیر را بر افزایش […]
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شواهد حاکی از اقبال طلا در بازارهای جهانی طی سال جاری دارد. تعامل میان ریسک های بازار و کاهش رشد اقتصادی دنیا در ۲۰۱۹ باعث افزایش قیمت طلا به عنوان یک سرمایه گذاری امن خواهد شد. فاکتورهایی که بیشترین تاثیر را بر افزایش بهای طلا دارند عبارتند از عدم ثبات بازارهای سرمایه، سیاست پولی فدرال رزرو، روند نرخ برابری دلار و اصلاح ساختار اقتصادی کشورهای بزرگ دارد.
وی افزود: ارزش دلار طی ۲۰۱۸ در برابر سایر ارزهای مهم دنیا در قیاس با سال ۲۰۰۸ بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت. سیاست انقباض مالی فدرال رزرو، عدم افزایش نرخ بهره در دیگر اقتصادها و لایحه کاهش مالیاتهای ترامپ از اصلی ترین دلایل این امر بوده اند. خروجی این اتفاقات کاهش علاقه خریداران به طلا بود. با افزایش تنش های سیاسی و اقتصادی اما، ریسکهای موجود در بازار افزایش یافت. بازارهای سهام در اقتصادهای نوظهور دچار اصلاح شدند و همین امر موجب رشد بهای طلا تا پایان سال تا حوالی ۱۲۸۰ دلار/اونس گردید.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ظهور بازار خرسی در بازارهای سهام دنیا یکی از دلائل مهم افزایش ارزش طلا در ۲۰۱۹ خواهد بود. بی ثباتی شاخص های اقتصادی جهان، افزایش شدید در شاخص های اصلی بورس های دنیا از جمله دلائل اصلاح بورس های مهم می باشند. از سوی دیگر، تمهیدات تعرفه ای وضع شده از سوی اروپا، امریکا و چین احتمال افزایش تورم و وقوع رکود در سطح جهان را افزایش داده است. از این رو، سرمایه گذاران رو به سرمایه گذاری های امن که در صدر آنها طلا به چشم می خورد خواهند آورد.
عبدیزدان تاکید کرد: از طرفی، تاثیر سیاست های پولی فدرال رزرو و روند دلار را نیز نباید نادیده گرفت. شرایط فعلی نشان می دهد که به احتمال قوی روند افزایشی ارزش دلار در ۲۰۱۹ متوقف خواهد شد و این ارز بین المللی روندی کاهشی به خود خواهد گرفت. افزایش ارز دلار طی سال گذشته می تواند مانند ۲۰۱۶ با اصلاح شدیدی روبرو شود. با اوضاع فعلی اقتصاد آمریکا، فدرال رزرو به احتمال قوی از مواضع افزایش نرخ خود کوتاه خواهد آمد و از سوی دیگر، بانک های مرکزی دیگر کشورها از جمله بانک مرکزی اروپا و ژاپن، افزایش نرخ بهره را در دستور کار قرار خواهند داد که موجب افت ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر خواهد شد. همچنین، دلار در سطوح بین المللی در حال کاهش تقاضا است و بسیاری از بازارهای نوظهور وابستگی خود را به معاملات با دلار کاهش داده اند.
وی در ادامه افزود: اصلاح ساختارهای اقتصادی نیز دیگر دلیل تاثیرگذار بر افزایش قیمت طلا خواهد بود. بازارهای نوظهور در حدود ۷۰ درصد از مصرف طلا در جهان را در اختیار دارند و در قیمت طلا بسیار تاثیرگذار هستند. بهبود ساختارهای اقتصادی این کشورها می تواند موجب رونق بازارهای کامودیتی از جمله طلا شود.
کارشناس بازار سرمایه در انتها یادآور شد: بانک های مرکزی اکثر کشورها در سال گذشته حجم های زیادی از طلا را خریداری نمودند. افزایش خرید طلا توسط بانک های مرکزی همواره نشانی از احتمال بروز رکود یا بی ثباتی اقتصادی در سطح جهان بوده است. با کاهش نرخ بازگشت اوراق خزانه داری امریکا، حالا بعید نیست که بخشی از این دارایی کشورها نیز به طلا تبدیل شود. در صورت تحقق این امر، باید منتظر سالی پر رونق برای فلز زرد در سطح بین المللی باشیم.