استراتژی های “ونیکی” برای تبدیل به هلدینگ چندرشته ای تشریح شد
مدیر سرمایه گذاری “ونیکی” در مجمع عمومی فوق العاده “ونیکی” این شرکت در گروه هلدینگ های چند رشته ای قرار گرفت و بر این اساس “ونیکی” به عنوان ششمین شرکت در این گروه در کنار شرکت هایی از جمله شستا، غدیر، امید، بانک، صندوق بازنشستگی قرار می گیرد.
به گزارش بورس امروز، نوید رفیعی تبریزی مدیر سرمایه گذاری “ونیکی” در مجمع عمومی فوق العاده “ونیکی” که به منظور تغییر اساسنامه شرکت برگزار شده بود گفت: این شرکت از شرکتهای گروه سرمایه گذاری خارج و در گروه هلدینگهای چند رشته ای قرار گرفت و بر این اساس “ونیکی” به عنوان ششمین شرکت در این گروه در کنار شرکتهایی از جمله شستا، غدیر، امید، بانک، صندوق بازنشستگی قرار می گیرد. در این میان با توجه به چابک بودن پرتفوی این شرکت، “ونیکی” به ساختار پرتفوی چابک خود وفادار خواهد بود.
صنایع موردتوجه هلدینگ چندرشته ای “ونیکی”
در اساسنامه “ونیکی” برای سرمایه گذاری به چند صنعت خاص اشاره شده است. صنعت دارو به عنوان یکی از صنایع مورد توجه است که در حال حاضر نیز “ونیکی” در این صنعت درصد قابل توجهی سرمایه گذاری کرده است. همچنین تقریباً ۱۶ درصد سبد “ونیکی” را فلزات اساسی تشکیل می دهد.
“ونیکی” در نظر دارد که با توسعه سرمایه گذاری خود، به صورت قدرتمندتری در صنایع پتروشیمی و آی تی وارد شود. خودرو و حمل ونقل نیز از دیگر صنایع مورد توجه “ونیکی” محسوب می شوند.
یک نکته قابل توجه
در حال حاضر “ونیکی” در بسیاری از شرکت بورسی دارای نفوذ و کرسی هیئت مدیره است. اما به واسطه اساسنامه شرکت، محدودیت هایی در سرمایه گذاری های آن وجود داشت؛ در واقع شرکتهای سرمایه گذاری و نهادهای مالی می توانند تنها تا ۱۰ درصد از سهام یک شرکت را تملک کنند که این موضوع در سیاستهای شرکت سرمایه گذاری ملی ایران نبود. “ونیکی” در حال حاضر با نفوذ در ۳۲ شرکت بورسی و غیربورسی، از حق تعیین هیئت مدیره برخوردار است. همچنین در سهام ۵ شرکت مالی و تولیدی دارای سهام کنترلی است که دو شرکت فیبر ایران و آلومتک از این شرکت ها، بورسی هستند. “ونیکی” در نظرداشت که حضور پررنگتری در آنها داشته باشد، از سوی دیگر سرمایه گذاری های “ونیکی “در زمینه های نفت، گاز و پتروشیمی و فلزات و دارو و سایر صنایع نیازمند تبدیل شرکت به یک هلدینگ چند رشته ای بود.
افزایش سرمایه
این تغییر اساسنامه در ادامه افزایش سرمایه ۱۵۰درصدی “ونیکی” از محل سود انباشته بود. در ادامه این مسیر نیز در آینده برای تقویت پرتفوی شرکت، سرمایه آن افزایش خواهد یافت تا خریدهای بلوکی بهتر انجام شود. همچنین به واسطه این افزایش سرمایه شرکتهای تحت نفوذ “ونیکی” مسلماً افزایش خواهد یافت و حضور پررنگتری در نحوه مدیریت و فعالیت آنها صورت خواهد گرفت.
جزییات ورود “ونیکی” به شرکت های جدید
ورود “ونیکی” به شرکت ها الزاماً به صورت بلوکی نخواهد بود. خرید تدریجی از بازار و تهاتر با سایر سهامداران عمده حقوقی و شرکای سرمایه گذاری ملی ایران و خریدهای بلوکی در دستور کار این شرکت قرار خواهد داشت. در حال حاضر قیمت سهام بسیاری از شرکت ها به گونه ای است که امکان ورود و در اختیار گرفتن کنترل آنها را برای “ونیکی” فراهم نمی کند. بنابراین خرید بلوکی می تواند فرصت مناسبی را فراهم کند تا با اصلاح پرتفوی “ونیکی” از برخی از شرکت ها به ویژه شرکتهایی که مدیریتی در آنها وجود ندارد، خارج شده و ما به ازای آن سهام دیگر شرکت ها جایگزین آنها شود.
ویژگی شرکت های مزیت دار برای “ونیکی”
باتوجه به الزام بانک مرکزی به بانک ها برای واگذاری دارایی های خود به موجب قانون رفع موانع تولید، این شرکتها می توانند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری باشند. تاکنون نیز چندین شرکت در هیئت مدیره “ونیکی” برای سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گرفته و حتی فرم های آن از سوی شرکت پر شده است. اما با توجه به شرایط بازار و برخی ملاحظات در خصوص ترکیب هیئت مدیره “ونیکی” اقدامی صورت نگرفت؛ اما در حال حاضر با تصویب اساسنامه جدید “ونیکی” و ثبات سهامداران و ورود بانک تجارت در هیئت مدیره این شرکت از یک سو و وجود صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها با محوریت بانک مرکزی به عنوان دیگر سهامداران این شرکت، این امکان فراهم شده است که شرکت سرمایه گذاری ملی ایران خیلی محکم تر و با اطمینان بیشتری در واگذاری های بلوکی وارد شود.
“ونیکی” در مسیر هلدینگ چندرشته ای
با توجه به فعالیت شرکت سرمایه گذاری ملی ایران، این شرکت فاصله چندانی تا هلدینگ شدن نداشت. لذا با برگزاری این مجمع فوق العاده و تغییر اساسنامه شرکت، انتظار می رود که امسال یا سال آینده با خریدهای بلوکی که از سوی شرکت انجام خواهد گرفت و با تکمیل فرایند تبدیل “ونیکی” به هلدینگ چندرشته ای، از طریق مدیریت شرکتهای تابعه سرمایه گذاری های این شرکت توسعه یابد و نظارت بر آنها صورت گیرد.
معاملات این روزهای “ونیکی” در بازار سرمایه
“ونیکی” در زمان ریزش های بازار نه تنها سهمی عرضه نکرد حتی با ورود به بازار، مبادرت به خرید سهم هم کرد. “ونیکی” با بهره گیری از حداکثر میزان اعتبار در کارگزاری هایی که در آنها فعالیت می کند در روزهایی که بازار ریزش داشت تلاش کرد تا حد توان از بازار سهم خریداری کند. ورود این شرکت به صندوق های با درآمدثابت نیز صرفا به منظور پرداخت بدهی های شرکت بود. چرا که این شرکت به هیچ عنوان سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت در سال جاری و سال گذشته نداشته است.