تمدید محدودیتهای اوپک احتیاط معقولی است
وزیر نفت تمدید توافق کاهش تولید نفت در اوپک را احتیاط معقولی برای ایجاد توازن در بازار دانست و گفت: مشکلی برای تصمیمگیری برای تمدید در اوپک نبود البته برخی از اعضا از نبود مراعات سهمیه از سوی برخی اعضا گلایه داشتند اما مانع تصمیم نبود.
به گزارش بورس امروز، بیژن زنگنه با اشاره به اینکه بازار نفت همچنان شکننده است، گفت: نشست روز گذشته ۴ ساعت طول کشید اما تمام نشد، ادامه داد: بیشتر نگران همکاری اوپک پلاس بودند زیرا اگر اعضای اوپک پلاس حاضر به کاهش تولید نشود، اعضای اوپک نیز کاهش تولید ۷.۷ میلیون بشکهای را تمدید نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه جلسه اوپک با عنوان تنفس تعطیل شد تا همزمان با جلسه فردا ادامه پیدا کند و تصمیمگیری انجام شود، گفت: شرط رسیدن به توافق این است که با هم مذاکره کنیم و حوصله داشته باشیم.
برای تصمیمگیری باید همه اعضا موافق باشند
وزیر نفت توضیح داد: بحث مخالفت روسیه و قزاقستان برای تمدید کاهش تولید مطرح است و قزاقستان میخواهد کاهش تولید را ادامه ندهد و همان کاهش ۵.۵ میلیون بشکه در روز ملاک عمل باشد.
به گفته زنگنه بر اساس توافق اولیه قرار بود از اول سال ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ کاهش تولید به ۵.۵ میلیون بشکه در روز برسد.
وی با اشاره به اینکه برای تصمیمگیری همه اعضا باید موافق باشند، ادامه داد: فردا روز مهمی است هم باید مذاکره کرد و هم حوصله داشت.
بازار هنوز شکننده است
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران با نظر اکثریت موافق است زیرا بازار شکننده است، گفت: افزایش تولید و عرضه نسبت به تقاضا زیاد است.
زنگنه تصریح کرد: اگرچه امیدی در بازار با توجه به واکسن کرونا ایجاد شده اما بازار شکننده است زیرا ذخایر و تولید بالا است.
وی ادامه داد: برای سال آینده تمام بلوکهای اقتصادی دنیا رشد اقتصادیشان مثبت میشود و از منفی ۴ به بالای مثبت ۴ میرسد.
میزان صادرات نفت در سال آینده هنوز نهایی نشده است
وزیر نفت درباره میزان صادرات نفت در بودجه سال آینده نیز گفت: هنوز نهایی نشده و پیچیدگی زیادی دارد. برای قیمت نیز برآورد ۴۰ دلار در هر بشکه مطرح شده که قابل دفاع است.
زنگنه در مورد زمان بازگشت ایران به بازار نفت در صورت برداشته شدن تحریمها نیز تاکید کرد: تا زمانی که تحریمها برداشته نشود درباره تولید و صادرات نفت ایران صحبت نمیکنم.